L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

14 Novembre de 2017

1a Jornada Tècnica del projecte Heat-to-Fuel

El proper 20-21 de novembre d’enguany, el grup de l'Energia d'Emmagatzematge de l'IREC acollirà la primera reunió tècnica del projecte "Head-to-Fuel" (Calor a Combustible). HtF és un projecte finançat per la UE Horitzó 2020 que es duu a terme amb 14 socis d'arreu d'Europa amb l'objectiu de lliurar la pròxima generació de tecnologies de producció de biocombustibles perquè donin suport a la descarbonització del sector del transport, oferint tecnologies competitives cost-preu per assolir preus de biocombustibles per sota de € 1/litre. Heat-to-Fuel actualitzarà alternatives residuals de biomassa i la conversió de l'excés de calor als combustibles líquids en una planta de gasificació combinada, Fischer Tropsch and Aqueous Phase Reforming. Al final del projecte, els coneixements adquirits permetran l'escalabilitat en un nivell de demostració abans de la comercialització, representativa de les pròximes generacions de tecnologies sostenibles de biocombustibles.

El projecte es va iniciar el setembre de 2017 i durarà quatre anys. A més de l'IREC, estan involucrats en el projecte les següents entitats: Güssing Energy Technologies (coordinador del projecte), TU Wien (Àustria), Beta Renewables (Itàlia), IChPW (Polònia), RECORD (Itàlia), POLITO (Itàlia), Bioenergy2020+ (Àustria), CRF (Itàlia), CEA (França), Johnson Matthey (UK), Atmostat ( França), R2M (Espanya) i Skupina Fabrika (Eslovènia).

Per més informació consulteu la nota de premsa.

 
 
10 Novembre de 2017

22a Setmana de la Ciència

Per celebrar la 22a edició de la Setmana de la Ciència, els dies 14, 15 i 17 de novembre de 2017, l'IREC oferirà diferents tallers amb activitats variades:

Les energies renovables son indispensables per minimitzar el canvi climàtic que ja està succeint. El problema d'aquestes fonts d'energia és la seva intermitència en la producció. Els investigadors de l'IREC treballen per desenvolupar un sistema que permet emmagatzemar aquesta electricitat que ve de les fonts renovables en forma de gas, que es podrà utilitzar en el moment que la demanda energètica ho necessiti. Així s'aconsegueix una font d'energia més flexible i neta.

En aquest taller els investigadors explicaran el funcionament del sistema power to gas. Posteriorment es farà una visita als laboratoris de l’IREC.

Introducció a la fabricació additiva (3Dprinting) i la seva aplicació amb materials ceràmics. El taller iniciarà amb una presentació sobre els principis de funcionament de la tecnologia i la innovació en el món de la impressió 3D aplicada a dispositius energètics. Seguirà una visita als laboratoris de l’IREC amb la demostració pràctica del procés d'impressió i la funcionalització final de les peces obtingudes. Anàlisi de les peces amb microscòpia òptica i electrònica.

T'imagines un plat ceràmic de la mida de Barcelona? Aquestes proporcions, reduïdes a la nanoescala, són les que s’utilitzen per fabricar nanomaterials que generin energia neta.

Els investigadors del grup de Nanoiònica de l’IREC us mostraran tot un món per descobrir que no podeu veure amb els vostres propis ulls. A través de tècniques avançades, podreu identificar i analitzar materials amb dimensions més de cent vegades més petites que el gruix del teu cabell. Junts, comprendrem com els materials nanomètrics ens permeten crear piles de combustible de dimensions de mosquits.

Totes les activitats necessiten reserva. Registreu-vos contactant amb Dr. Marc Torrel via mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa, necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . Apropa’t a la Ciència. Us esperem!

 
 
10 Novembre de 2017

IREC participates in the Smart City Expo World Congress

IREC will actively participate in the Smart City Expo World Congress co-organizing and participating in the following events:

  • Smart City Expo World Congress: Smart City Expo World Congress is a place to share research, best practices and potential common solutions, achieved through effective collaboration. We hope to see you in the SCC1 stand D450 on November 14th-16th, 2017 (Barcelona). Where we will be ready to inform you about our participation in the H2020 GrowSmarter project!

  • Singapore - Catalan meeting: Visit of Singapore Housing & Development Board. November 13th, 2017. In collaboration with Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona (IMI), IREC will present H2020 Growsmarter Low Energy Districts in Barcelona to Singapore Housing & Development Board.

  • World Cities Day Conference. Site visit to Barcelona 22@ district. November 13th, 2017. World Cities is a project of the Directorate General for Regional and Urban Policy (DG REGIO) of the European Commission in the framework of the European Parliament’s preparatory action to promote the exchange of experience and best practice between the European Union and third countries on the theme of territorial development with particular reference to sustainable urban development.

  • Workshop on “International urban cooperation: Smart city projects and developments in China”, a IUC-World Cities event within the SCEWC. November 14th, 2017: In the framework of the SCEWC, IREC participates in this workshop, which involves high-level representatives from the Chinese cities participating in the IUC and World Cities programmes, as well as companies and other stakeholders from Europe.

  • Workshop on “Smart Control and energy performance of buildings” within the SCEWC. November 15th, 2017. In collaboration with other partners of H2020 GrowSmarter project and partners of SMARTER TOGETHER project, IREC participates in a workshop on how the smart solutions can increase the energy performance of refurbished buildings. We will be glad to welcome you and meet you at this open workshop! SmartCity Expo in Barcelona at the SCC1 Stand (D450) from 11h-12h. Please see the following link for more information.

  • Workshop on “Low energy districts in the GrowSmarter project” in SCEWC: In collaboration with other partners of H2020 GrowSmarter project, IREC organizes and participates in a workshop on Low Energy Districts as a key step towards Smart Cities. We will be glad to welcome you and meet you at this open workshop! SmartCity Expo in Barcelona at the Ajuntament de Barcelona Stand (C345) 16th November 14h-14h30.

 
 
26 Setembre de 2017

El grup d'Emmagatzematge de l'Energia de l'IREC ha publicat un nou article a la revista Energy & Environmental Science

El grup d’Emmmagatzematge de l’Energia de l'IREC ha publicat a la prestigiosa revista Energy & Environmental Science (factor d'impacte 29.518) l’article "Prototype reactor for highly selective solar-driven CO2 reduction to synthesis gas using nanosized earth-abundant catalysts and silicon photovoltaics".

La contribució tracta del desenvolupament de materials catalitzadors abundants en terra combinats amb materials fotovoltaics barats de silici per a dur a terme la conversió de CO2 impulsada per energia solar en combustibles químics. Urbain et al. van utilitzar un càtode basat en escuma de coure revestit amb catalitzador de Zn nanomètric per a realitzar la reducció de CO2 al gas de síntesi (CO + H2), i el van acoblar amb un fotoànode basat en silici en un prototip de dispositiu de reactor. Aquest dispositiu integrat a gran escala permet la conversió "bias-free" de CO2 a gas de síntesi, amb una eficiència de conversió del 4,3%.

Consulteu el següent enllaç per més informació informació.