L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

31 Març de 2011

Green eMotion, una iniciativa europea per facilitar el camí cap a l’electromobilitat.

IREC GREEN EMOTIONLa Comissió Europea ha posat en marxa una iniciativa de 4 anys per promoure la mobilitat elèctrica a tota Europa. Els 42 socis col·laboradors del projecte, entre els quals cal esmentar fabricants automobilístics i societats industrials, empreses de serveis públics, municipis, universitats i centres de recerca i tecnologia, aportaran, intercanviaran i ampliaran els seus coneixements i la seva experiència en determinades regions europees prèviament seleccionades.

Segons Siim Kallas, vicepresident de la Comissió Europea i comissari europeu de Transport, “l’electromobilitat contribuirà en gran mesura a reduir les emissions de diòxid de carboni. La finalitat de Green eMotion és garantir que la implantació dels vehicles elèctrics tingui èxit i sigui ràpida i eficaç”. El pressupost del projecte és de 42 milions d’euros, 24 dels quals seran finançats per la Unió Europea.


 
 
30 Març de 2011

El Prof. Dr. Joan Ramón Morante participa, com a co-Chairman, en l’organització de la “Bilateral Conference on Energy”

IREC XARMAEEl Prof. Joan Ramón Morante, Cap de l’Àrea de Materials Avançats per a l’Energia de l’IREC, participa, com a co-Chairman, en l’organització de la “Bilateral Conference on Energy” organitzada conjuntament per les societats MRS (USA) i E-MRS ( Europa).
 

La conferència se celebrarà del 10 al 12 de maig a la ciutat francesa de Niça i s’emmarca dins les activitats previstes en la “EMRS/IUMRS ICAM 2011 Spring Meeting” organitzada per les prestigioses European Materials Research Society (EMRS) i International Union of Materials Research Societies (IUMRS).


 
 
21 Febrer de 2011

L’IREC obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds de col·laboració per al projecte ZÈFIR Test Station.

Per consultar tota la informació referent a aquesta convocatòria faci clic aquí.

 
 
08 Febrer de 2011

Alstom, Acciona i Gamesa sol·liciten a l’IREC la reserva d’espais per instal·lar aerogeneradors a la planta eòlica marina ZÈFIR Test Station

ZefirL’IREC serà qui adjudicarà les posicions definitives dels molins a la planta experimental.

8 de febrer de 2011. L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha signat un acord marc de col·laboració tecnològica amb els fabricants espanyols d’aerogeneradors Alstom, Acciona Windpower i Gamesa per sol·licitar la reserva d’espais a la planta d’assaigs eòlica marina ZÈFIR Test Station, on, posteriorment, cada companyia hi instal·larà els seus aerogeneradors. Es tracta de la primera central experimental eòlica marina d’Espanya, que estaria ubicada a la costa de Tarragona. 

Segons aquest acord, cada fabricant sol·licita posicions dins la planta, repartides entre les dues fases del projecte. Amb la signatura d’aquest conveni quedaran cobertes totes les posicions de la fase 1 i el 75% de la fase 2. El conveni deixa oberta la possibilitat que aquestes mateixes companyies puguin sol·licitar més espais en un futur, com també que d’altres fabricants puguin sol·licitar posicions per instal·lar-hi els seus molins. Un cop s’hagin recollit totes les sol·licituds, l’IREC serà el responsable d’adjudicar els emplaçaments definitius.