L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Full Stack Developer (R2) NºRef.58/2019
R1 PhD BMS development for EV (NºRef. 33/2019)
R2 Pre-Consolidated in the field of Energy Analytics (NºRef.36/2019)
Engineer Project / Researcher – WEDISTRICT (NºRef. 42/2019)
Postdoctoral Researcher on cathode composites for advanced Li-ion batteries (NºRef.43/2019)
R1 Project Engineer for Energy Systems Analytics (NºRef.49/2019)
R1 Project Engineer for Fusion Energy and Particle Accelerators technologies (NºRef.50/2019)
R2 Pre-consolidated for LCA and LCC (NºRef.51/2019)
Convocatòria per la Cobertura Definitiva de 3 places de Professionals
Energy Management Systems Engineer NºRef 56/2019
Data scientist R1 NºRef.57/2019
R2 Preconssolidated Position - MastePV Project (NºRef.1/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer (NºRef.2/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer - MasterPV Project (NºRef.3/2020)
R2 Pre-consolidated Position - Duracis Project (NºRef.4/2020)
Research support technician (NºRef.5/2020)
R1 Project Engineer for Power Systems (NºRef.6/2020)
R1 Project Engineer for Nanoionics and Fuel Cells (NºRef. 7/2020)
R2 Pre-Consolidated Position - Thermal Group (Nº Ref.8/2020)
R1 Project engineer for LCA and LCC (NºRef. 9/2020)
Researcher in the field of Power Electronics (NºRef.10/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer - Energy Systems (NºRef. 11/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer - Models (NºRef. 12/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer - Positive Energy Districts (NºRef. 13/2020)
R2 Project Engineer - Plataforma DSO Project (NºRef.14/2020)
R1 Project Engineer - Researcher in the field of Communications and Cybersecurity of Smart Grids (NºRef. 15/2020)
R1 Project Engineer for Energy Systems Analytics (NºRef.16/2020)
R2 Researcher Postion - Energy Systems Analytics(NºRef.17/2020)
Project Engineer (R1/R2) for Fusion Energy and Particle Accelerators technologies (N.Ref. 18/2020)
Project Manager - Corewind Project - NºRef.19/2020
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

02 Octubre de 2018

L’IREC organitza la jornada “Introducció als Edificis de Consum gairebé Nul - Nearly Zero Energy Buildings (nZEB)” a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est – EEBE (UPC)

El proper 10 d’Octubre a les 12h es realitzarà la jornada “Introducció als Edificis de Consum gairebé Nul - Nearly Zero Energy Buildings (nZEB)” a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est – EEBE. L’objectiu de la sessió és introduir als estudiants d’enginyeria que és un edifici nZEB i quines característiques ha de tenir. S’explicaran quins son els reptes de disseny i operació que s’han d’assolir per tal d’aconseguir un parc d’edificis eficients, així com alguns casos pràctics.

La jornada esta organitzada pel grup de treball format per l’IREC, LEITAT, EURECAT, CIMNE i l’Institut Català d’Energia que col·laboren conjuntament per la promoció dels edificis nZEB. Altrament, compta amb el suport del Departament de Mecànica de Fluids de la UPC.

Per més informació consulteu el Programa de la Jornada (inscripció gratuita).

 
 
24 Setembre de 2018

L'IREC participa a la Nit Europea de la Recerca

Els dies 25, 26 i 28 de setembre d’enguany investigadors del grup d’Emmagatzematge d’Energia de l’IREC participen en les activitats relacionades amb la Nit Europea de la Recerca. Aquestes activitats combinen entreteniment i educació, reunint a la comunitat científica amb l'objectiu d'apropar la ciència, la recerca i la tecnologia a la ciutadania.

En aquest marc, el dimecres 26 de setembre al Parlamentarium (centre de visitants del Parlament Europeu – Brussel·les), els investigadors Nina Carretero y Sebastián Murcia ensenyaran com obtenir hidrogen solar al taller “Catching the Light to Split Water” de l'esdeveniment "Science is Wonder-ful!" promogut per la Nit Europea dels Investigadors i l'acció Marie Sklodowska-Curie.

Així mateix, el proper divendres 28 de setembre, coordinat pels divulgadors científics Raül Toran (ISGlobal, ACCC) i Jordi Diaz-Marcos (CCiTUB, ACCC), es celebrarà al Cosmocaixa (Barcelona) la Nit de Recerca a Catalunya amb una programació nocturna especial on la recerca surt del laboratori amb tallers de nanociència i altres activitats. Entre els diferents tallers, les investigadores del grup d’Emmagatzematge d’Energia de l’IREC, Dra. Teresa Andreu i Dra. Nina Carretero, duran a terme el taller Hidrogen Solar i conversió fotocatalítica, on es donarà a coneixer el potencial de la llum solar per la generació d’energia i descontaminació d’aire i aigua. Els tallers són adreçats a edats de 10 a 17 anys.Els investigadors duran a terme tres tallers relacionats amb la seva recerca. Adreçat a edats de 10 a 17 anys. En cada taller hi poden participar entre 12/15 nois/noies.

