L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

01 Desembre de 2010

IREC participa en el projecte AZIMUT

AzimutIREC forma part del projecte AZIMUT iniciativa en la que participen 11 empreses i 22 centres d’investigació  amb l’objectiu de generar el coneixement necessari per desenvolupar un aerogenerador marí de gran mida, (15MW). Entre les empreses i centres d’investigació especialitzats en tecnologia per a l’energia eòlica, destaquen els fabricants d’aerogeneradors (Acciona, Alstom Wind i Gamesa) i els dos grans promotors de parcs eòlics (Iberdrola i Acciona Energia).

El projecte Azimut , aprovat pel centre pel desenvolupament tecnològic industrial (CDTI) del Ministerio de Ciència e Innovación, requerirà una inversió total de 25 milions d’euros en els pròxims quatre anys, 11 dels quals seran aportats pel Ministerio de Ciència e Innovación.


 
 
19 Novembre de 2010

Xarmae i l’IREC organitzen el workshop "Desafiaments per a noves Fonts d'Energia: Emmagatzematge d'energia renovable i materials per a la fusió nuclear"

IrecEl workshop va comptar amb especialistes de la Industria, Universitats i Centres de Recerca de primer nivell internacional en matèria de fusió nuclear i emmagatzematge d’energia, que donaran una visió actual sobre els materials per a la fusió nuclear, posant especial interès en el projecte ITER(*).


Per veure el programa complert feu click aquí


 
 
16 Novembre de 2010

S’incorpora a la flota de TMB un prototip d’autobús híbrid creat amb la participació de l’IREC

IREC i TMBEl nou vehicle s’emmarca dins el programa Retrofit, que consisteix en la reconversió massiva d’autobusos dièsel a híbrids
 
Novembre de 2010 – Un nou prototip d’autobús híbrid (és a dir, que utilitza més d’una font d’energia, en aquest cas un motor elèctric amb l’existent motor de gasoil de l’autobús) )s’ha incorporat a la flota de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). El nou vehicle, creat amb la participació de l’Àrea de Recerca Tecnològica d'Electrònica de Potència i Xarxes Elèctriques de l’IREC, formarà part dels cinc autobusos que composen la seva nova flota d’última generació. Aquest prototip, que es va enllestir el mes de març passat i ja porta uns mesos en proves de verificació, s’emmarca dins del programa Retrofit, que consisteix en la reconversió massiva d’autobusos dièsel a híbrids.


 
 
05 Novembre de 2010

ENDESA dissenya amb la col·laboració de l’IREC, un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que permetrà abocar energia a la xarxa

Endesa Barcelona, 5 de novembre de 2010 .- Endesa ha presentat avui oficialment el projecte V2M, que té l'objectiu de dissenyar un punt de recàrrega ràpida bidireccional que permeti la connexió dels vehicles elèctrics a la xarxa i possibiliti que, a més de rebre, també puguin abocar energia al sistema elèctric.
 
A més, la iniciativa V2M (Vehicle to Microgrid: Sistema intel·ligent per a la integració de vehicles elèctrics a les xarxes elèctriques amb generació distribuïda) pretén avaluar l'impacte que tindrà la implantació massiva d'aquest tipus d'automòbils sobre les infraestructures elèctriques i poder garantir, d'aquesta manera, el subministrament. Amb aquest projecte s'estudiaran més nous procediments de recàrrega perquè es pugui maximitzar l'ús de les energies renovables.