L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

05 Juliol de 2011

IREC i b_TEC organitzen el Summer Technical Course: “Fusion Technologies and ITER Project”.

Fusion TechnologiesEl seminari que s’emmarca dins de les activitats del programa b_FUS de l’IREC, constarà d’una primera part introductòria sobre la fusió nuclear i el projecte ITER (*), seguida per un segon bloc sobre temes de gestió i licitació per ITER i un tercer bloc que se centrarà en tecnologies especifiques del projecte ITER com ara el sistema d’escalfament del plasma, gestió de combustible, crioplantes i components de primera paret. Finalment el seminari conclourà amb una sessió sobre l’experiència industrial d’empreses espanyoles en el marc del projecte ITER

Summer Technical Course: “Fusion Technologies and ITER project”
Data: 13-14 de Juliol
Hora: 9:00 – 18:00


Per consultar el programa complert feu click aquí


 
 
04 Juliol de 2011

Article guardonat amb el premi "Solid State Ionics 2010 Best Paper"

paper taranconEl Dr. Albert Tarancón group leader del grup de Nanoiònica i Piles de Combustible de l’àrea de Materials avançats per a l’energia de l’IREC, ha col·laborat en la realització d’aquesta publicació titulada: "Electronic nature of the enhanced conductivity in YSZ-STO multilayers dipositin by PLD" (Solid State Ionics, 181 (2010) 592-601) guardonada amb el premi "Solid State Ionics 2010 Best Paper ". El premi serà lliurat en la Conferència SSI-18, que tindrà lloc a Varsòvia en el mes de juliol. 
 
23 Juny de 2011

ENDESA guanya un premi internacional per un sistema de gestió urbana a través de l'enllumenat públic, desenvolupat amb la participació de l'IREC

Iluminacion UniformidadEl projecte SIIUR (Solució Integral per a Infraestructures Urbanes), desenvolupat per un consorci empresarial liderat per Endesa, ha rebut el primer premi al Living Labs Global Award 2011, un dels més prestigiosos guardons del món en iniciatives municipals.
 
El sistema permet la gestió integral de serveis municipals com el control de trànsit, i la contaminació mediambiental i de soroll.
 
Permet estalvis de fins al 50 per cent en el consum d'energia de l'enllumenat públic, amb el consegüent estalvi pels ajuntaments.
 
La iniciativa integra la tecnologia  wifi, sensors mediambientals, accés a Internet,  la recàrrega de vehicle elèctric o la videovigilància.
 
El projecte SIIUR (Solució Integral per a Infraestructures Urbanes), que Endesa va conceptualitzar, desenvolupar i implantar a Barcelona, en consorci amb altres empreses, ha guanyat el millor premi al Living Labs Global Award 2011, un dels guardons més prestigiosos a nivell mundial referents a iniciatives municipals, que s'ha celebrat a Holanda. El premi, que valora la innovació en els serveis i la mobilitat a les ciutats, s'ha atorgat entre 245 candidatures presentades.


 
 
17 Juny de 2011

El Dr. Francisco Hernández, investigador de l’àrea de Materials Avançats per a l’Energia de l’IREC coorganitza un simposi en el marc de la 36th "ICACC’12"

ICACC

El Dr. Francisco Hernández, investigador de l'àrea de Materials Avançats per a l'Energia de l'IREC coorganitza el simposi: “
Nanomaterials for Sensing Applications: From Fundamentals to Device Integration” en el marc de la 36th International Conference and Exposition on Advanced Ceramics and Composites (ICACC'12) que se celebrarà a Florida (EUA) el gener de 2012.

Les àrees temàtiques de l'ICACC'12 cobriran els avenços en nous materials ceràmics, com també la seva aplicació en els sectors de l'energia i el benestar mediambiental. (Enllaç a la conferència)

Aquest simposi se centrarà en la utilització de materials nanoestructurats amb propietats interessants i prometedores per a les aplicacions en els sensors. Es farà especial atenció a la integració d'aquests dispositius en proves de concepte que respondran a les necessitats de la indústria.