L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

09 Juny de 2017

IREC participa a la Setmana de l’Energia Sostenible organitzada por la Comissió Europea

El grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) presentarà com els resultats del projecte RenewIT (www.renewit-project.eu), liderat per l’IREC, poden contribuir a la reducció del consum energètic en Data Centres (CPDs) i minimitzar el seu impacte ambiental, seguint els objectius de la Unió Europea.

El Dr. Jaume Salom, cap de grup d’ Energia Tèrmica i Edificació, actuarà como conferenciant convidat en la sessió DATA CENTRE, Nearly Zero Energy Consumption en el marc de la 2017 EUSEW que se celebrarà el 21 de Juny 14:00-15:30 h. a l’Edifici CHARLEMAGNE de Brussel·les.

El registre per a la Setmana de l’Energia Sostenible i la sessió de Data Centres estan disponibles en els següents enllaços:

http://eusew.eu/policy-conference-2017

http://eusew.eu/data-centres-%E2%80%94-nearly-zero-energy-consumption

 
 
28 Abril de 2017

IREC presenta l’eina RenewIT al 9é EURECA workshop

Les jornades tindran lloc el dies 9 y 10 de maig a Barcelona i contaran amb la presència d’experts i líders europeus que discutiran sobre la innovació en el sector públic de les infraestructures digitals.

Els temes claus seran la innovació en los processos de contractació pública, eficiència energètica i sostenibilitat.

La inscripció és gratuïta i per motius d’aforament és recomana la inscripció anticipada mitjançant el següent enllaç

Els assistents que participin en quatre de las sessions de formació d’ambdós dies rebran un certificat de formació de EURECA CPD.

Visita el següent enllaç per obtenr més informació.

Lloc: “The Foundery” – Plaça Reial, 18, 2º 2ª (Barcelona)

 
 
20 Abril de 2017

IREC organitza el 6è Seminari de la Tasca 28 de la IEA HEV-TCP en matèria de tecnologies V2X

l’IREC, com a agent operatiu de la Tasca 28 de la IEA HEV-TCP, va organitzar el passat 21 i 22 de març de 2017 en col·laboració amb la Universitat d’Ulsan, el Seminari “Models de negoci, anàlisi de projectes internacionals actuals i últims desenvolupaments de les tecnologies V2X” , a l’illa de Jeju (Corea del Sud). El seminari, dins del marc de la 4a Exposició Internacional del Vehicle Elèctric, tenia com a principal objectiu intercanviar impressions i analitzar l’estat actual de la tecnologia V2X, en la recerca de la participació dels experts  asiàtics. Assistents d’alt nivell d’instituts d’investigació, utilities, associacions de protocols de comunicació, universitats i la indústria de l’automoció van tenir la oportunitat de debatre, entre altres temes, sobre els desafiaments de les tecnologies V2X.

 


 
 
03 Abril de 2017

Llançament de la comunitat d’eficiència energètica en edificis - MEDNICE

L’IREC va participar en la reunió Kick-off, els dies 7 i 8 de març de 2017, com a soci del projecte europeu MEDNICE, dins del marc del programa de xarxes MED per a una cooperació innovadora en eficiència energètic.

El  projecte horitzontal MEDNICE, liderat per la xarxa de ciutats Euromed, establirà una comunitat MED al voltant dels problemes energètics als que els organismes públics s'enfronten,  mitjançant un “hub” per a compartir solucions innovadores  en  l'Eficiència Energètica (EE), per promoure els resultats dels projectes modulars i augmentar el seu impacte en les polítiques públiques.

IREC, com a soci tècnic en el projecte, es responsabilitzarà de coordinar la comunicació amb projectes modulars, capitalitzar el coneixement i l’experiència en aquesta comunitat i generar publicacions tècniques per millorar l'eficiència energètica en edificis públics a la zona Mediterrània.