L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

INDUCIS

scalenano

kestcells"

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

11 Novembre de 2013

Visita tècnica a l’edifici d’oficines EspaiZero, a Olot

EspaiZeroLa quarta visita tècnica nacional del Projecte AIDA es realitzarà el dia 27 de Novembre a partir de las 10.00 h, al edifici EspaiZero a Olot. És un edifici d‘oficines promogut com seu de la empresa Wattia Innova, amb voluntat de ser un edifici energèticament autosuficient.

Es va partir de un edifici existent, i el primer pas va ser l’elecció d’un edifici adequat, tenint en compte aspectes com la bona orientació i la possibilitat de implantar mesures de reducció de la demanda, tant actives com passives i de autogeneració de energia. L’edifici vol demostrar que es pot aconseguir el balanç de energia zero, mitjançant una sèrie de mesures de estalvi energètic, generació de energies renovables i sistemes de automatització i control; a més de ser un laboratori per l’experimentació de sistemes i tecnologies. Actualment, el edifici te un consum de energia primària de menys del 44 % de l’edifici de referència i amb un balanç de energia casi nul.


 
 
23 Octubre de 2013

L’IREC acull el curs "Análisis de Costes en el Ciclo de Vida"

Ashrae


L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) acollirà el curs "Análisis de Costes en el Ciclo de Vida" organitzat per ASHRAE els propers 7 i 8 de novembre a les oficines centrals de l’IREC a Barcelona. Per a més informació, descarrega't el tríptic fent clic aqui.

 
 
11 Octubre de 2013

Properes activitats organitzades pel projecte AIDA durant els mesos d'Octubre i Novembre de 2013

EL PROJECTE AIDA dóna suport als professionals del sector de la construcció i l’administració local d’arreu d’Europa en el disseny d’edificis de balanç energètic quasi zero (nZEB). AIDA ofereix una acció adaptada a aquests col·lectius, incloent visites tècniques als edificis innovadors, mostra de bones pràctiques a partir de casos reals, i suport en la implantació del concepte nZEB als edificis públics. Consulta el tríptic

A través de visites tècniques i jornades tècniques - workshops, volem donar a conèixer no només com són els edificis nZEB al nostre país sinó, com ha estat el procés per assolir-ho i com hi han participat els diferents actors. Totes les activitats desenvolupades dins AIDA són gratuïtes i obertes al públic, prèvia inscripció.


 
 
03 Octubre de 2013

Best paper award a la Conferència Internacional SB13 a Graz, Austria

SB 2013 AwardsEls investigadors Joana Ortiz, Cristina Corchero i Jaume Salom reben el premi al millor article en la categoria de Rehabilitació d'Edificis en la Conferencia Internacional SB13 - SUSTAINABLE BUILDINGS 2013 celebrada el passat mes de setembre a Graz, Austria.

L'article titulat "The uncertainty of the energy demand in existing Mediterranean urban blocks" és el resultat d'una intensa col·laboració entre el grup d'Energia Tèrmica i Edificació i el grup d'Economia de l'Energia de l'IREC, conjuntament amb la Universitat de Palermo. L'article analitza les barreres que afronten les companyies de serveis energètics (ESEs) en els processos de rehabilitació energètica en el sector residencial, aplicant un model per a la modelització estocàstica del consum energètic residencial desenvolupat a l'IREC.