L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

11 Octubre de 2010

L’ICAEN, el CIEMAT i l’IREC signen un acord per desenvolupar un programa de tecnologies energètiques de Fusió

IrecL’Institut Català d’Energia (ICAEN), el Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) i l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), han signat un acord per la creació d’un programa de recerca i desenvolupament tecnològic en l’àmbit de les tecnologies energètiques de Fusió nuclear.

 Un dels principals objectius d’aquesta iniciativa es impulsar la participació del màxim nombre d’empreses catalanes en la licitació dels programes de subministrament d’equipaments i de serveis pel projecte ITER que s’està construint a Cadarache (França). En aquest sentit, la participació del teixit industrial català adquireix gran importància donada la presència a Barcelona de l’Agència “Fusion for Energy F4E”, de la Unió Europea, encarregada de gestionar la compra dels equips i serveis per aquest projecte.


 
 
28 Setembre de 2010

Neix CICAT, el primer Cluster d’Il·luminació de Catalunya

CICAT
El passat 22 de setembre es va constituir CICAT, el primer Cluster d’Il·luminació de Catalunya, la seu del qual  està ubicada a Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona nº 774.

La iniciativa neix amb l’objectiu de fomentar que les empreses catalanes del sector de la il·luminació aprenguin a treballar en clau de cluster: col·laborant, compartint i participant conjuntament per aconseguir ser més competitius dins del sector de la il·luminació. CICAT dinamitzarà projectes al voltant de tres eixos: Internacionalització, Innovació i Coneixement.


 
 
24 Setembre de 2010

Reunió del Consell Científic de l'IREC

Consell Cientific IRECEls passats 20 i 21 de setembre, va tenir lloc la primera reunió del Consell Científic de l’IREC.

El Consell Científic, és un òrgan assessor de l’Institut en la definició de l'estratègia científica i en l’avaluació periòdica dels resultats i dels seus investigadors.

Està format per:
- Prof. Dr. Esteban Chornet. És el President.  Professor emèrit de la Universitat de Sherbrooke, Quebec, Canadà.
- Prof. Dr. John A. Kilner Imperial College de Londres, Facultat d’Enginyeria, Departament de Materials. Regne Unit.
- Prof. Dr. Johan Driesen, Professor Associat a la Universitat Catòlica de Lovaina, Bèlgica.
- Prof. Dr. Jürgen Kröning Director gerent de DEWI-OCC, Cuxhaven, Alemanya
- Prof. Dr. Konstantinos Papamichael Codirector del California Lighting Technology Center, Universitat de Califòrnia, Davis. EUA
- Prof. Dr. Mattias M. Schuler Professor adjunt de Tecnologies Mediambientals, Escola Graduada de Disseny, Universitat de Harvard, Massachusetts, EUA

 
 
23 Setembre de 2010

Antoni Martínez, Director General de l’IREC, forma part del Consell Assessor del programa EcoEmprenedorXXI.

El programa EcoEmprenedorXXI és una iniciativa pionera per promoure la creació de noves empreses innovadores en l’àmbit de les energies netes en el sentit més ampli: energies renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible, valorització de residus i tractament d’aigües.
 
Aquest iniciativa és promoguda per diversos agents amb un paper rellevant al sector: La Caixa, el departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Gamesa, La Cambra de Comerç de Barcelona i “Barcelona Activa”, sent per tant una iniciativa propera i coneixedora dels principals avenços científics i tecnològics en aquest àmbit, de les inquietuds empresarials i de les necessitats del mercat. Aquest impuls compartit per institucions publiques i privades és una garantia d’èxit a les empreses que es constitueixin en el marc d’aquest programa.