L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

24 Setembre de 2010

Reunió del Consell Científic de l'IREC

Consell Cientific IRECEls passats 20 i 21 de setembre, va tenir lloc la primera reunió del Consell Científic de l’IREC.

El Consell Científic, és un òrgan assessor de l’Institut en la definició de l'estratègia científica i en l’avaluació periòdica dels resultats i dels seus investigadors.

Està format per:
- Prof. Dr. Esteban Chornet. És el President.  Professor emèrit de la Universitat de Sherbrooke, Quebec, Canadà.
- Prof. Dr. John A. Kilner Imperial College de Londres, Facultat d’Enginyeria, Departament de Materials. Regne Unit.
- Prof. Dr. Johan Driesen, Professor Associat a la Universitat Catòlica de Lovaina, Bèlgica.
- Prof. Dr. Jürgen Kröning Director gerent de DEWI-OCC, Cuxhaven, Alemanya
- Prof. Dr. Konstantinos Papamichael Codirector del California Lighting Technology Center, Universitat de Califòrnia, Davis. EUA
- Prof. Dr. Mattias M. Schuler Professor adjunt de Tecnologies Mediambientals, Escola Graduada de Disseny, Universitat de Harvard, Massachusetts, EUA

 
 
23 Setembre de 2010

Antoni Martínez, Director General de l’IREC, forma part del Consell Assessor del programa EcoEmprenedorXXI.

El programa EcoEmprenedorXXI és una iniciativa pionera per promoure la creació de noves empreses innovadores en l’àmbit de les energies netes en el sentit més ampli: energies renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible, valorització de residus i tractament d’aigües.
 
Aquest iniciativa és promoguda per diversos agents amb un paper rellevant al sector: La Caixa, el departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Gamesa, La Cambra de Comerç de Barcelona i “Barcelona Activa”, sent per tant una iniciativa propera i coneixedora dels principals avenços científics i tecnològics en aquest àmbit, de les inquietuds empresarials i de les necessitats del mercat. Aquest impuls compartit per institucions publiques i privades és una garantia d’èxit a les empreses que es constitueixin en el marc d’aquest programa.
 


 
 
22 Setembre de 2010

Celebració de l'Assemblea General del Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya, CEEC

El passat 21 de setembre va tenir lloc l’Assemblea general del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya. L’acte va comptar amb la presència del conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells.
 
El Clúster per l’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) és un ens que, a través de la col·laboració entre les empreses i les entitats associades procedents dels àmbits tecnològic, de recerca, institucional, regulador, industrial, informatiu i de negoci, té per finalitat assolir l’objectiu comú d’impulsar l’eficiència energètica.
 


 
 
27 Agost de 2010

Investigadors del Grup de Nanoiònica de l’IREC publiquen una revisió crítica dels avenços més recents en càtodes ordenats per a piles de combustible d’òxid sòlid

Journal of Materials ChemistryAlbert Tarancón del Grup de Nanoiònica de l’IREC, en col·laboració amb investigadors del CIN2-CSIC i l’Imperial College London, ha revisat per la revista “Journal of Materials Chemistry” els avenços més rellevants en l’àmbit dels càtodes ordenats per a aplicacions en piles de combustible d’òxid sòlid (SOFC) de temperatura intermèdia (IT-SOFC). L’article ha estat destacat en portada com a “Feature Article”.