L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

21 Juliol de 2011

L’IREC participa en el projecte MARIE per a la millora de l’eficiència energètica d’edificis existents a l’àrea mediterrània

medEl projecte tindrà una durada de tres anys i compta amb un pressupost de sis milions d'euros.Barcelona, juliol de 2011. – L'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha signat un acord de consorci amb 22 socis més de diferents regions mediterrànies per tal de participar en el desenvolupament del projecte MARIE (Mediterranean Building Rethinking for Energy Efficiency Improvement). L'objectiu principal del projecte és establir els fonaments tècnics, econòmics i socials per a la renovació energètica a gran escala de l'actual parc d'edificis de la Mediterrània i en el marc de les polítiques de la UE. El projecte, que va ser aprovat a finals de febrer del 2011 i es va iniciar l'abril d'aquest mateix any, té un pressupost de 6 M € i està cofinançat pel programa Med de la Unió Europea i per les diferents entitats que participen en el projecte. 


 
 
15 Juliol de 2011

L’article “Synthesis and applications of one-dimensional semiconductors” està entre els 5 articles més consultats en el camp de Ciència de Materials de l’editorial Elsevier, durant els darrers 3 semestres.

La publicació acumula 17 cites des de finals d’agost de 2010 al mes de maig de 2011.

La publicació en la que ha participat el Dr. Francisco Hernandez, Investigador de l’Àrea de Materials Avançats per a l'Energia de l’IREC, és una review sobre l’estat de l’art en la síntesi i les aplicacions dels semiconductors unidimensionals. Progress in Materials Science és una de les revistes més prestigioses de la Ciència dels Materials, essent la tercera revista més citada dins d’aquest camp, segons l’índex de JCR, Journal Citation Reports.


 
 
08 Juliol de 2011

IREC participa en el projecte EMERGE: Investigació i desenvolupament d'un sistema per generació eòlica offshore en aigues profundes

EMERGEEl Projecte compta amb un pressupost de 3.910.275,80 euros i ha estat finançat parcialment pel Ministerio de Ciencia e Innovación i confiançat amb fons FEDER como Projecte INNPACTO 2010.

Participen també en el projecte dos empreses i quatre fundacions d’investigació, formant un consorci de sis socis.

L’objectiu principal del projecte ENERGE es generar el coneixement i desenvolupar la tecnologia necessària per estendre i liderar la construcció de parcs eòlics marins en aigües profundes.


 
 
08 Juliol de 2011

La XaRmae organitza el simposi: “Solution Synthesis of Inorganic Films and Nanostructured Materials” dins el marc de la MRS Spring meeting

Xavier Obradors SImposi

Xavier Obradors, membre de XaRmae, la Xarxa de Referència en Materials per a l’Energia i de la qual l’IREC n’és l’entitat gestora, organitza el simposi Solution Synthesis of Inorganic Films and Nanostructured Materials dins el marc de la MRS Spring meeting que se celebrarà del 9 al 13 d’abril  a San Francisco, CA, EUA.

 
Aquest simposi se centrarà en el desenvolupament dels nanomaterials inorgànics.

Per consultar més informació sobre aquest simposi, feu clic aquí.