L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

07 Febrer de 2011

L’IREC i la XaRMAE coorganitzen el simposi sobre: "Dispositius superconductors per a l’energia eòlica”.

MolinsLa Xarxa de Referència en Materials Avançats per a l’Energia (XaRMAE), l’ Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) juntament amb SuperPower Inc., organitzen el simposi sobre: “Dispositius superconductors per a l’energia eòlica”.

Aquest simposi, codirigit pel professor Dr. Joan Ramon Morante, Cap de l’Àrea de Materials Avançats per a l’Energia de l’IREC, comptarà amb especialistes de la indústria, d’universitats i de centres de recerca de primer nivell internacional en matèria d’energia eòlica, que podran donar una visió general de la situació actual d’aquesta tecnologia, incidint en les solucions tecnològiques sobre materials superconductors que estan actualment disponibles en el mercat i en les tendències de futur.


 
 
19 Gener de 2011

l'IREC, l’Agència Europea d’Energia Fusion for Energy i la Fundació b_TEC han organitzat el seminari: “Industrial F4E – b_FUS”, per presentar el F4E work program 2011

bFUS L'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), l’Agència Europea d’Energia Fusion for Energy i la Fundació b_TEC han organitzat el seminari: “Industrial F4E – b_FUS”, per presentar el F4E work program 2011.

L’objectiu del seminari, que ha comptat amb la participació del Sr. Josep Canòs, Director General d'Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya,  ha estat el d’exposar els diferents apartats del Work Program 2011, així com l’estat d’execució del projecte ITER(*) i les bases de contractació de Fusion for Energy.

S'han presentat també les activitats de suport a la Industria del CDTI pel projecte ITER, així com el projecte Barcelona Fusion Center b_FUS.

El seminari va tenir lloc el 3 de febrer a les oficines de F4E (Carrer Josep Pla, 2, Barcelona) de 9 a 14 hores.


 
 
30 Desembre de 2010

IREC i Normawind signen un conveni per l’estudi de vents a la planta d’assajos eòlica-marina ZÈFIR Test Station

normawindLa plataforma, ubicada a la costa de Tarragona, començarà a funcionar al 2012

Barcelona, 30 de desembre de 2010.- L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i la companyia de serveis de consultoria eòlica Normawind, han signat un conveni de col·laboració per dur a terme els estudis de medició i modelització de vents mitjançant models computacionals a la plataforma d’assajos eòlica-marina  ZÉFIR Test Station.

En concret, Normawind, empresa especialitzada en el  disseny d’instal·lacions d’energia eòlica, s’encarregarà de realitzar una predicció del recurs eòlic, així com un càlcul de turbulències a la planta, a la Fase 1 del projecte.

ZÉFIR Test Station serà una planta d’investigació internacional destinada a l’assaig d’aerogeneradors marins en aigües profundes i la seva construcció es desenvoluparà en dos fases.


 
 
01 Desembre de 2010

IREC participa en el projecte AZIMUT

AzimutIREC forma part del projecte AZIMUT iniciativa en la que participen 11 empreses i 22 centres d’investigació  amb l’objectiu de generar el coneixement necessari per desenvolupar un aerogenerador marí de gran mida, (15MW). Entre les empreses i centres d’investigació especialitzats en tecnologia per a l’energia eòlica, destaquen els fabricants d’aerogeneradors (Acciona, Alstom Wind i Gamesa) i els dos grans promotors de parcs eòlics (Iberdrola i Acciona Energia).

El projecte Azimut , aprovat pel centre pel desenvolupament tecnològic industrial (CDTI) del Ministerio de Ciència e Innovación, requerirà una inversió total de 25 milions d’euros en els pròxims quatre anys, 11 dels quals seran aportats pel Ministerio de Ciència e Innovación.