L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

INDUCIS

scalenano

kestcells"

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

19 Juliol de 2016

L’IREC contribueix a la millora en el disseny i la qualitat de la il·luminació en el sector de l’automoció

El Grup d'Il·luminació de l’IREC, està col·laborant amb l'empresa LPI (Light Prescriptions Innovators) Europe en el desenvolupament d'una línia innovadora de llums per l’automoció (davanters i posteriors) que es caracteritza per generar una llum uniforme en tota la zona visible de l’il·luminaria respectant en tot moment el perfil de la carrosseria. Aquesta innovació ofereix grans possibilitats estètiques i de disseny ja que la lluminària es mimetitza amb les línies exteriors del vehicle. Aquest sistema d'il·luminació es basa en dos pilars fonamentals. D'una banda, l'òptica ultra-prima Camaleón, creada per LPI Europe, que és ideal per satisfer les habituals restriccions d’espai dels vehicles. Per l’altre, l’electrònica, totalment desenvolupada pel Grup d’Il·luminació de l’IREC i basada en tecnologia LED, consta d’una única matriu de LEDs de diferents longituds d’ona capaços de cobrir totes les funcionalitats necessàries en un vehicle per l’exclusiu software de control. El far intel·ligent Camaleón és doncs un sistema molt compacte que redueix apreciablement l’espai típicament destinat a aquests elements d’il·luminació gràcies a la combinació d’una òptica ultra-compacta i d’un sistema LED monolític capaç de cobrir amb una mateixa placa PCB totes les funcions d’il·luminació i senyalització d’un cotxe (posició, fre, intermitent, etc).


 
 
13 Juliol de 2016

Medalla de bronze "Christian Friedrich Schoenbein" per un treball de l’IREC presentat al European Fuel Cell Forum

Aitor Hornés i col·laboradors del Grup Piles de Combustible i Nanoiònica de l’IREC han estat guardonats pel "European Fuel Cell Forum" amb la medalla de bronze "Christian Friedrich Schoenbein' en el darrer congrés “12th European SOFC and SOE Forum" celebrat a Lucerna, Suïssa. El treball presenta els desenvolupaments del projecte europeu MSCA "Micro-SOLUTION" focalitzat en la millora del rendiment dels nous micro generadors de potència basats en piles de combustible d’òxid sòlid.

 
 
22 Juny de 2016

Primera trobada del nou projecte H2020 RESCUE on IREC participa

El recentment iniciat projecte RESCCUE, te com a objectiu el proporcionar models, eines practiques e innovadores als usuaris finals, per combatre els desafiaments del canvi climàtic per constituir ciutats més resilients. El projecte crearà eines de resiliència urbana des de l’enfocament multi sectorial, per escenaris climàtics actuals i futurs e incloent múltiples riscs. Aquest enfocament holístic de la residencia urbana, permetrà als gestors i operadors de la ciutat, escollir les millors inversions per a lidiar amb futures situacions.

IREC es focalitza en aportar eines i metodologies innovadores per analitzar els efectes dels canvis climàtics extrems sobre el sector elèctric, incloent els efectes cascada sobre altres sectors transversals interconnectats. IREC com a institució de recerca, es focalitzarà en coordinar conjuntament amb algunes companyies com Endesa, l’avaluació dels impactes sobre múltiples riscs iniciats en la xarxa elèctrica identificant components crítics.

RESCCUE és un projecte de 48 mesos de durada en torn a tres casos d’estudi (Barcelona, Lisboa i Bristol) coordinats per Aquatec i cofinancats pel programa de investigació e innovació Horizon 2020 de la UE sota l’acord de subvenció No700174.

 
 
21 Juny de 2016

L’IREC coordina la comunitat RIS3CAT d’energia sostenible i eficient aprovada per la Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha destinat  19,1 milions d’euros provinents dels fons FEDER a les primeres cinc comunitats RIS3CAT amb l’objectiu de transformar sectorialment l’economia catalana a través de la creació de nous productes i serveis innovadors, que es duran a terme fins el 2020.

La Comunitat RIS3CAT Energia, coordinada  per l’IREC, engloba projectes de recerca i innovació liderats per la industria per fer de Catalunya un referent a nivell europeu i mundial en el àmbit del coneixement i aspectes innovadors en matèria d’energia. Grans empreses, Pimes, centres de recerca, universitats, entre d’altres, amb seu a Catalunya, col·laboren per millorar la competitivitat del sector.

Per tal de respondre als reptes plantejats per l’estratègia d’especialització intel·ligent a Catalunya,  la comunitat RIS3CAT d’energia sostenible i eficient, s’estructura en 3 pilars d’innovació: tecnologies de baixa emissió en carboni, xarxes intel·ligents i eficiència energètica, cobrint tot el cicle de vida des de la generació, transport i utilització eficient de l’energia.

Més informació a la Nota de Premsa