L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

08 Febrer de 2011

Alstom, Acciona i Gamesa sol·liciten a l’IREC la reserva d’espais per instal·lar aerogeneradors a la planta eòlica marina ZÈFIR Test Station

ZefirL’IREC serà qui adjudicarà les posicions definitives dels molins a la planta experimental.

8 de febrer de 2011. L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha signat un acord marc de col·laboració tecnològica amb els fabricants espanyols d’aerogeneradors Alstom, Acciona Windpower i Gamesa per sol·licitar la reserva d’espais a la planta d’assaigs eòlica marina ZÈFIR Test Station, on, posteriorment, cada companyia hi instal·larà els seus aerogeneradors. Es tracta de la primera central experimental eòlica marina d’Espanya, que estaria ubicada a la costa de Tarragona. 

Segons aquest acord, cada fabricant sol·licita posicions dins la planta, repartides entre les dues fases del projecte. Amb la signatura d’aquest conveni quedaran cobertes totes les posicions de la fase 1 i el 75% de la fase 2. El conveni deixa oberta la possibilitat que aquestes mateixes companyies puguin sol·licitar més espais en un futur, com també que d’altres fabricants puguin sol·licitar posicions per instal·lar-hi els seus molins. Un cop s’hagin recollit totes les sol·licituds, l’IREC serà el responsable d’adjudicar els emplaçaments definitius.  


 
 
07 Febrer de 2011

L’IREC i la XaRMAE coorganitzen el simposi sobre: "Dispositius superconductors per a l’energia eòlica”.

MolinsLa Xarxa de Referència en Materials Avançats per a l’Energia (XaRMAE), l’ Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) juntament amb SuperPower Inc., organitzen el simposi sobre: “Dispositius superconductors per a l’energia eòlica”.

Aquest simposi, codirigit pel professor Dr. Joan Ramon Morante, Cap de l’Àrea de Materials Avançats per a l’Energia de l’IREC, comptarà amb especialistes de la indústria, d’universitats i de centres de recerca de primer nivell internacional en matèria d’energia eòlica, que podran donar una visió general de la situació actual d’aquesta tecnologia, incidint en les solucions tecnològiques sobre materials superconductors que estan actualment disponibles en el mercat i en les tendències de futur.


 
 
19 Gener de 2011

l'IREC, l’Agència Europea d’Energia Fusion for Energy i la Fundació b_TEC han organitzat el seminari: “Industrial F4E – b_FUS”, per presentar el F4E work program 2011

bFUS L'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), l’Agència Europea d’Energia Fusion for Energy i la Fundació b_TEC han organitzat el seminari: “Industrial F4E – b_FUS”, per presentar el F4E work program 2011.

L’objectiu del seminari, que ha comptat amb la participació del Sr. Josep Canòs, Director General d'Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya,  ha estat el d’exposar els diferents apartats del Work Program 2011, així com l’estat d’execució del projecte ITER(*) i les bases de contractació de Fusion for Energy.

S'han presentat també les activitats de suport a la Industria del CDTI pel projecte ITER, així com el projecte Barcelona Fusion Center b_FUS.

El seminari va tenir lloc el 3 de febrer a les oficines de F4E (Carrer Josep Pla, 2, Barcelona) de 9 a 14 hores.


 
 
30 Desembre de 2010

IREC i Normawind signen un conveni per l’estudi de vents a la planta d’assajos eòlica-marina ZÈFIR Test Station

normawindLa plataforma, ubicada a la costa de Tarragona, començarà a funcionar al 2012

Barcelona, 30 de desembre de 2010.- L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i la companyia de serveis de consultoria eòlica Normawind, han signat un conveni de col·laboració per dur a terme els estudis de medició i modelització de vents mitjançant models computacionals a la plataforma d’assajos eòlica-marina  ZÉFIR Test Station.

En concret, Normawind, empresa especialitzada en el  disseny d’instal·lacions d’energia eòlica, s’encarregarà de realitzar una predicció del recurs eòlic, així com un càlcul de turbulències a la planta, a la Fase 1 del projecte.

ZÉFIR Test Station serà una planta d’investigació internacional destinada a l’assaig d’aerogeneradors marins en aigües profundes i la seva construcció es desenvoluparà en dos fases.