L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

19 Desembre de 2016

La investigació amb cel·les solars de kesterites connecta tot el món

El Dr. Paul Pistor ha visitat recentment el grup del Dr. Xiaojing a la Universitat de Nova Gal·les del Sud (UNSW) a Austràlia, un dels principals centres de materials i tecnologies relacionades amb kesterites basades en azufre. El Dr. Pistor es va unir al grup de materials per a l'energia Solar de l’IREC al començament de l'any 2015 amb una beca Marie – Curie - IEF i treballa en una nova generació de cel·les solars de capa prima sintetitzades amb materials sostenibles. El Dr. Pistor va ser convidat a visitar el grup de la UNSW per presentar les seves ultimes investigacions i avaluar una possible col·laboració amb el grup australià. Com part de la seva visita, va ser convidat a donar una conferència en el programa “Public Research Seminars of the School of Photovoltaic and Renewable Energy Engineering (SPREE)” de la UNSW. La conferència està disponible al següent enllaç.


 
 
12 Desembre de 2016

Apropant la recerca a les escoles de secundària

En el marc de la difusió activitats del projecte JumpKEST (Marie Curie Actions), estudiants de segon grau de Batxillerat de l’Institut Jonquères han estat convidats pel Dr. Paul Pistor per visitar als laboratoris del grup de Materials i Sistemes per l’Energia Solar de l’IREC, centrant-se en les activitats de recerca relacionades amb les cel·les solars de capa prima basades en Kesterites.

El Dr. Paul Pistor va presentar una introducció general de l'estat de la tecnologia fotovoltaica, complementant l'explicació amb una visita als laboratoris on van poder observar el procés de fabricació de plaques solars en diferents moments de la fabricació. Els estudiants es van sorprendre pel poc gruix de les cel·les solars i pel simulador solar.


 
 
18 Novembre de 2016

IREC presenta l’estudi “Estimació de l’efecte de la rehabilitació energètica a la salut de les persones. Perspectiva econòmica”

El proper 22 de novembre la Fundación La Casa que Ahorra organitza la jornada: “Una visió Integral de la Rehabilitació: els seus efectes en l’economia, la salut y el medi ambient”. L’esdeveniment tindrà lloc al Círculo de Bellas Artes de Madrid, contarà amb la participació del CENER, l’ITec i l’IREC, els quals han avaluat la rehabilitació energètica des del diversos punts de vista.

Concretament, l’estudi que presentarà l’IREC, Estimació de l’efecte de la rehabilitació energètica a la salut de les persones. Perspectiva econòmica, fa un anàlisis de quines conseqüències te sobre la salut de les persones el fet de viure en habitatges amb condicions inadequades de temperatura. L’estudi quantifica econòmicament quin cost sanitari suposa això, i quin impacte tindria la rehabilitació energètica dels habitatges, tant des del punt de vista de la salut de les persones, com des del balanç econòmic.

La inscripció a la jornada és gratuïta i podeu trobar tota la informació al següent enllaç.

 
 
16 Novembre de 2016

Presentació de les actuacions del Projecte GrowSmarter a l'Smart City Expo World Congress

IREC juntament amb Gas Natural Fenosa presentaran, el proper 17 de novembre dins del marc del SCEWC 2016,  les actuacions que es duent a terme a Barcelona dins del projecte GROWSMARTER, referents al desenvolupament de Ciutats de Baix Consum Energètic.

Vuit projectes europeus del programa H2020 Lighthouse juntament amb l'European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities (EIP-SCC) i el Green Digital Charter (GDC) Initiative mostren els resultats assolits en la construcció de la comunitat d’Smart Cities a Europa.

Aquesta sessió es realitzarà al recinte de la SCEWC Hall no. 2 – stand no. C336 el dijous 17 de novembre a las 10:30 hores.

Per més informació consultar el següent enllaç