L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

13 Juny de 2011

GREA, membre de la XaRmae, xarxa coordinada per l’IREC, organitza Innostock 2012

IREC XARMAEEl grup GREA (Universitat de Lleida) membre del XaRmae, (Xarxa de Materials Avançats per a l'Energia), de la Generalitat de Catalunya i coordinada des de l'IREC és l'organitzador de la "12th International Conference on Energy Storage", Innostock 2012.Innostock 2012, patrocinat per ECES IA Agencia Internacional de la Energia tindrà lloc a Lleida del 16 al 18 de Maig de 2012.

El professor Joan Ramón Morante, cap de l'àrea de Materials avançats per a l'Energia de l'IREC i responsable del laboratori d'Emmagatzematge i Sistemes Autònoms d'Energia, és membre del comitè local organitzador de la conferència.


 
 
09 Juny de 2011

IREC participa en el projecte “Apuesta por el cubo de hielo”

cubo de hieloEs tracta d'una iniciativa organitzada per la Cámara de comerç Alemanya i l'empresa dedicada a l’eficiència energètica a l'edificació TBZ. L'objectiu del projecte és demostrar d'importància de l'aïllament tèrmic a la construcció.

Per més informació feu click aquí.

 
 
26 Maig de 2011

Experts internacionals debaten, el 2 i 3 de juny a Barcelona, els reptes energètics del futur

Global

La VI Conferència Barcelona Global Energy Challenges està organitzada per l'IREC,
la Fundació b_TEC i el prestigiós Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Hi intervindran Robert Armstrong, director adjunt del MIT Energy Initiative i representants de les principals entitats que lideren el canvi tecnològic i energètic 

Barcelona, 26 de maig del 2011.- Experts internacionals es reuniran en la VI Conferència Barcelona Global Energy Challenges els propers 2 i 3 de juny per analitzar els reptes energètics a què s'enfronta la societat. La jornada està organitzada per l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), la Fundació b_TEC i el Massachusetts Institute of Technology (MIT), considerada una de les millors universitats de ciència i enginyeria del món.

Davant del canvi de paradigma energètic actual, representants de les principals entitats que lideren el canvi tecnològic i energètic respondran a preguntes com: Quins són els desafiaments tecnològics a què s'enfronten els millors centres i universitats? Com es desenvoluparà el futur energètic? Quines seran les opcions més reeixides? En quines àrees se centrarà la innovació energètica?.


 
 
20 Maig de 2011

El Grup de Materials i Sistemes per Energia Solar de l’IREC presenta un estudi pioner a nivell internacional sobre el desenvolupament de tècniques basades en l’espectroscòpia Raman

El Grup de Materials i Sistemes per Energia Solar de l’IREC presenta un estudi pioner a nivell internacional sobre el desenvolupament de tècniques basades en l’espectroscòpia Raman per a la caracterització sistemàtica de fases secundàries en les noves generacions de capes absorbidores basades en calcogenurs.

Aquest estudi s'ha desenvolupat en col·laboració amb grups de recerca líders a nivell internacional en aquestes temàtiques, com ara els de la Universitat de Barcelona i de la Universitat de Luxemburg, i inclou la caracterització resolta en profunditat de capes primes de Cu2ZnSnS4 (CZTS) i Cu2ZnSnSe4 (CZTSe) per a aplicacions fotovoltaiques (PV). Aquests compostos estan suscitant un interès creixent en els darrers anys respecte a la substitució de capes absorbidores de calcopirites basades en aliatges de Cu (In,Ga)(S,Se)2 (CIS) en cel·les solars i mòduls fotovoltaics de capa prima de baix cost i alta eficiència.