L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

21 Juny de 2017

IREC participa al projecte europeu SABINA

El projecte SABINA va començar el passat Novembre 2016, i es un projecte finançat per la Unió Europea en el marc de la convocatòria “competive low-carbon energy” del programa de Recerca i Innovació H2020. IREC participa al projecte europeu SABINA on s’optimitzarà l’aprofitament de les energies renovables a l’edificació.

SABINA - SmArt BI-directional multi eNergy gAteway - te com objectiu utilitzar la capacitat d’emmagatzematge disponible als edificis (tèrmic mitjançant la inèrcia dels edificis, i elèctric amb l’ús de les bateries elèctriques) per augmentar la flexibilitat energètica i optimitzar la utilització de les energies renovables. Per assolir aquest objectiu s’implementaran tecnologies basades en intel·ligència artificial i algoritmes bioinspirats. El sistema desenvolupat s’instal·larà en tres pilots per tal de testejar el seu funcionament i avaluar el seu impacte en termes d’aprofitament de les energies renovables, costos energètics i confort dels usuaris.


 
 
09 Juny de 2017

IREC participa a la Setmana de l’Energia Sostenible organitzada por la Comissió Europea

El grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) presentarà com els resultats del projecte RenewIT (www.renewit-project.eu), liderat per l’IREC, poden contribuir a la reducció del consum energètic en Data Centres (CPDs) i minimitzar el seu impacte ambiental, seguint els objectius de la Unió Europea.

El Dr. Jaume Salom, cap de grup d’ Energia Tèrmica i Edificació, actuarà como conferenciant convidat en la sessió DATA CENTRE, Nearly Zero Energy Consumption en el marc de la 2017 EUSEW que se celebrarà el 21 de Juny 14:00-15:30 h. a l’Edifici CHARLEMAGNE de Brussel·les.

El registre per a la Setmana de l’Energia Sostenible i la sessió de Data Centres estan disponibles en els següents enllaços:

http://eusew.eu/policy-conference-2017

http://eusew.eu/data-centres-%E2%80%94-nearly-zero-energy-consumption

 
 
28 Abril de 2017

IREC presenta l’eina RenewIT al 9é EURECA workshop

Les jornades tindran lloc el dies 9 y 10 de maig a Barcelona i contaran amb la presència d’experts i líders europeus que discutiran sobre la innovació en el sector públic de les infraestructures digitals.

Els temes claus seran la innovació en los processos de contractació pública, eficiència energètica i sostenibilitat.

La inscripció és gratuïta i per motius d’aforament és recomana la inscripció anticipada mitjançant el següent enllaç

Els assistents que participin en quatre de las sessions de formació d’ambdós dies rebran un certificat de formació de EURECA CPD.

Visita el següent enllaç per obtenr més informació.

Lloc: “The Foundery” – Plaça Reial, 18, 2º 2ª (Barcelona)

 
 
20 Abril de 2017

IREC organitza el 6è Seminari de la Tasca 28 de la IEA HEV-TCP en matèria de tecnologies V2X

l’IREC, com a agent operatiu de la Tasca 28 de la IEA HEV-TCP, va organitzar el passat 21 i 22 de març de 2017 en col·laboració amb la Universitat d’Ulsan, el Seminari “Models de negoci, anàlisi de projectes internacionals actuals i últims desenvolupaments de les tecnologies V2X” , a l’illa de Jeju (Corea del Sud). El seminari, dins del marc de la 4a Exposició Internacional del Vehicle Elèctric, tenia com a principal objectiu intercanviar impressions i analitzar l’estat actual de la tecnologia V2X, en la recerca de la participació dels experts  asiàtics. Assistents d’alt nivell d’instituts d’investigació, utilities, associacions de protocols de comunicació, universitats i la indústria de l’automoció van tenir la oportunitat de debatre, entre altres temes, sobre els desafiaments de les tecnologies V2X.