L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

05 Novembre de 2010

ENDESA dissenya amb la col·laboració de l’IREC, un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que permetrà abocar energia a la xarxa

Endesa Barcelona, 5 de novembre de 2010 .- Endesa ha presentat avui oficialment el projecte V2M, que té l'objectiu de dissenyar un punt de recàrrega ràpida bidireccional que permeti la connexió dels vehicles elèctrics a la xarxa i possibiliti que, a més de rebre, també puguin abocar energia al sistema elèctric.
 
A més, la iniciativa V2M (Vehicle to Microgrid: Sistema intel·ligent per a la integració de vehicles elèctrics a les xarxes elèctriques amb generació distribuïda) pretén avaluar l'impacte que tindrà la implantació massiva d'aquest tipus d'automòbils sobre les infraestructures elèctriques i poder garantir, d'aquesta manera, el subministrament. Amb aquest projecte s'estudiaran més nous procediments de recàrrega perquè es pugui maximitzar l'ús de les energies renovables.


 
 
29 Octubre de 2010

XARMAE i IREC organitzen el workshop sobre “Noves Tendències i Tecnologies per a l’Energia fotovoltaica”

IREC XARMAEXarmae, la Xarxa de Referència en Materials Avançats per a l’Energia i IREC, Institut de Recerca en Energia de Catalunya organitzen el wokshop sobre “Noves Tendències i Tecnologies per a l’Energia fotovoltaica”.
 
Aquest workshop dirigit pel professor Dr. Joan Ramón Morante, Cap de l’Àrea de Materials Avançats per a l’Energia de l’IREC, comptarà amb especialistes de la Indústria, Universitats i Centres de Recerca de primer nivell internacional en matèria d’energia fotovoltaica, que podran donar una visió general de la situació actual d’aquesta tecnologia, posant especial interès en les solucions tecnològiques que estan actualment disponibles en el mercat i tendències de futur.
 


 
 
28 Octubre de 2010

L’IREC i Vortex signen un conveni per a l’estimació de vents a la futura planta d’assajos eòlica marina ZÈFIR Test Station

VortexL’acord contribuirà a desenvolupar la plataforma internacional 
 
28 d’octubre de 2010 – L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i Vortex, l’empresa de serveis en línia de modelització eòlica, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de portar a terme estudis d’estimació del camp de vents que permetin contribuir al desenvolupament de la planta d’R+D d’assajos d’energia eòlica marina, ZÈFIR Test Station. ZÈFIR Test Station, que s’ubicarà a la costa de Tarragona, serà una planta de recerca internacional destinada a l’assaig d’aerogeneradors marins en aigües profundes, i la seva instal·lació es desenvoluparà en dues fases. 
 
En la primera fase del projecte ZÈFIR Test Station, s’instal·laran un màxim de quatre aerogeneradors ancorats al fons del mar, a uns 3,5 quilòmetres de la costa, amb una potència total que no superarà els 20 MW i, posteriorment, durant la segona fase, es col·locaran fins a 8 aerogeneradors flotants amb una potència màxima de 50 MW a uns 30 quilòmetres de la costa. Es preveu que la primera fase entri en funcionament el 2012 i la segona, el 2014. 
 


 
 
21 Octubre de 2010

La UPC i la URV universitats patrones de l’IREC han obtingut la distinció de Campus de la Excel·lència

El Campus d’ ENERGÍA UPC: Energia per a l’ Excel·lència de l’Universitat Politècnica de Catalunya, CIEMAT, IREC. +Info

Campus de Excel·lència Internacional Catalunya Sud. Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. +Info