L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

18 Octubre de 2016

IREC organitza el seminari de la IEA HEV-TCP Tasca 28 “Percepció de l’usuari, models de negoci i marc regulador de la tecnologia V2X”

L'IREC com agent operatiu de la Tasca 28 del IEA HEV-TCP, organitza del 26 al 28 d’octubrea a Paris, el Seminari “Percepció de l’usuari, models de negoci i marc regulador de la tecnologia V2X”. En aquest seminari internacional hi participaran experts d’alt nivell en l’àmbit de l’enginyeria, la gestió, l’economia, les ciències polítiques, entre d’altres, que intercanviaran els seus punts de vista i debatran sobre els desafiaments de la tecnologia V2X i temes relacionats.

Aquesta jornada, que és la cinquena d’una sèrie de seminaris de reptes tecnològics que tenen lloc dins d’aquesta tasca, te la finalitat de cobrir els següents temes:

- Models de negoci: identificació dels reptes a la indústria, inversions i ingressos, degradació de les bateries.

- Reptes normatius: maneres d’augmentar la flexibilitat, impacte sobre els perfils de demanda del sistema elèctric, càrrega intel·ligent, problemes d’interoperabilitat, barreres.

- Experiments V2G i difusió internacional: Hubs V2G, resultats i conclusions de projectes pilots, bateries de segona vida, introducció dels recursos energètics renovables (RES), normalització.

- Compromís de l’usuari: ingressos pels consumidors, valor afegit per al agents implicats, anàlisi sobre la voluntat de proveir servei de xarxa, feedback d’usuaris que han participat en projectes pilot.

Aquesta activitat s’organitza dins de la tasca 28 “Xarxes domèstiques i tecnologies V2X” del Programa de Col·laboració de Tecnologia híbrida i de vehicles elèctrics (HEV-TCP) dins el marc de l’Agència Internacional de l’Energia (IEA).

Per més informació consulteu els següents enllaços: Workshop Task 28 IEA-HEV program y activitats de la Tasca 28 de la HEV-TCP

 
 
30 Setembre de 2016

IREC organitza una jornada informativa i taller ITN

IREC organitza el proper 19 d'octubre per el mati en col•laboració amb Oficina Europea FECYT / MINECO i l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), una jornada informativa on s'oferirà als participants una visió general del sistema de la convocatòria MSCA Initial Training Networks (ITN) 2017. Per la tarda s'organitzarà  un taller que proporcionarà pautes sobre com encarar la redacció i presentació d'una proposta competitiva.

Les inscripcions tant per a la jornada informativa com per al taller de la tarda són gratuïtes.

Per més informació consulteu els següents enllaços: registres i agenda


 
 
21 Setembre de 2016

Conclusions finals projecte Marie-Curie MULTI-ITN "KESTCELLS", coordinat per IREC

IREC ha coordinat des de 2012 i durant 4 anys el Projecte KESTCELLS. Aquest Projecte s'ha basat en un ambiciós programa per a la formació d'investigadors d'alt nivell en Centres d'Investigació i Universitats de referència de nivell internacional i finançat per la REA (Research Executive Agency) amb un import de 3,7 M€.

El projecte ha contribuït al disseny i desenvolupament de cèl·lules solars basades en nous materials emergents (kesteritas). S'ha obtingut al final del projecte una eficiència de conversió fotovoltaica de l'11,8%, que està per a sobre del 10% que s'havia fixat com objectiu final. El projecte ha contribuït al desenvolupament de noves tecnologies fotovoltaiques sostenibles i de baix cost basades en la utilització de materials abundants en l'escorça terrestre. Els objectius aconseguits ajuden a millorar la competitivitat de la indústria fotovoltaica europea, un dels elements clau per a assegurar l'increment de la producció d'energia a través de fonts renovables. Aquesta va ser la meta fixada pel programa de treball 20/20/20 establert per la comissió europea i el “SET-Plan”. El projecte s'ha basat en el desenvolupament dels següents pilars:

1) Un intens programa d'intercanvis entre els socis del projecte, que ha permès als investigadors l'adquisició d'experiència rellevant en el desenvolupament de projectes d'investigació en diferents ambients acadèmics i industrials.

2) Un programa de formació interdisciplinar que ha inclòs l'organització de seminaris específics, la participació en congressos temàtics de referència a nivell internacional, i la realització de dos mòduls formatius en creació d'empreses i gestió de negocis, impartits per l'escola de negocis ESADE.

3) La realització de reunions de seguiment semestrals, on els investigadors han presentat i revisat els seus avenços, han rebut orientacions dels membres del consorci, i han interactuat amb els altres investigadors en la discussió i planificació del programa global d'investigació cooperativa definit en el projecte.

Per a més informació, consulteu l'enllaç de la Nota de Premsa


 
 
16 Setembre de 2016

El Grup d'Il·luminació de l’IREC organitza el workshop “Spectrally and tunable LED and OLED lighting”

El Grup d'Il·luminació de l’IREC, a través del projecte Hi-LED del 7è Programa Marc, organitza el proper 21 de setembre a Bregenz (Àustria) la conferència “Spectrally - tunable LED and FEU OLOR lighting” dins del marc del LED Professional Symposium, LpS 2016 (http://www.led-professional-symposium.com/event_program). L'esdeveniment estarà focalitzat en els beneficis que aporten les capacitats de reproducció espectral de la tecnologia LED a tres àrees d'aplicació diferents: art i museística, horticultura i il·luminació centrada en humans.

L'esdeveniment HI-LED-2016 establirà un fòrum de caràcter internacional per donar a conèixer els últims avanços en el camp de la il·luminació d'estat sòlid i discutir sobre les noves tendències en aquest camp. Comptant amb la presència de sis destacats ponents, una sessió de pòsters i tres sessions en les quals es mostraran, per a cadascuna de les àrees d'aplicació, els avanços tecnològics aconseguits en el marc del projecte HI-LED, liderat per l'IREC.

L'assistència al workshop és gratuïta, però requereix inscripció prèvia a través del web LpS Symposium. Seleccionant l'opció “VISITOR- W/Forum” i introduir el codi promocional: “HI-LED-W_LpS2016”.

Agenda i informació detallada del workshop en el següent link.