L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

16 Febrer de 2015

El projecte RenewIT, liderat per l'IREC, entre els millors d’Europa per reduir l’impacte energètic de les IT

El projecte RenewIT finançat per la UE i liderat per l'IREC i el Clúster Smart City Data Centre, són el tema d'un article principal en l'última edició de la revista HORIZON de la Unió Europea "Research & Innovation".

L'article assenyala que, amb el 2% del consum d'energia a Europa i en aument, els centres de dades utilitzen la mateixa quantitat d'energia que la indústria de l'aviació mundial. Els propietaris i operadors són cada vegada més conscients d'aquest problema: "Els centres de dades estan molt oberts a analitzar les opcions i solucions, perquè saben que els costos d'energia estan incrementant-se i s'incrementaran més en el futur", segons el coordinador del projecte RenewIT Dr. Jaume Salom.


 
 
12 Febrer de 2015

Aportando valor al CO2

La Plataforma Tecnológica Española de química sostenible (SusChem-España)  i la Plataforma Tecnológica Española  de CO2 (PTECO2) organitzen els propers dies 17-18 de Febrer a l’institut IMDEA de Madrid una trobada interplataforma. La jornada titulada “Aportando Valor al CO2” te un doble objectiu, primer donar a conèixer el potencial en investigació sobre l’ús i la transformació del CO2, i segon desenvolupar un marc científic-tecnològic adient per fomentar la col·laboració público-privada en tecnologies derivades de l’ús i transformació del CO2.

El Prof. Dr. Joan Ramon Morante participa en aquesta trobada amb la ponència Refineria Solar basada en fotoelectrocatalisis on explicarà l’ús de tecnologies catalítiques de transformació del CO2 a molècules bàsiques de la indústria energètica i de síntesis de base  amb l’ús de l’electricitat i la llum.

Per fes informació de la jornada aneu aqui.

 
 
11 Febrer de 2015

L'IREC presentarà les conclusions finals del projecte GREEN @ hospitals

IREC juntament amb la resta de socis del projecte GREEN @ hospitals, presentarà el proper dia 20 de febrer les conclusions finals del treball realitzat durant els tres anys del projecte

El grup de recerca de l'IREC "Eficiència energètica: sistemes, edificis i comunitats (ECOS) participarà com a soci del projecte Green@Hospital a la jornada concloent, sota el títol "Re-energitzar l'assistència sanitària de la salut, un repte sostenible?", que tindrà lloc a Ancona (Itàlia) el proper 20 de Febrer.


 
 
02 Febrer de 2015

El Almacenamiento de la Electricidad

El proper dia 17 de febrer el Prof. Dr. Joan Ramon Morante presentarà el llibre “El Almacenamiento de la Electricidad” dins d’un seminari  d’emmagatzematge d’energia organitzada per la Fundació Gas Natural-Fenosa.  El llibre, coordinat per el Prof. Joan Ramon Morante i amb participació d’investigadors d’IREC,  presenta les diferents tecnologies d’emmagatzematge elèctric de manera clara per tal d’arribar al gran públic.

El seminari es celebrarà a la sala de actes del Colegio Oficial de Ingenieros Industriales de Madrid (COIIM). Aquesta sessió  està enfocada en les tecnologies hidroelèctriques i de diferents tipus de bateries. Per més informació visiteu el web del seminari.