L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

23 Juny de 2014

Científics internacionals participen a la IX edició de la Barcelona Global Energy Challenges

Empreses, tecnòlegs i científics internacionals s’han reunit a la IX edició de la Barcelona Global Energy Challenges per a presentar els reptes i les solucions energètiques que s’han d’afrontar en els propers anys.

La jornada, que s’ha convertit en una de les cites internacionals més importants en energia de Catalunya, ha estat organitzada pel Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), el Massachussetts Institute of Technology (MIT), la Fundació b-TEC i el Centre d’Innovació i Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CIT-UPC).

Per més informació aneu a: Barcelona Energy Challenges 2014.

 
 
20 Juny de 2014

IREC i MIT investiguen solucions per les xarxes elèctriques del futur

El projecte, supervisat pel professor Les Norford del MIT (Massachusetts Institute of Technology), estudia com els edificis poden treballar en micro xarxes intel·ligents per a proporcionar els serveis necessaris i d'aquesta manera estabilitzar el sistema de distribució d'energia local, gestionant elements de generació fotovoltaic, climatització i vehicles elèctrics. El MIT ha escollit l'IREC per realitzar aquest projecte per les seves excel·lents instal·lacions científiques.

Nota de premsa

 
 
18 Juny de 2014

L’ IREC col•labora a l’organització de la sessió al Congres World SB14 Barcelona: “Com promoure edificis de energia gairebé nul•la (nZEB- nearly Zero-Energy Buildings) en obra nova i rehabilitació a l’àmbit municipal”

El CIMNE (International Center for Numerical Methods in Engineering) en col·laboració amb l’ IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya) i, en el marc del projecte europeu AIDA (Affirmative Integrated Energy Design Action), tenen el plaer de convidar-li a participar a la sessió tècnica: “Com promoure edificis de energia gairebé nul·la (nZEB- nearly Zero-Energy Buildings) en obra nova i rehabilitació a l’àmbit municipal” (1) que es realitzarà a la propera conferència internacional World Sustainable Building 2014 - WS14 al Palau de Congressos de Catalunya,  Barcelona, del 28 al 30 de Octubre.


 
 
11 Juny de 2014

Preparant un sistema d'electromobilitat efectiu a Europa

Els reptes, obstacles i oportunitats per a aconseguir un sistema efectiu d'electromobilitat a Europa s'han discutit durant dos dies al 2n European Electromobility Stakeholders Forum, que es va duu a terme organitzat pels tres projectes europeus bandera d'electromobilitat: Green eMotion, FREVUE i ZeUS. Investigadors de l'IREC han presentat els darrers resultats en patrons de conducció i recarrega de vehicle elèctric. IREC és responsable de la recol•lecció de dades de la flota de vehicles elèctrics del Green eMotion, amb més de 700 vehicles i 2000 punts de càrrega monitoritzats.

Més informació sobre el fòrum (pdf)