L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

10 Juliol de 2014

La ‘start-up’ Ledmotive proporciona il•luminació intel•ligent a la última exposició de la National Gallery de Londres

Ledmotive ha desenvolupat una nova tecnologia intel·ligent basada en LEDs. La seva font de llum permet generar il·luminació personalitzada de manera dinàmica, ja sigui reproduint exactament una font natural com la llum d'una espelma o la llum solar, o bé creant llum artificial mai vista anteriorment.

Aquesta tecnologia presenta aplicacions en nombrosos camps com la salut, el màrqueting sensorial, l’agricultura, el sector residencial, la investigació i també en el món de l'art, a on Ledmotive ha aconseguit il·luminar una mostra en la National Gallery, una de les pinacoteques més importants del món.

Per més informació consulteu el link.

 
 
23 Juny de 2014

Científics internacionals participen a la IX edició de la Barcelona Global Energy Challenges

Empreses, tecnòlegs i científics internacionals s’han reunit a la IX edició de la Barcelona Global Energy Challenges per a presentar els reptes i les solucions energètiques que s’han d’afrontar en els propers anys.

La jornada, que s’ha convertit en una de les cites internacionals més importants en energia de Catalunya, ha estat organitzada pel Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), el Massachussetts Institute of Technology (MIT), la Fundació b-TEC i el Centre d’Innovació i Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CIT-UPC).

Per més informació aneu a: Barcelona Energy Challenges 2014.

 
 
20 Juny de 2014

IREC i MIT investiguen solucions per les xarxes elèctriques del futur

El projecte, supervisat pel professor Les Norford del MIT (Massachusetts Institute of Technology), estudia com els edificis poden treballar en micro xarxes intel·ligents per a proporcionar els serveis necessaris i d'aquesta manera estabilitzar el sistema de distribució d'energia local, gestionant elements de generació fotovoltaic, climatització i vehicles elèctrics. El MIT ha escollit l'IREC per realitzar aquest projecte per les seves excel·lents instal·lacions científiques.

Nota de premsa

 
 
18 Juny de 2014

L’ IREC col•labora a l’organització de la sessió al Congres World SB14 Barcelona: “Com promoure edificis de energia gairebé nul•la (nZEB- nearly Zero-Energy Buildings) en obra nova i rehabilitació a l’àmbit municipal”

El CIMNE (International Center for Numerical Methods in Engineering) en col·laboració amb l’ IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya) i, en el marc del projecte europeu AIDA (Affirmative Integrated Energy Design Action), tenen el plaer de convidar-li a participar a la sessió tècnica: “Com promoure edificis de energia gairebé nul·la (nZEB- nearly Zero-Energy Buildings) en obra nova i rehabilitació a l’àmbit municipal” (1) que es realitzarà a la propera conferència internacional World Sustainable Building 2014 - WS14 al Palau de Congressos de Catalunya,  Barcelona, del 28 al 30 de Octubre.