12 Març de 2014

Jornada de portes obertes

El passat 13 de desembre l’IREC va organitzar un ‘Open Day’ amb accés lliure per a que el públic en general pogués en apropar-se a la realitat de un centre de recerca. Com part de les activitats compromeses, estudiants del Màster de Ciències Ambientals impartit a la Universitat de Barcelona van visitar les instal·lacions de l’IREC. A més a més, van rebre una classe magistral del Professor Alejandro Pérez-Rodríguez sobre la investigació duta a terme en el projecte INDUCIS. Markus Neuschitzer, investigador Marie Curie, va presentar la seva experiència e impressions descrivint les possibilitats que donen les accions Marie Curie per introduir investigadors i professionals joves en la investigació Europea. Els estudiants van tenir la oportunitat de visitar els laboratoris del departament de Materials Avançats per l’Energia.

 
 
21 Febrer de 2014

L' IREC col•labora en l’organització del II Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul•la

L' IREC - Institut de Recerca en Energia de Catalunya, en el marc del projecte AIDA , és col·laborador en l'organització del " II Congreso de Edificios de Energía Casi Nula”- II Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul·la ", que tindrà lloc a Madrid els dies 6 i 7 Maig 2014.


 
 
19 Febrer de 2014

Darreres activitats 2013 del Projecte AIDA (IEE) organitzes per l’ IREC

El passat mes de novembre, van tenir lloc les darreres activitats del 2013 a Espanya del projecte europeu AIDA (IEE)., organitzades per l' IREC- Institut de Recerca en Energia de Catalunya, Les activitats van ser tres conferències internacionals en universitats de Barcelona i Tarragona (organitzades conjuntament amb el màster en Arquitectura i Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya -UPC, La Salle Campus de la Universitat Ramon Llull i el grup CREVER de la Universitat Rovira i Virgilli -URV), i la Visita Tècnica Nacional a les oficines EspaiZero a Olot.

A les activitats van assistir més de cent vuitanta participants. L’ IREC i el Projecte AIDA agraeixen la presència d'assistents i conferenciants que van fer possible l'èxit d'aquests esdeveniments.


 
 
17 Febrer de 2014

IREC lidera un projecte per augmentar l’ús d’energies renovables en els centres de processament de dades

El Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) lidera el projecte RenewIT (http://www.renewit-project.eu/), cofinançat per la Unió Europea, que permet investigar com els centres de processament de dades (CPDs), també anomenats Data Centres, poden aplicar mesures d’eficiència energètica així com utilitzar energies renovables. L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera és augmentar l’ús d’aquestes fonts d’energia renovables ja que actualment hi ha pocs centres que les utilitzin.