09 Novembre de 2016

Vídeo divulgatiu: Human-centric Intelligent LED engines for the take up of SSL in Europe

El grup d'Il·luminació de l'IREC, presenta el vídeo divulgatiu "Human-centric Intelligent LED engines for the take up of SSL in Europe". Aquesta iniciativa ha estat finançada pel projecte EU FP7 HI-LED i està orientada al públic en general. La gravació mostra  els últims avenços en el camp de la il·luminació d'estat sòlid i presenta les noves tendències en sistemes d'il·luminació energèticament eficients i espectralment sintonitzables.

El vídeo, va ser elaborat durant el mes de setembre i les entrevistes van ser gravades en l'esdeveniment LED Professional Symposium 2016 a la ciutat de Bregenz, Àustria, i mostra els beneficis que aporten les capacitats de reproducció espectral i estalvi d'energia de la tecnologia LED i OLED en tres àrees d'aplicació diferents:

  • Il·luminació per obres d'art i museística
  • Il·luminació per horticultura sostenible
  • Il·luminació circadiana centrada en el confort i benestar de les persones.
 
 
07 Novembre de 2016

Desenvolupa, patenta i porta a mercat! Exemples dins de la XaRMAE

El proper dia 16 de novembre tindrà lloc la jornada de presentació de patents: Desenvolupa, patenta i porta a mercat! Exemples dins de la XaRMAE. Es presentaran tres patents en diferents estadis de la seva ruta cap al mercat.

- Noves formulacions d'electròlits en bateries de flux per l'emmagatzematge d'energia.

- Interruptors de base orgànica.

- Nous productes reciclats per l'emmagatzematge d'energia tèrmica a l'edificació.

la jornada tindrà lloc a la sala Fontseré de la facultat de física de la Universitat de Barcelona. Podeu trobar el fulletó informatiu i el programa aquí.

 
 
28 Octubre de 2016

RenewIT publica una eina que millorarà l'eficiència energètica de CPD

El software desenvolupat durant el projecte RenewIT, coordinat per IREC, està disponible de forma gratuïta, així com els resultats de la recerca. L'eina facilita el desenvolupament de centres de dades alimentades per energia renovable, millorant la seva eficiència energètica, els seus serveis i els seus equips. Els resultats són extensius a diferents climatologies, atès que s'ha comparat el funcionament de les seves instal·lacions en més de 60 llocs europeus.

Les funcions més representatives de l'eina RenewIT estan disponibles a la Nota de premsa.

 
 
27 Octubre de 2016

Presentacions ponencies Jornada i Taller MSCA “Initial Training Networks 2017"

Disponibles les presentacions de la Jornada i Taller MSCA “Initial Training Networks 2017” del passat 19 d'octubre, organitzat per l’IREC amb la col·laboració de l’Oficina Europea del MINECO i l’AGAUR.

Inclou una sessió informativa sobre la convocatòria europea 2017 d’ajuts ITN (H2020-MSCA-ITN-2017), amb la participació de l'Oficina Europea FECYT/MINECO, Cristina Gómez, i taller sobre preparació de propostes.

Per accedir a les presentacions consultar el següent enllaç