L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

19 Novembre de 2010

Xarmae i l’IREC organitzen el workshop "Desafiaments per a noves Fonts d'Energia: Emmagatzematge d'energia renovable i materials per a la fusió nuclear"

IrecEl workshop va comptar amb especialistes de la Industria, Universitats i Centres de Recerca de primer nivell internacional en matèria de fusió nuclear i emmagatzematge d’energia, que donaran una visió actual sobre els materials per a la fusió nuclear, posant especial interès en el projecte ITER(*).


Per veure el programa complert feu click aquí


 
 
16 Novembre de 2010

S’incorpora a la flota de TMB un prototip d’autobús híbrid creat amb la participació de l’IREC

IREC i TMBEl nou vehicle s’emmarca dins el programa Retrofit, que consisteix en la reconversió massiva d’autobusos dièsel a híbrids
 
Novembre de 2010 – Un nou prototip d’autobús híbrid (és a dir, que utilitza més d’una font d’energia, en aquest cas un motor elèctric amb l’existent motor de gasoil de l’autobús) )s’ha incorporat a la flota de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). El nou vehicle, creat amb la participació de l’Àrea de Recerca Tecnològica d'Electrònica de Potència i Xarxes Elèctriques de l’IREC, formarà part dels cinc autobusos que composen la seva nova flota d’última generació. Aquest prototip, que es va enllestir el mes de març passat i ja porta uns mesos en proves de verificació, s’emmarca dins del programa Retrofit, que consisteix en la reconversió massiva d’autobusos dièsel a híbrids.


 
 
05 Novembre de 2010

ENDESA dissenya amb la col·laboració de l’IREC, un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que permetrà abocar energia a la xarxa

Endesa Barcelona, 5 de novembre de 2010 .- Endesa ha presentat avui oficialment el projecte V2M, que té l'objectiu de dissenyar un punt de recàrrega ràpida bidireccional que permeti la connexió dels vehicles elèctrics a la xarxa i possibiliti que, a més de rebre, també puguin abocar energia al sistema elèctric.
 
A més, la iniciativa V2M (Vehicle to Microgrid: Sistema intel·ligent per a la integració de vehicles elèctrics a les xarxes elèctriques amb generació distribuïda) pretén avaluar l'impacte que tindrà la implantació massiva d'aquest tipus d'automòbils sobre les infraestructures elèctriques i poder garantir, d'aquesta manera, el subministrament. Amb aquest projecte s'estudiaran més nous procediments de recàrrega perquè es pugui maximitzar l'ús de les energies renovables.


 
 
29 Octubre de 2010

XARMAE i IREC organitzen el workshop sobre “Noves Tendències i Tecnologies per a l’Energia fotovoltaica”

IREC XARMAEXarmae, la Xarxa de Referència en Materials Avançats per a l’Energia i IREC, Institut de Recerca en Energia de Catalunya organitzen el wokshop sobre “Noves Tendències i Tecnologies per a l’Energia fotovoltaica”.
 
Aquest workshop dirigit pel professor Dr. Joan Ramón Morante, Cap de l’Àrea de Materials Avançats per a l’Energia de l’IREC, comptarà amb especialistes de la Indústria, Universitats i Centres de Recerca de primer nivell internacional en matèria d’energia fotovoltaica, que podran donar una visió general de la situació actual d’aquesta tecnologia, posant especial interès en les solucions tecnològiques que estan actualment disponibles en el mercat i tendències de futur.