L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

04 Novembre de 2014

Primer llançament del butlletí del projecte HI-LED

HI-LED és un projecte d'àmbit internacional finançat pel 7è Programa Marc de la Unió Europea en el qual el Grup d'Il·luminació participa com a coordinador. El projecte va enfocat al desenvolupament de fonts de llum basades en tecnologia LED de baix cost i baix consum amb capacitat per a la reproducció espectral. Aquests anomenats motors de llum disposen d'un avançat sistema de control intel·ligent que permet adaptar l'espectre lluminós a les especificitats de cada àrea d'aplicació. Per tal de demostrar les potencialitats d'aquests sistemes, el projecte preveu la realització de proves de concepte en tres àrees d'aplicació ben definides: Salut i Benestar, en la qual la variació espectral serà utilitzada per induir canvis en l'estat d'ànim i en la percepció; Art i Museus, en la qual l'espectre s'adaptarà a cada tipus d'obra depenent del seu espectre de reflectància i del possible dany que les diferents components espectrals puguin induir a l'obra; i finalment, Horticultura, en la qual l'espectre s'optimitzarà per incrementar no només la mida del producte agrícola sinó també la qualitat del mateix.

Per a més informació, si us plau, descarregar Hi-LED newsletter September 2014.

 
 
04 Novembre de 2014

El projecte FP7 HI-LED obre la sessió "Human-Centric Lighting" en la conferència Strategies in Light Europe 2014

El passat 23 d'octubre el Grup d'Il·luminació de l'IREC, com a coordinador del projecte HI-LED, va participar amb la ponència titulada "The HI-LED FP7 Project: Human-Centric Intelligent LED Engines for the take up of SSL in Europe" a la Conferència "Strategies in Light Europe 2014" que va tenir lloc al Centre de convencions de Munic (Alemanya), en el marc de la Sessió 3 - "Human Centric Lighting Market and Applications". Aquesta presentació oral es va ocupar d'explicar les activitats i avenços del Projecte HI-LED. L'exposició va ser presentada pel Dr. Mariano Perálvarez en representació de la institució coordinadora del projecte, IREC.

Més informació al web.

 
 
30 Octubre de 2014

Nou sistema d'il•luminació per a la Capella Sixtina desenvolupat en el marc del projecte LED4ART

La Capella Sixtina, la coneguda obra mestra de Miquel Àngel, estrenarà el dia 31 d'octubre, coincidint amb el 450 aniversari de la mort de l'autor, un nou sistema d'il·luminació LED que permetrà observar aquesta inigualable obra renaixentista en tota la seva magnificència. Aquesta nova instal·lació ha estat implementada en el marc del projecte europeu LED4ART liderat per OSRAM i en el que IREC, representat per els Grups d’Il·luminació i Electrònica de Potencia, ha participat com a responsable de l'auditoria energètica.


 
 
30 Octubre de 2014

Webinar "Tecnologies fotòniques per al sector Agroalimentari"

En el marc del seminari "Tecnologies fotòniques per al sector Agroalimentari" organizat per SECPhO, el Grup d'Il·luminació de l'IREC contribueix amb una presentació titulada "Fonts de llum sintonitzables per a l’horticultura de precisió". La presentació serà portada a terme per al Dr. Jorge E. Higuera i versarà sobre el treball realitzat en el marc del Projecte Europeu HI-LED que, entre altres, estudia l’optimització del creixement de plantes en hivernacles mitjançant la manipulació de l'espectre de la llum artificial incident. La creació d'espectres arbitraris es fa mitjançant l'equalització de una sèrie de canals LED distribuïts al llarg de tot el rang visible. El esdeveniment tindrà lloc el proper divendres 31 d'octubre a les 13:00h

Més informació i inscripcions: consulteu la web de SECPho