L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

INDUCIS

scalenano

kestcells"

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

07 Juny de 2016

L’IREC participa a la 3a Conferència CERCA mostrant la seva activitat científica

L’IREC participa a la 3a Conferència CERCA on el Dr. Albert Tarancón, cap del grup de Nanoiònica i Piles de Combustible, presentarà les línies de treball de l’IREC, destacant les oportunitats de col·laboració amb altres instituts.

El secretari d’Universitats i Recerca, Sr. Arcadi Navarro, inaugurarà dimecres 8 de juny a les 10 del matí, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la tercera Conferència CERCA, on els 43 centres de recerca CERCA de Catalunya mostraran els projectes i les activitats que duen a terme. El secretari estarà acompanyat en la jornada inaugural pel director d’I-CERCA, Lluís Rovira.

Per més informació consulteu el Programa.

 
 
06 Juny de 2016

L' IREC col·labora en el III Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul·la

El grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya presentarà els treballs realitzats dins del marc del projecte Republic ZEB en el "III Congreso de Edificios de Energía Casi Nula”, que tindrà lloc a Madrid els dies 21 i 22 de Juny. El III Congrés EECN és l'únic esdeveniment que es celebra a nivell nacional per abordar de forma integral tots els aspectes de l’eficiència energètica a l’edificació, i com les Directives europees relatives a l’Eficiència Energètica dels Edificis, afecten als sectors de l’edificació, la construcció, l’arquitectura i els serveis relacionats. El Congrés multisectorial és de màxima rellevància i s’estructura en 3 sessions magistrals, 3 taules rodones i 20 ponències orals.

l’IREC col·labora en aquest congrés, organitzat pel Grupo Tecma Red i el Ministeri de Foment, amb el "Suport Institucional" de Ayuntamiento de Madrid, la Oficina Española de Cambio Climático OECC-MAGRAMA, el Instituto para la Diversificación del Ahorro y la Energía-IDAE i la Dirección General de Innovación y Competitividad-MINECO.

Consulteu els enllaços del Programa, Video i web del Congrés per més informació.

 
 
24 Maig de 2016

El projecte KESTCELLS, coordinat per l’IREC, participa en el 3rd EU PV Clusters Workshop sota el títol “Progress in Advanced Materials and Nanotechnology for Photovoltaics: from Laboratory to the Market”

KESTCELLS, projecte europeu finançat pel 7è programa marc de la Unió Europea, coordinat per l’IREC, serà present a la tercera edició del EU PV Clusters Workshop and General Assembly, sota el títol: “Progress in Advanced Materials and Nanotechnology for Photovoltaics: from Laboratory to the Market” que es celebrarà a la Facultat de física de la Universitat de Barcelona el propers 25 - 27 de maig.

Aquestes jornades reuneixen més de 40 projectes focalitzats en les diferents tecnologies fotovoltaiques destacant els principals dels projectes que formen part del clúster. I  on s’actualitzen els resultats obtinguts dels darrers mesos en el projecte KESTCELLS,  proporcionant alhora un fòrum de discussió.

Per a més informació consultar el dossier del workshop i detall programa.

 
 
20 Maig de 2016

L’IREC participa a la conferencia “Estat actual i perspectives industrials de l’emmagatzematge electroquímic d’energia elèctrica”

El grup d’Emmagatzematge de Materials Avançats per a l'Energia de l’IREC  participarà a la jornada  “Estat actual i perspectives industrials de l’emmagatzematge electroquímic d’energia elèctrica” que es durà a terme el proper dijous 26 de maig a les 9:00 h a l’auditori Pompeu Fabra del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC).

La jornada es dividirà en dues sessions:

  • 1r   bloc, orientat a les tecnologies d’emmagatzematge actuals i de futur.
  • 2n  bloc, centrat en aplicacions concretes de l’emmagatzematge.

A la cloenda de cada bloc es durà a terme una taula rodona on els ponents aclariran dubtes.

En aquesta jornada col·laboren tant instituts de recerca com empreses, aprofitant aquesta avinentesa per apropar tot el possible la innovació al mercat.

Les inscripcions estan obertes al web del COEIC on també trobareu el programa