L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

09 Abril de 2014

Almacenamiento de la Electricidad

Investigadors de l'IREC, amb la coordinació del Prof. Joan Ramon Morante han escrit el llibre 'El Almacenamiento de la Electricidad' ' editat per la Fundació Gas Natura Fenosa. El text s'ha escrit amb l'objectiu d'arribar a tots els públics sense deixar de ser un llibre complert, s'estructura en nou capítols. En el primer es fa una breu introducció del cicle de l'electricitat i el perquè és important el seu emmagatzematge. Després es descriuen, un per un, els diferents sistemes d'emmagatzematge elèctric: mecànic, electroquímic, químic, tèrmic i superconductivitat. A continuació es presenta la seva integració a les xarxes actuals per acabar amb els obstacles que s'han de superar en tots els àmbits. El llibre es completa amb una avaluació dels costos econòmics.

 
 
12 Març de 2014

Jornada de portes obertes

El passat 13 de desembre l’IREC va organitzar un ‘Open Day’ amb accés lliure per a que el públic en general pogués en apropar-se a la realitat de un centre de recerca. Com part de les activitats compromeses, estudiants del Màster de Ciències Ambientals impartit a la Universitat de Barcelona van visitar les instal·lacions de l’IREC. A més a més, van rebre una classe magistral del Professor Alejandro Pérez-Rodríguez sobre la investigació duta a terme en el projecte INDUCIS. Markus Neuschitzer, investigador Marie Curie, va presentar la seva experiència e impressions descrivint les possibilitats que donen les accions Marie Curie per introduir investigadors i professionals joves en la investigació Europea. Els estudiants van tenir la oportunitat de visitar els laboratoris del departament de Materials Avançats per l’Energia.

 
 
21 Febrer de 2014

L' IREC col•labora en l’organització del II Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul•la

L' IREC - Institut de Recerca en Energia de Catalunya, en el marc del projecte AIDA , és col·laborador en l'organització del " II Congreso de Edificios de Energía Casi Nula”- II Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul·la ", que tindrà lloc a Madrid els dies 6 i 7 Maig 2014.


 
 
19 Febrer de 2014

Darreres activitats 2013 del Projecte AIDA (IEE) organitzes per l’ IREC

El passat mes de novembre, van tenir lloc les darreres activitats del 2013 a Espanya del projecte europeu AIDA (IEE)., organitzades per l' IREC- Institut de Recerca en Energia de Catalunya, Les activitats van ser tres conferències internacionals en universitats de Barcelona i Tarragona (organitzades conjuntament amb el màster en Arquitectura i Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya -UPC, La Salle Campus de la Universitat Ramon Llull i el grup CREVER de la Universitat Rovira i Virgilli -URV), i la Visita Tècnica Nacional a les oficines EspaiZero a Olot.

A les activitats van assistir més de cent vuitanta participants. L’ IREC i el Projecte AIDA agraeixen la presència d'assistents i conferenciants que van fer possible l'èxit d'aquests esdeveniments.