20 Maig de 2016

L’IREC participa a la conferencia “Estat actual i perspectives industrials de l’emmagatzematge electroquímic d’energia elèctrica”

El grup d’Emmagatzematge de Materials Avançats per a l'Energia de l’IREC  participarà a la jornada  “Estat actual i perspectives industrials de l’emmagatzematge electroquímic d’energia elèctrica” que es durà a terme el proper dijous 26 de maig a les 9:00 h a l’auditori Pompeu Fabra del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC).

La jornada es dividirà en dues sessions:

  • 1r   bloc, orientat a les tecnologies d’emmagatzematge actuals i de futur.
  • 2n  bloc, centrat en aplicacions concretes de l’emmagatzematge.

A la cloenda de cada bloc es durà a terme una taula rodona on els ponents aclariran dubtes.

En aquesta jornada col·laboren tant instituts de recerca com empreses, aprofitant aquesta avinentesa per apropar tot el possible la innovació al mercat.

Les inscripcions estan obertes al web del COEIC on també trobareu el programa

 
 
18 Maig de 2016

RenewIT, coordinat per l’IREC, publica un vídeo amb els resultats clau i les eines de simulació desenvolupades dins el projecte.

El projecte RenewIT ha publicat un vídeo filmat a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) a Tarragona, així com al data centre Mare Nostrum i al data centre de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ambdós situats a Barcelona. El vídeo mostra una visió general de les principals eines de simulació i els resultats de la investigació del projecte dels darrers 3 anys, que conclou a finals de setembre de 2016.

Arran d’aquests resultats, s’ha editat un vídeo resum en castellà de disseminació, on el coordinador del projecte, el Dr. Jaume Salom, detalla els principals objectius.

 
 
04 Maig de 2016

Premi al millor treball a CONTART: La Convenció de l’Edificació, a Granada

Els investigadors de l’IREC, del grup d’Energia Tèrmica i Edificació, Joana Ortiz, Joana Tarres, Mª Leandra González i Dr. Jaume Salom, reben el Premi al millor treball presentat a l’Àrea 3: Rehabilitació energètica, sostenibilitat y accessibilitat a l’edificació, a la convenció CONTART, Granada 2016.

El passat 20 d’abril, varen presentar l’article “Rehabilitació energètica d’edificis públics en base a nivells cost-òptims i criteris nZEB” en el marc de les sessions científiques realitzades a la Convenció de l’Edificació a Granada. CONTART  es el punt de trobada de tots els professionals del sector de l’edificació i la construcció, i l’IREC va tenir l’oportunitat de presentar el treball realitzat en el marc del projecte Europeo RePublic_ZEB. L’article presenta els resultats preliminars de la metodologia proposada per establir els requeriments mínims per rehabilitar els edificis públics amb criteris d’edificis de consum quasi nul (nZEB).

En el següent enllaç podeu trobar l'article i la presentació que es va realitzar.

 
 
15 Abril de 2016

L’IREC participa al grup de treball d’edificis d’energia gairebé nul (nZEB) coordinat per l’ICAEN

Amb l'objectiu de contribuir al compliment de la Directiva Europea 2010/31/UE, que marca que a partir del 31 de desembre del 2020, tots els edificis hauran de tenir un consum d'energia quasi zero (nZEB), un objectiu que s'avança a finals del 2018, per als edificis ocupats propietat d'autoritats públiques. L’Institut Català d’Energia (ICAEN) coordina el grup de treball per promoure els edificis nZEB, que està format per Centres de Recerca i Tecnològics de Catalunya (IREC, LEITAT, ASCAMM-EURECAT, CIMNE i ICAEN) i que participen en projectes Europeus per la promoció de la construcció i rehabilitació d’edificis altament eficients.

A més de les diferents activitats de divulgació organitzades pel grup, com ara “Curs d’introducció a la construcció d’edificis nZEB”, s’ha habilitat un espai al web de l’ICAEN on és mostren els diferents projectes en els que s’està treballant la temàtica, com ara RePublic_ZEB, SmartReflex i TRIBUTE entre d’altres.