L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

04 Gener de 2017

IREC i Repsol desenvolupen un programa de fotosíntesis artificial per l’obtenció de combustibles solars sostenibles

En base a diferents patents, desenvolupades conjuntament entre l'IREC i Repsol, s’ha iniciat el projecte LUXHOR. Aquest projecte es focalitzarà en el desenvolupament d’una cel·la electroquímica disruptiva utilitzada com a reactor per la transformació directe de l’energia solar en energia química. Pels elèctrodes s’utilitzen materials innovadors i noves estructures capaces  d’assolir  una molt alta eficiència, comparable a les millors eficiències fotovoltaiques. Aquestes noves vies tecnològiques  que fan ús de nous materials i catalitzadors permeten la producció industrial competitiva d’hidrogen sense  empremta de carboni, i l’obtenció de diferents productes químics provenint de la reducció de CO2, com el gas de síntesis, el metanol o l’àcid fòrmic, resultant una tecnologia amb molt alt potencial per la reducció de les emissions de CO2.

 
 
02 Gener de 2017

IREC i les energies renovables per una economia circular del CO2

IREC organitzarà a Barcelona durant 2017 la segona trobada europea  “Energy Storage Technologies by Power to Fuels and Chemicals” en la que s’analitzarà l’economia circular del CO2 basat en la combinació d’energies renovables, captura i reutilització de CO2 tant provenint d’emissions d’origen fòssil com biològics. La jornada s’enfocarà en els diversos  sistemes de producció d’hidrogen, biometà, metanol, DME o altres productes químics de valor afegit a partir de la reducció del CO2. Els sistemes per la captura del CO2 seran imprescindibles per fomentar una economia circular basada en el CO2 i un aspecte clau  per reduir de forma imminent les emissions de CO2 requerida en els acords mundials per mitigar el canvi climàtic.

 
 
19 Desembre de 2016

La investigació amb cel·les solars de kesterites connecta tot el món

El Dr. Paul Pistor ha visitat recentment el grup del Dr. Xiaojing a la Universitat de Nova Gal·les del Sud (UNSW) a Austràlia, un dels principals centres de materials i tecnologies relacionades amb kesterites basades en azufre. El Dr. Pistor es va unir al grup de materials per a l'energia Solar de l’IREC al començament de l'any 2015 amb una beca Marie – Curie - IEF i treballa en una nova generació de cel·les solars de capa prima sintetitzades amb materials sostenibles. El Dr. Pistor va ser convidat a visitar el grup de la UNSW per presentar les seves ultimes investigacions i avaluar una possible col·laboració amb el grup australià. Com part de la seva visita, va ser convidat a donar una conferència en el programa “Public Research Seminars of the School of Photovoltaic and Renewable Energy Engineering (SPREE)” de la UNSW. La conferència està disponible al següent enllaç.


 
 
12 Desembre de 2016

Apropant la recerca a les escoles de secundària

En el marc de la difusió activitats del projecte JumpKEST (Marie Curie Actions), estudiants de segon grau de Batxillerat de l’Institut Jonquères han estat convidats pel Dr. Paul Pistor per visitar als laboratoris del grup de Materials i Sistemes per l’Energia Solar de l’IREC, centrant-se en les activitats de recerca relacionades amb les cel·les solars de capa prima basades en Kesterites.

El Dr. Paul Pistor va presentar una introducció general de l'estat de la tecnologia fotovoltaica, complementant l'explicació amb una visita als laboratoris on van poder observar el procés de fabricació de plaques solars en diferents moments de la fabricació. Els estudiants es van sorprendre pel poc gruix de les cel·les solars i pel simulador solar.