L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

22 Octubre de 2014

L'IREC co-organitza el Simposi Spring 15A de la E-MRS: Materials, mecanismes i dispositius per la nanoenergia.

El prof. Joan Ramon Morante, cap de l’àrea de Materials Avançats per l’energia del IREC, co-organitza el Simpòsium SPRING 15 A: Materials, mechanisms and devices in nano Energy de la E-MRS. La societat de recerca Europea  en materials es reuneix periòdicament per debatre els nous avenços tecnològics en materials avançats.

L’objectiu del simposi  15ª és presentar els nous avenços en nanometerials  per la conversió d’energia i nous disponibles mecanismes d’emmagatzematge per fer-ne us en tecnologies emergents.

Per mes informació visiteu la plana web del 2015 E-MRS Spring meeting

 
 
21 Octubre de 2014

Jornada Emmagatzenament Energia Tèrmica

XaRMAE organitza un event sobre l’emmagatzematge tèrmic en edificacions. L’event durarà unes 3 hores i es farà a l’aula Fontseré de la Facultat de Física de la UB el dia 3 de novembre de 2014. Es focalitza en l’ús de materials de canvi de fase per estabilitzar les fluctuacions de la temperatura en edificis i, així, estalviar energia. Dos grups de la XaRMAE (Diopma i GREA) fan recerca en col·laboració sobre aquests temes per tal de millorar l’eficiència energètica en edificacions.

A l’event el Prof. Gennady Ziskind, de la Ben-Gurion University of Negev explicarà com millorar el procés de fusió dels PCMs per tal de optimitzar la transferència de calor i l’energia emmagatzemada

Per més informació i inscripcions consulteu el fulletó Energia tèrmica

 
 
15 Octubre de 2014

L’IREC organitza a Barcelona un seminari sobre l’impacte ambiental del vehicle elèctric

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) organitza un seminari de l’Agència Internacional de l’Energia (IEA) sobre els aspectes ambientals del vehicle elèctric. Durant les jornades, que es celebraran a Barcelona del 15 al 17 d’octubre, més de 30 experts internacionals del sector analitzaran la infraestructura, generació, distribució i càrrega d’aquest tipus de vehicles.

Per més informació consultar: Seminari Vehicle electric

 
 
13 Octubre de 2014

Nova visita tècnica europea a Espanya: l’ edifici d’ oficines “Schwartz-Hautmont”

La visita, Vila-seca, Catalunya, Espanya el pròxim dia 25 d'octubre, serà guiada pels arquitectes Coque Claret i Dani Calatayud. Mostraran les característiques i les principals innovacions a nivell energètic i constructiu, així com també, cóm va ser el camí del disseny i com se gestiona l’ús energètic.

L’activitat està oberta al públic, amb registre previ i confirmació. Link d'inscripció

S’oferirà un servei de bus gratuït des de/a Barcelona (es requereix un mínim de participants), per tant els interessats hauran d’especificar-lo en el registre (European Study Tour + Bus service).

Programa provisional.