Trobareu més informació al següent enllaç.

Us esperem a la gran nit de ciència, de 19:30h a 23:00h. No us ho podeu perdre!

 
 
03 Agost de 2018

L'IREC col·labora en la nova aliança entre Repsol i Enagás per al desenvolupament d'una tecnologia per produir hidrogen renovable

El grup d'emmagatzematge per a l'energia de l'IREC amplia la seva col·laboració amb la recent aliança entre Repsol i Enagás, i subscriu la seva col·laboració científica per seguir desenvolupant una tecnologia que permet produir hidrogen renovable. Les dues companyies podran incorporar aquesta tecnologia als seus respectius negocis, millorant així la sostenibilitat i l'eficiència.

Amb aquesta aliança, Repsol i Enagás impulsaran el desenvolupament de la producció d'hidrogen utilitzant com a principal font l'energia solar, reduint la petjada de carboni en més d'un 90% respecte a altres processos convencionals per a l'obtenció d'aquest gas.

A mig termini, l'hidrogen renovable obtingut per aquest nou procés podrà ser utilitzat per Repsol tant en els seus processos de refinació, per produir combustibles més nets reduint la presència de sofre; com en el negoci químic, en processos convencionals com la hidrogenació del cautxú.

Mentrestant, per a Enagás, aquest projecte s'emmarca en l'estratègia de desenvolupament d'energies renovables no elèctriques, com l'hidrogen i el biogàs / biometà, que són noves solucions energètiques que poden tenir un paper fonamental en el procés de transició energètica marcat per la Unió Europea.

 
 
26 Juny de 2018

L’IREC participa als Jocs Mediterranis 2018, carrera de fons, amb el Consell Català de l’Esport

El grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l’IREC participa als Jocs Mediterranis 2018 fent una avaluació del confort ambiental dels usuaris al Palau d’Esports Catalunya, en el marc de la col·laboració dels últims anys amb el Consell Català de l’Esport (CCE). Concretament, l’IREC està realitzant una campanya de monitorització dels paràmetres ambientals del Palau d’Esports Catalunya (temperatura, humitat relativa i concentració de CO2), per tal de calcular els principals indicadors de confort tèrmic i qualitat de l’aire, i avaluar si el disseny del pavelló garanteix unes condicions adequades tant als espectadors, com als jugadors. El disseny del Palau d’Esports Catalunya va comptar amb l’assessorament d’IREC per tal d’incorporar criteris d’eficiència energètica per assolir una elevada qualificació energètica i complir les característiques d’un edifici de consum d’energia gaire bé nul (nearly Zero Energy Buildings, nZEB). Algunes de les mesures  implementades són il·luminació natural, proteccions solars, sistema de ventilació natural i un sistema de gestió energètica de l’edifici (Building Management System, BMS), entre d’altres.

Altrament, el passat 6 de juny i en el marc de la Setmana de l’Energia es va realitzar la jornada: “Eficiència energètica en equipaments esportius. Reptes de futur”, organitzada conjuntament amb el CCE, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i l’IREC. L’objectiu de la jornada era posar en comú els reptes que s’estan abordant en l’àmbit de l’eficiència energètica als equipaments esportius, des de diferents perspectives: l’administració pública, l’industria de l’esport, els professionals del sector energètic i la recerca. La jornada va ser molt enriquidora i va comptar amb una participació de més de 30 professionals, cobrint tota la cadena de valor. L’IREC va presentar l’estudi “Diagnosi energètica i potencial d’estalvi energètic dels equipaments esportius de Catalunya”, que es va realitzar amb col·laboració amb el CCE. Aquest treball te com objectiu conèixer quina és la situació actual dels equipaments esportius de Catalunya des del punt de vista energètic. Els equipaments avaluats son pavellons, piscines cobertes i camps. A més a més, l’estudi defineix quins haurien de ser els nivells de consum energètic per aquesta tipologia d’edificis, per tal d’assolir els criteris nZEB. Per últim, s’avalua el potencial d’estalvi energètic i els costos d’inversió necessaris per tal de transformar el parc actual d’equipaments esportius a nivells nZEB. El treball està disponible al següent enllaç.