L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

16 Novembre de 2016

Conferència final del projecte europeu Enthalpy per l’estalvi energètic en el processat de la llet amb la participació de l’IREC i l’IRTA

El passat dimecres 26 d’octubre, va tenir lloc a la seu de l’Institut de Recerca de Tecnologies Alimentàries (IRTA) la conferència final del projecte europeu Enthalpy. En aquest projecte l’IREC, en col·laboració amb l’IRTA, ha dissenyat un sistema pilot de captació d’energia solar tèrmica amb emmagatzematge que pot transferir la calor a un equip UHT i a un atomitzador per preparar llet en pols.

La planta pilot està situada a les instal·lacions de l’IRTA i es monitoritza en temps real. L’IREC també ha desenvolupat una eina per tal d’analitzar el vector energètic i el consum d’aigua de cada procés i fer-ne una comparativa.

El projecte ha tingut resó als mitjans de comunicació tant a TV3 com en El Punt Avui i a Radio Girona.

 
 
09 Novembre de 2016

Vídeo divulgatiu: Human-centric Intelligent LED engines for the take up of SSL in Europe

El grup d'Il·luminació de l'IREC, presenta el vídeo divulgatiu "Human-centric Intelligent LED engines for the take up of SSL in Europe". Aquesta iniciativa ha estat finançada pel projecte EU FP7 HI-LED i està orientada al públic en general. La gravació mostra  els últims avenços en el camp de la il·luminació d'estat sòlid i presenta les noves tendències en sistemes d'il·luminació energèticament eficients i espectralment sintonitzables.

El vídeo, va ser elaborat durant el mes de setembre i les entrevistes van ser gravades en l'esdeveniment LED Professional Symposium 2016 a la ciutat de Bregenz, Àustria, i mostra els beneficis que aporten les capacitats de reproducció espectral i estalvi d'energia de la tecnologia LED i OLED en tres àrees d'aplicació diferents:

  • Il·luminació per obres d'art i museística
  • Il·luminació per horticultura sostenible
  • Il·luminació circadiana centrada en el confort i benestar de les persones.
 
 
07 Novembre de 2016

Desenvolupa, patenta i porta a mercat! Exemples dins de la XaRMAE

El proper dia 16 de novembre tindrà lloc la jornada de presentació de patents: Desenvolupa, patenta i porta a mercat! Exemples dins de la XaRMAE. Es presentaran tres patents en diferents estadis de la seva ruta cap al mercat.

- Noves formulacions d'electròlits en bateries de flux per l'emmagatzematge d'energia.

- Interruptors de base orgànica.

- Nous productes reciclats per l'emmagatzematge d'energia tèrmica a l'edificació.

la jornada tindrà lloc a la sala Fontseré de la facultat de física de la Universitat de Barcelona. Podeu trobar el fulletó informatiu i el programa aquí.

 
 
28 Octubre de 2016

RenewIT publica una eina que millorarà l'eficiència energètica de CPD

El software desenvolupat durant el projecte RenewIT, coordinat per IREC, està disponible de forma gratuïta, així com els resultats de la recerca. L'eina facilita el desenvolupament de centres de dades alimentades per energia renovable, millorant la seva eficiència energètica, els seus serveis i els seus equips. Els resultats són extensius a diferents climatologies, atès que s'ha comparat el funcionament de les seves instal·lacions en més de 60 llocs europeus.

Les funcions més representatives de l'eina RenewIT estan disponibles a la Nota de premsa.