L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

08 Octubre de 2014

El Prof. Joan Ramon Morante apareix al programa 'sense ficció' de TV3

En proporció a la seva població, Catalunya està per sobre de la mitjana europea en recerca. Però, en canvi, no estem al nivell en patents. Què farà falta per dotar-nos d’una economia del coneixement? La construcció i el turisme no donen més de si, i es fa imprescindible un nou model de creixement basat en la recerca i la innovació i, sobretot, en la transferència entre universitat i empresa. Tenim casos d’èxit que demostren que això és possible, com que tots els mòbils portin tecnologia desenvolupada i patentada a Catalunya per una spin-off de la UPC. Aquest documental vol plantejar quins són els reptes a superar per fer del coneixement un motor econòmic.

Enllaç al vídeo.

 
 
07 Octubre de 2014

RenewIT a les jornades de tendències: Avanzando en la Optimización de la Eficiencia Energética en SmartDataCenters

En un món cada vegada més digitalitzat, els centres de processament de dades agafen cada vegada més protagonisme, permetent concentrar grans infraestructures TIC, per a generar economies d’escala i facilitar la consolidació. La plataforma d’empreses TIC per la millora de l’eficiència energètica, enerTIC, celebra una jornada de tendències especialitzada, en el que es debatran sobre les últimes tendències per a avançar en l’optimització de l’eficiència energètica en els centres de dades: tecnologia innovadora, bones pràctiques, indicadors, etc: informació sobre la jornada.


 
 
19 Setembre de 2014

L’ IREC al World Sustainable Building 2014, WSB14-Barcelona

El Congrés "World Sustainable Building 2014" és la major trobada a nivell mundial sobre edificació sostenible on es reuneixen les institucions internacionals més importants i influents en la matèria. El congrés es realitza al Palau de Congresos de Catalunya, Barcelona durant els dies 28-30 d'Octubre de 2014.

Sota el lema: "Resultats en Edificació Sostenible ... Ens estem movent tan ràpid com hauríem?", l' IREC serà present al Congrés, per mitjà de diverses presentacions i sessions per part del Grup d'Energia Tèrmica i Edificació, en el marc de diferents projectes europeus com el MARIE (Programa MED) i l’ AIDA (IEE).

 


 
 
08 Setembre de 2014

Jornada de transferencia 2014 en materials avançats per l'energia

La xarxa de referència en materials avançats per l’energia (XaRMAE) en col·laboració amb l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i ACCIÓ organitza una jornada per tal d'informar, posar en comú la recerca i desenvolupament que es fa a Catalunya en temes de materials avançats i l'energia i presentar el seu portafoli d’expertesa i patents. La jornada serà el dia 9 d'octubre al matí a les instal·lacions d' ACCIÓ.

La jornada està dividida en tres parts:

- Institucional: presentació de la RIS3CAT en matèria d’energia per part de la Generalitat de Catalunya.

- Formació/investigació: es convida a diferents oficines de transferència associades als grups de la XaRMAE.

- Industria: diferents clústers i plataformes industrials.

Per més informació i inscripcions descarregueu-vos el Tríptic Transferència.