L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

10 Novembre de 2014

IREC participa en el SmartCity Expo & World Congress

El Grup d'Economia de l'Energia, del Grup de Recerca "Eficiència energètica: sistemes, edificis i Comunitats" (ECOS), serà present a l'Smart City Expo, la 4a Fira Internacional en Solucions Intel·ligents que tindrà lloc a Barcelona de 18 al 20 de novembre, amb un estand dedicat al projecte Green eMotion.

 


 
 
05 Novembre de 2014

II Jornada sobre tecnologies d'emmagatzematge energètic

En aquesta jornada pots conèixer les pròximes tendències en emmagatzematge energètic a mans d'experts, institucions i empreses punteres del sector de la investigació, innovació, tecnologia i aplicabilitat energètica al nostre país.

El Prof. Joan Ramon Morante, cap de l'Àrea de Materials avançats per l'energia de l'IREC, farà una ponència explicant les línies més actuals de recerca en el camp de l'emmagatzematge.

La jornada es realitza a la seu de Solartys a Barcelona (Gran Vía Cortes Catalanas 774, 3ª Planta) i a Madrid per vídeo conferència el dia 5 de novembre a partir de les 9:45 h.

Web per més informació i inscripcions, aneu aquí.

 
 
04 Novembre de 2014

Primer llançament del butlletí del projecte HI-LED

HI-LED és un projecte d'àmbit internacional finançat pel 7è Programa Marc de la Unió Europea en el qual el Grup d'Il·luminació participa com a coordinador. El projecte va enfocat al desenvolupament de fonts de llum basades en tecnologia LED de baix cost i baix consum amb capacitat per a la reproducció espectral. Aquests anomenats motors de llum disposen d'un avançat sistema de control intel·ligent que permet adaptar l'espectre lluminós a les especificitats de cada àrea d'aplicació. Per tal de demostrar les potencialitats d'aquests sistemes, el projecte preveu la realització de proves de concepte en tres àrees d'aplicació ben definides: Salut i Benestar, en la qual la variació espectral serà utilitzada per induir canvis en l'estat d'ànim i en la percepció; Art i Museus, en la qual l'espectre s'adaptarà a cada tipus d'obra depenent del seu espectre de reflectància i del possible dany que les diferents components espectrals puguin induir a l'obra; i finalment, Horticultura, en la qual l'espectre s'optimitzarà per incrementar no només la mida del producte agrícola sinó també la qualitat del mateix.

Per a més informació, si us plau, descarregar Hi-LED newsletter September 2014.

 
 
04 Novembre de 2014

El projecte FP7 HI-LED obre la sessió "Human-Centric Lighting" en la conferència Strategies in Light Europe 2014

El passat 23 d'octubre el Grup d'Il·luminació de l'IREC, com a coordinador del projecte HI-LED, va participar amb la ponència titulada "The HI-LED FP7 Project: Human-Centric Intelligent LED Engines for the take up of SSL in Europe" a la Conferència "Strategies in Light Europe 2014" que va tenir lloc al Centre de convencions de Munic (Alemanya), en el marc de la Sessió 3 - "Human Centric Lighting Market and Applications". Aquesta presentació oral es va ocupar d'explicar les activitats i avenços del Projecte HI-LED. L'exposició va ser presentada pel Dr. Mariano Perálvarez en representació de la institució coordinadora del projecte, IREC.

Més informació al web.