L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

02 Desembre de 2014

Portada d'IREC a la revista 'Energy and Environmental Science'

Fabricació i caracterització de la primera micro pila de combustible d’òxid sòlid completament basada en materials ceràmics. Portada de la revista Energy and Environmental Science.

Albert Tarancón, responsable del Grup de Nanoiònica i Piles de Combustible de l'IREC, juntament amb els seus companys de grup i en col·laboració amb investigadors de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) han fabricat i caracteritzat per primera vegada una micro pila de combustible d’òxid sòlid en què tots els seus components funcionals estan basats en ceràmiques.

Aquest treball titulat “Full ceramic micro solid oxide fuel cells: towards more reliable MEMS power generators operating at high temperatures” (Energy Environ. Sci., 2014, 7, 3617-3629) obre una nova generació de µSOFC més fiables, basades en ceràmiques, per la seva implementació efectiva com a fonts de potència il·limitada en dispositius portàtils.  Energy and Environmental Science està considerada una de las revistes més prestigioses en el camp de l’energia i les ciències ambientals, situant-se en capdavantera de la seva categoria al ISI-JCR.

Portada Energy & Environmental Science

 
 
24 Novembre de 2014

Setmana de la Rehabilitació

En el marc de la Setmana de la Rehabilitació, IREC participarà el proper dimecres 10 de desembre a les jornades: “Anàlisi del registre de la certificació d’eficiència energètica als edificis”. El grup d’Energia Tèrmica i Edificació presentarà els resultats preliminars obtinguts a l’estudi OptiHab, desenvolupat dintre del projecte MARIE. A l’OptiHab s’ha realitzat un anàlisi Cost Òptim de mesures de rehabilitació energètica en els edificis residencials de Catalunya. El programa de la jornada el podeu trobar al següent enllaç.

Lloc: Sala d’Actes ITeC.  Carrer de Wellington, 19. 08018 Barcelona

Inscripcions (places limitades)

Per mes informació: www.rehabilita.cat

 
 
20 Novembre de 2014

Jornades de portes obertes del projecte Kestcells

El projecte KESTCELLS coordina una sèrie de jornades de portes obertes, que comptarà amb la participacions de sis institucions del consorci. Les activitats tindran lloc durant els mesos de novembre i desembre de 2014 amb l’objectiu de difondre les investigacions realitzades en el marc del projecte KESTCELLS a estudiants de grau  i pregrau.

 


 
 
10 Novembre de 2014

IREC participa en el SmartCity Expo & World Congress

El Grup d'Economia de l'Energia, del Grup de Recerca "Eficiència energètica: sistemes, edificis i Comunitats" (ECOS), serà present a l'Smart City Expo, la 4a Fira Internacional en Solucions Intel·ligents que tindrà lloc a Barcelona de 18 al 20 de novembre, amb un estand dedicat al projecte Green eMotion.