L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

02 Febrer de 2015

El Almacenamiento de la Electricidad

El proper dia 17 de febrer el Prof. Dr. Joan Ramon Morante presentarà el llibre “El Almacenamiento de la Electricidad” dins d’un seminari  d’emmagatzematge d’energia organitzada per la Fundació Gas Natural-Fenosa.  El llibre, coordinat per el Prof. Joan Ramon Morante i amb participació d’investigadors d’IREC,  presenta les diferents tecnologies d’emmagatzematge elèctric de manera clara per tal d’arribar al gran públic.

El seminari es celebrarà a la sala de actes del Colegio Oficial de Ingenieros Industriales de Madrid (COIIM). Aquesta sessió  està enfocada en les tecnologies hidroelèctriques i de diferents tipus de bateries. Per més informació visiteu el web del seminari.

 
 
29 Gener de 2015

PV technologies and challenges: a XARMAE perspective

INDUCIS i XARMAE co-organitzen el Workshop “PV technologies and challenges: a XARMAE perspective” en les instal·lacions de IREC de Barcelona (Espanya)  el dia 4 de febrer de 2015. Aquest workshop d'un dia te com a finalitat la revisió dels principals reptes i activitats desenvolupades en sistemes PV avançats del diferents grups de recerca de la XaRMAE tot incloent les accions més rellevants en transferència de tecnologia entre el mon acadèmic i la indústria desenvolupat en el marc del projecte INDUCIS.

PV technologies and challenges: a XARMAE perspective program

 
 
26 Gener de 2015

IREC participa al projecte ECOART

IREC participa com un dels socis del projecte ECOART (Desenvolupament de nous revestiments fotovoltaics ecològics utilitzant materials reciclats per la integració arquitectònica, basats en tecnologies de calcogenurs, RTC-2014-2294-3) finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat dins del Programa Retos Colaboración.

El projecte té com a objectiu desenvolupar cèl·lules fotovoltaiques d'alta eficiència sobre substrats ceràmics, utilitzant tecnologies de capa fina amb calcogenurs, incloent tecnologies convencionals de CuInGaSe2 i nous materials abundants en l'escorça terrestre com ho són les kesterites (Cu2ZnSn(S,Se)4). Per desenvolupar aquests dispositius fotovoltaics altament innovadors, s'ha format un consorci entre quatre empreses espanyoles (Invest Plama SA, Torrecid SA, Camacho Recycling SA i FAE SAU), juntament amb una universitat (Universitat Jaume I, Castelló) i un centre de recerca  (Institut de Recerca en Energia de Catalunya -IREC- a Barcelona). El projecte té una durada de 4 anys i un pressupost finançable de aproximat de 1,6 M €.

 
 
12 Gener de 2015

La Universidad de la Batería

IREC participa a l’event  “la Universidad de la Batería”  després de l’èxit que va tenir la primera edició a Madrid i davant la creixent demanda del sector. Joan Ramon Morante, cap de l’àrea de materials avançats per a la energia oferirà una conferència magistral sobre el futur de l’emmagatzematge energètic. Els objectius principals son proporcionar als assistents una visió general de les característiques i fonaments de l’electroquímica aplicada a l’emmagatzematge energètic i oferir un coneixement exhaustiu, des del punt de vista multidisciplinar, de les seves aplicacions a les futures Smart Grids, partint dels fonaments científics electroquímics fins a les principals aplicacions actuals. La jornada està organitzada por Albufera Energy Storage i el centre tecnològic Leitat. Es realitzarà a las instal·lacions de Leitat en el “parc Científic de Barcelona”, Universitat de Barcelona els dies 22-23 de gener de 2015.

Per a més informació visitar la web de l'event.