L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

INDUCIS

scalenano

kestcells"

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

18 Maig de 2016

RenewIT, coordinat per l’IREC, publica un vídeo amb els resultats clau i les eines de simulació desenvolupades dins el projecte.

El projecte RenewIT ha publicat un vídeo filmat a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) a Tarragona, així com al data centre Mare Nostrum i al data centre de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ambdós situats a Barcelona. El vídeo mostra una visió general de les principals eines de simulació i els resultats de la investigació del projecte dels darrers 3 anys, que conclou a finals de setembre de 2016.

Arran d’aquests resultats, s’ha editat un vídeo resum en castellà de disseminació, on el coordinador del projecte, el Dr. Jaume Salom, detalla els principals objectius.

 
 
04 Maig de 2016

Premi al millor treball a CONTART: La Convenció de l’Edificació, a Granada

Els investigadors de l’IREC, del grup d’Energia Tèrmica i Edificació, Joana Ortiz, Joana Tarres, Mª Leandra González i Dr. Jaume Salom, reben el Premi al millor treball presentat a l’Àrea 3: Rehabilitació energètica, sostenibilitat y accessibilitat a l’edificació, a la convenció CONTART, Granada 2016.

El passat 20 d’abril, varen presentar l’article “Rehabilitació energètica d’edificis públics en base a nivells cost-òptims i criteris nZEB” en el marc de les sessions científiques realitzades a la Convenció de l’Edificació a Granada. CONTART  es el punt de trobada de tots els professionals del sector de l’edificació i la construcció, i l’IREC va tenir l’oportunitat de presentar el treball realitzat en el marc del projecte Europeo RePublic_ZEB. L’article presenta els resultats preliminars de la metodologia proposada per establir els requeriments mínims per rehabilitar els edificis públics amb criteris d’edificis de consum quasi nul (nZEB).

En el següent enllaç podeu trobar l'article i la presentació que es va realitzar.

 
 
15 Abril de 2016

L’IREC participa al grup de treball d’edificis d’energia gairebé nul (nZEB) coordinat per l’ICAEN

Amb l'objectiu de contribuir al compliment de la Directiva Europea 2010/31/UE, que marca que a partir del 31 de desembre del 2020, tots els edificis hauran de tenir un consum d'energia quasi zero (nZEB), un objectiu que s'avança a finals del 2018, per als edificis ocupats propietat d'autoritats públiques. L’Institut Català d’Energia (ICAEN) coordina el grup de treball per promoure els edificis nZEB, que està format per Centres de Recerca i Tecnològics de Catalunya (IREC, LEITAT, ASCAMM-EURECAT, CIMNE i ICAEN) i que participen en projectes Europeus per la promoció de la construcció i rehabilitació d’edificis altament eficients.

A més de les diferents activitats de divulgació organitzades pel grup, com ara “Curs d’introducció a la construcció d’edificis nZEB”, s’ha habilitat un espai al web de l’ICAEN on és mostren els diferents projectes en els que s’està treballant la temàtica, com ara RePublic_ZEB, SmartReflex i TRIBUTE entre d’altres.

 
 
31 Març de 2016

Taula rodona vers Nanociència i Nanotecnologia amb doctorants de l’IREC

Estudiants de doctorat de l’IREC, participen al Festival de Nanociència i Nanotecnologia “10alamenos9”, el proper dimarts 5 d’abril a partir de les 16:30 h, en la taula rodona “Pregunta a un nanotecnòleg”, on els doctorands en nanociència i nanotecnologia contestaran les preguntes del públic sobre els seus itineraris, motivacions i perspectives de futur, dins del marc de les jornades que es duran a terme durant tota la setmana en l’àmbit estatal i que també tindran lloc a Barcelona, Donosti i Saragossa, amb exposicions d’imatges científiques i de quadres pictòrics d’il·lustracions basades en el nanomón, taller demostratius de productes nano, xerrades i entrevistes i moltes coses més...

Per a més informació sobre el programa d’activitats i les inscripcions (algunes activitats tenen places limitades), es pot consultar la web: www.10alamenos9.es