L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

INDUCIS

scalenano

kestcells"

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

02 Agost de 2016

IREC és soci de l'esdeveniment IoT Solutions World Congress (IoTSWC) 2016

IREC és soci col·laborador al congrés Internet of Things Solutions World Congress (IoTSWC) 2016, l’esdeveniment internacional més destacat vers l’Internet Industrial, que convocarà a més de 8.000 participants de tot el món. L’ IoTSWC, es celebrarà del 25 al 27 d'octubre a Barcelona, amb una agenda destacada en temes d'Energia i un programa estructurat  en sis sessions paral·leles, ponències magistrals, esdeveniments de contacte de socis, així com una zona de testbeds amb aplicacions reals d’aquestes solucions.

Per a més informació, descarregueu-vos la Nota de Premsa i visiteu l'enllaç: IoT Solutions World Congress (IoTSWC)

 
 
26 Juliol de 2016

Acte de presentació de la Comunitat RIS3CAT

El passat dilluns 25 de juliol es varen presentar les cinc primeres Comunitats RIS3CAT aprovades a ACCIÓ: “INNOAPAT: Comunitat per una “Cadena Alimentària Sana, Segura i Sostenible”; “NEXTHEALTH: Comunitat de solucions multidisciplinàries per als propers reptes de salut”; “MOBILITAT ECO: Comunitat de mobilitat de baixes emissions”; “TEC-SALUT: Comunitat per una tecnologia aplicada a la salut” i “ENERGIA: Comunitat de energia”.

La Comunitat RIS3CAT d’ENERGIA, coordinada per l’IREC, compta amb la participació directe de 45 entitats i la col·laboració de 90 entitats de la quàdruple hèlix que té com a objectius principals convertir Catalunya en un pol de coneixement i innovació en energia tot afavorint la implantació de fonts d’energia renovable, una millora en la gestió i una xarxa elèctrica més eficient i controlable.

Per a més informació, descarregueu-vos el document de la NdP de Premsa.

 
 
25 Juliol de 2016

Inici del projecte europeu Cell3Ditor coordinat per l’IREC

El grup de Nanoiònica i piles de combustible de l'IREC coordina el projecte europeu titulat "Cost-effective and flexible 3D printed Solid Oxide Fuel Cells stacks for commercial applications- Cell3Ditor", dins el programa “Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking”. L'objectiu principal del projecte és desenvolupar una tecnologia d’impressió 3D de ceràmiques per a la fabricació industrial de dispositius multimaterial i multicapa com són les Piles de Combustible d’Òxid Sòlid. El projecte cobreix aspectes tecnològics i d'innovació en tots els nivells de la cadena de valor: formulació de tintes, desenvolupament d'impressores 3D, consolidació de ceràmiques i integració del sistema. Els generadors de potencia desenvolupats en el projecte tindran notables avantatges competitius davant d’aquells fabricats convencionalment, incloent la absència de juntes i un procés de fabricació més econòmic i simplificada.

El projecte s’orienta a producte i compta amb la participació de cinc PYMES de cinc països europeus diferents  (Promethean Particles – Regne Unit, 3DCeram - França, FAE – Espanya, SAAN Energi Suècia i HyGear - Països Baixos), així com tres grups de recerca: IREC i ULL a Espanya i DTU a Dinamarca.

 
 
21 Juliol de 2016

Nova fulla de ruta europea sobre el paper de la catàlisi per un futur energètic més sostenible

IREC ha participat juntament amb altres institucions, universitats i industries europees en la elaboració d’una fulla de ruta sobre ciència i tecnologia en el desenvolupament de nous catalitzadors per un futur energètic més sostenible tenint present el cicle de vida complert dels productes utilitzats, l’abundància dels elements implicats i l’empremta de carboni així com l’eficiència tècnica i econòmica.

Los catalitzadors constitueixen elements clau en l’evolució del escenari energètic actual. Temàtiques como l’emmagatzematge químic de l’energia, la transformació de energia elèctrica en energia química,  la producció d’hidrogen renovable,  els desenvolupaments a partir de biogàs,  les noves funcionalitats associades a bio-refineries  y  refineries solars son considerades peces clau en una evolució energètica on el CO2 juga un paper principal como font de carboni.

El full de ruta complet el podeu trobar en el següent enllaç