L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

18 Novembre de 2016

IREC presenta l’estudi “Estimació de l’efecte de la rehabilitació energètica a la salut de les persones. Perspectiva econòmica”

El proper 22 de novembre la Fundación La Casa que Ahorra organitza la jornada: “Una visió Integral de la Rehabilitació: els seus efectes en l’economia, la salut y el medi ambient”. L’esdeveniment tindrà lloc al Círculo de Bellas Artes de Madrid, contarà amb la participació del CENER, l’ITec i l’IREC, els quals han avaluat la rehabilitació energètica des del diversos punts de vista.

Concretament, l’estudi que presentarà l’IREC, Estimació de l’efecte de la rehabilitació energètica a la salut de les persones. Perspectiva econòmica, fa un anàlisis de quines conseqüències te sobre la salut de les persones el fet de viure en habitatges amb condicions inadequades de temperatura. L’estudi quantifica econòmicament quin cost sanitari suposa això, i quin impacte tindria la rehabilitació energètica dels habitatges, tant des del punt de vista de la salut de les persones, com des del balanç econòmic.

La inscripció a la jornada és gratuïta i podeu trobar tota la informació al següent enllaç.

 
 
16 Novembre de 2016

Presentació de les actuacions del Projecte GrowSmarter a l'Smart City Expo World Congress

IREC juntament amb Gas Natural Fenosa presentaran, el proper 17 de novembre dins del marc del SCEWC 2016,  les actuacions que es duent a terme a Barcelona dins del projecte GROWSMARTER, referents al desenvolupament de Ciutats de Baix Consum Energètic.

Vuit projectes europeus del programa H2020 Lighthouse juntament amb l'European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities (EIP-SCC) i el Green Digital Charter (GDC) Initiative mostren els resultats assolits en la construcció de la comunitat d’Smart Cities a Europa.

Aquesta sessió es realitzarà al recinte de la SCEWC Hall no. 2 – stand no. C336 el dijous 17 de novembre a las 10:30 hores.

Per més informació consultar el següent enllaç

 
 
16 Novembre de 2016

Conferència final del projecte europeu Enthalpy per l’estalvi energètic en el processat de la llet amb la participació de l’IREC i l’IRTA

El passat dimecres 26 d’octubre, va tenir lloc a la seu de l’Institut de Recerca de Tecnologies Alimentàries (IRTA) la conferència final del projecte europeu Enthalpy. En aquest projecte l’IREC, en col·laboració amb l’IRTA, ha dissenyat un sistema pilot de captació d’energia solar tèrmica amb emmagatzematge que pot transferir la calor a un equip UHT i a un atomitzador per preparar llet en pols.

La planta pilot està situada a les instal·lacions de l’IRTA i es monitoritza en temps real. L’IREC també ha desenvolupat una eina per tal d’analitzar el vector energètic i el consum d’aigua de cada procés i fer-ne una comparativa.

El projecte ha tingut resó als mitjans de comunicació tant a TV3 com en El Punt Avui i a Radio Girona.

 
 
09 Novembre de 2016

Vídeo divulgatiu: Human-centric Intelligent LED engines for the take up of SSL in Europe

El grup d'Il·luminació de l'IREC, presenta el vídeo divulgatiu "Human-centric Intelligent LED engines for the take up of SSL in Europe". Aquesta iniciativa ha estat finançada pel projecte EU FP7 HI-LED i està orientada al públic en general. La gravació mostra  els últims avenços en el camp de la il·luminació d'estat sòlid i presenta les noves tendències en sistemes d'il·luminació energèticament eficients i espectralment sintonitzables.

El vídeo, va ser elaborat durant el mes de setembre i les entrevistes van ser gravades en l'esdeveniment LED Professional Symposium 2016 a la ciutat de Bregenz, Àustria, i mostra els beneficis que aporten les capacitats de reproducció espectral i estalvi d'energia de la tecnologia LED i OLED en tres àrees d'aplicació diferents:

  • Il·luminació per obres d'art i museística
  • Il·luminació per horticultura sostenible
  • Il·luminació circadiana centrada en el confort i benestar de les persones.