L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

INDUCIS

scalenano

kestcells"

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

15 Juny de 2016

L’IREC participarà a la presentació de la Taula per al desplegament d’Infraestructura de Recàrrega per als Vehicles Elèctrics (TIRVEC)

El Govern ha aprovat a dia 14 de juny el Pla Estratègic per al desplegament d’Infraestructura de Recàrrega per als Vehicles Elèctrics (PIRVEC) 2016-2019, que té per objectiu convertir Catalunya en un país obert a la mobilitat sostenible a través de la garantia de subministrament energètic als usuaris i al parc de vehicles elèctrics a la xarxa viària catalana.

IREC participarà a la presentació de la Taula per al desplegament d’Infraestructura de Recàrrega per als Vehicles Elèctrics (TIRVEC) mostrant l’eina que ha elaborat per l’optimització de la localització dels punts de recàrrega ràpida al territori i que podrà servir per fer el seguiment del PIRVEC.

Per més informació consulteu la Nota de Premsa

 
 
15 Juny de 2016

IREC ha organitzat la 4ª reunió d’experts “V2X Enabled Electrical Vehicles”

El passat 18 i 19 de Maig, dins el marc de la Tasca 28 del Programa de Col·laboració Tecnològic del Vehicle Elèctric i Híbrid (HEV-TCP) de l’Agència Internacional de la Energia (IEA), l'IREC ha organitzat la 4ª reunió d’experts “V2X Enabled Electrical Vehicles” al Laboratori Nacional d’Energies Renovables (NREL), Colorado, EUA.

La reunió, que va comptar amb la participació de més de 40 experts, va estar focalitzada en els següents temes:

» Bateries de vehicle elèctric com element tècnic clau en el concepte V2X.

» El mercat V2X als EUA com a un dels mercats potencials més interessants juntament amb Japó i Dinamarca - Alemanya a Europa.

» Recents desenvolupaments de la comunitat V2X en estàndards i comunicacions dins les funcionalitats V2X.

La pròxima reunió d’experts de la Tasca 28 tindrà lloc a Paris els dies 26 i 28 d’Octubre 2016 i es focalitzarà en la revisió de models de negoci, necessitats dels usuaris i marc regulatiu per a aplicacions V2X.

 
 
14 Juny de 2016

L’IREC participa a la Setmana de l’Energia

El grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l'IREC participa  a la Setmana de l’Energia organitzant dues jornades per presentar el seu treball en l’àmbit de l’eficiència energètica als edificis i de les xarxes de districte de fred i calor 100% renovables. La Setmana de l’Energia, iniciativa a nivell Europeu, compta amb el suport de l’Institut Català d’Energia.

1) Dimecres 15 de juny, organitzat conjuntament amb l’INCASOL en el marc del projecte SmartReFlex, es realitza la jornada  “Les xarxes de calefacció i refrigeració urbanes abastides amb fonts d’energia renovable”. Posteriorment se realizarà la visita a la central Ecoenergies Barcelona situada a la Zona Franca. Per més informació consulteu el programa. Imprescindible confirmació d’assistència a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa, necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

2) Divendres 17 de juny, sota el títol “Eficiència Energètica als Edificis. Camí cap a nZEB” on es presentarà, entre d’altres, el treball realitzat en el marc del projecte RePublic_ZEB. Per mes informació i registre consulteu l’enllaç de la jornada.

 
 
07 Juny de 2016

L’IREC participa a la 3a Conferència CERCA mostrant la seva activitat científica

L’IREC participa a la 3a Conferència CERCA on el Dr. Albert Tarancón, cap del grup de Nanoiònica i Piles de Combustible, presentarà les línies de treball de l’IREC, destacant les oportunitats de col·laboració amb altres instituts.

El secretari d’Universitats i Recerca, Sr. Arcadi Navarro, inaugurarà dimecres 8 de juny a les 10 del matí, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la tercera Conferència CERCA, on els 43 centres de recerca CERCA de Catalunya mostraran els projectes i les activitats que duen a terme. El secretari estarà acompanyat en la jornada inaugural pel director d’I-CERCA, Lluís Rovira.

Per més informació consulteu el Programa.