L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

13 Juny de 2018

Investigadors de l’IREC posen en marxa un projecte pilot de producció de gas renovable a Catalunya

El projecte CoSin ha posat en marxa una planta pilot de generació de gas natural d’origen renovable a la depuradora Riu Sec de Sabadell mitjançant el procés de metanació de biogàs. La unitat de metanació s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració entre l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), Gas Natural Fenosa (GNF) i la spin-off alemanya Ineratec GmbH. Aquest pilot està acoblat a un sistema d’upgrading de biogàs que duu a terme Cetaqua.

El grup d’Emmagatzematge d’Energia de l’IREC ha estat el responsable del disseny de la planta pilot, posada en marxa i actualment del seu funcionament. Durant els propers mesos es determinaran les condicions òptimes d’operació per tal de que el gas obtingut tingui la mateixa qualitat que el gas natural d’origen fòssil. En la planta pilot es validaran els catalitzadors desenvolupats per l’IREC per la conversió del biogàs a gas natural sintètic emprant hidrogen d’origen renovable.

El projecte CoSin, liderat per GNF,  forma part de la Comunitat RIS3CAT Energia, un instrument creat per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, en la que s’engloben projectes d’investigació industrial, desenvolupament experimental i innovació orientat a transformar el sector energètic cap a un model més sostenible i eficient.

El projecte CoSin està cofinançat per Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i per ACCIÓ, mitjançant la Comunitat d’Energia RIS3CAT.

Per més informació consulteu l'enllaç de la nota de premsa

 
 
29 Maig de 2018

IREC organitza el IX Seminari de la Tasca 28 de la IEA HEV-TCP en matèria de Tecnologies V2X (Vehicle-to-Everything)

L'IREC com agent operatiu de la Tasca 28 del IEA HEV-TCP, organitza el IX Seminari en matèria de Tecnologies V2X, que tindrà lloc a Barcelona els dies 6 i 7 de Juny.

Aquest Seminari internacional, que compta amb la presència de ponents de tot el món de l’àmbit acadèmic i de la indústria, té com a objectiu discutir sobre les aplicacions de les tecnologies V2X i la integració del vehicle a la xarxa elèctrica. Els temes que es tractaran durant el Seminari inclouen: anàlisi de les aplicacions de les tecnologies V2X (amb especial èmfasi en la integració del vehicle elèctric a la xarxa), efectes de la degradació de les bateries, estàndards i protocols de comunicació, anàlisi econòmiques, revisió de projectes de demostració actuals, etc.

Alguns dels assistents ja confirmats pertanyen a: ElaadNL, Vedecom, UK Power Networks, Resourcefully, Kepco, Vito, Nissan, Enel, ESB, Innovate UK, Vedecom, NRC, DTU i IREC entre altres experts en aquest àmbit.

Aquesta activitat s’organitza dins de la tasca 28 “Xarxes domèstiques i tecnologies V2X” del Programa de Col·laboració de Tecnologia híbrida i de vehicles elèctrics (HEV-TCP) dins el marc de l’Agència Internacional de l’Energia (IEA).

Per informació més detallada consulteu l’enllaç del programa del IX Seminari i/o les activitats de la Tasca 28 de la HEV-TCP.

Inscripció: Cal formalitzar la inscripció per limitacions d'aforament en sala (places limitades). Inscripció gratuïta. https://goo.gl/forms/BD3joPGVwCziIpHA3

 
 
17 Abril de 2018

IREC offers a new Job Position for the Head of Business Development and Knowledge and Technology Transfer Area

The Catalonia Institute for Energy Research, IREC, has a new vacancy as Head of Business Development and Knowledge and Technology Transfer Area, reporting directly to the General Management of IREC.

Position: Head of the area of Business Development and Knowledge and Technology Transfer.

Code: IREC A300-1: Head of the area.
Area: Business Development and Knowledge and Technology Transfer.
Director of Institute: Prof. Dr. Joan Ramon Morante

Area objectives:

  • Institutional strengthening.
  • Identification and assessment of technologies with commercial potential from IREC Research disruptive results.
  • Protection of technologies with commercial potential, through a specific and well defined IP strategy. Promotion of the innovative products and initiatives.
  • Marketing and transfer of knowledge, patents and know-how through licensing agreements with industry and the promotion and creation of spin-off companies.


 
 
14 Març de 2018

Conferencia "Flexibilitat energètica en edificis: un actiu clau en la transició energètica"

El grup ECOS – Eficiència Energètica en Sistemes, Edificis i Comunitats de l'IREC organitzarà, dilluns 26 de març a Barcelona (9:00-13:00h), un taller de conferències amb el títol "Flexibilitat energètica en edificis: un actiu clau en la transició energètica". L'objectiu del workshop és aprofundir en el paper de la flexibilitat energètica que poden tenir els edificis i els vehicles elèctrics en la transició energètica cap a un futur escenari amb una elevada penetració de energies renovables. Es presentaran resultats de les activitats  desenvolupades en el marc de la  IEA EBC, Annex 67 (Energy Flexible Buildings - http://www.annex67.org ) i altres projectes de recerca internacionals i nacionals en aquest àmbit.

Informació i Inscripció: Cal formalitzar la inscripció per limitacions d'aforament en sala (places limitades). Inscripció gratuïta.

Tota la informació, incloent-hi el programa de la jornada i registre on-line està disponible en el següent enllaç: https://goo.gl/forms/dziqw1XDBztbHkFO2