L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Full Stack Developer (R2) NºRef.58/2019
R1 PhD BMS development for EV (NºRef. 33/2019)
R2 Pre-Consolidated in the field of Energy Analytics (NºRef.36/2019)
Engineer Project / Researcher – WEDISTRICT (NºRef. 42/2019)
Postdoctoral Researcher on cathode composites for advanced Li-ion batteries (NºRef.43/2019)
R1 Project Engineer for Energy Systems Analytics (NºRef.49/2019)
R1 Project Engineer for Fusion Energy and Particle Accelerators technologies (NºRef.50/2019)
R2 Pre-consolidated for LCA and LCC (NºRef.51/2019)
Convocatòria per la Cobertura Definitiva de 3 places de Professionals
Energy Management Systems Engineer NºRef 56/2019
Data scientist R1 NºRef.57/2019
R2 Preconssolidated Position - MastePV Project (NºRef.1/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer (NºRef.2/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer - MasterPV Project (NºRef.3/2020)
R2 Pre-consolidated Position - Duracis Project (NºRef.4/2020)
Research support technician (NºRef.5/2020)
R1 Project Engineer for Power Systems (NºRef.6/2020)
R1 Project Engineer for Nanoionics and Fuel Cells (NºRef. 7/2020)
R2 Pre-Consolidated Position - Thermal Group (Nº Ref.8/2020)
R1 Project engineer for LCA and LCC (NºRef. 9/2020)
Researcher in the field of Power Electronics (NºRef.10/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer - Energy Systems (NºRef. 11/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer - Models (NºRef. 12/2020)
R1 First Stage Researcher / Project Engineer - Positive Energy Districts (NºRef. 13/2020)
R2 Project Engineer - Plataforma DSO Project (NºRef.14/2020)
R1 Project Engineer - Researcher in the field of Communications and Cybersecurity of Smart Grids (NºRef. 15/2020)
R1 Project Engineer for Energy Systems Analytics (NºRef.16/2020)
R2 Researcher Postion - Energy Systems Analytics(NºRef.17/2020)
Project Engineer (R1/R2) for Fusion Energy and Particle Accelerators technologies (N.Ref. 18/2020)
Project Manager - Corewind Project - NºRef.19/2020
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

20 Juny de 2018

El Cap del Grup de Materials i Sistemes d'Energia Solar de l'IREC, coautor d'un article publicat a Nature Energy

El Prof. Dr. Alejandro Pérez-Rodríguez, Cap del Grup de Materials i Sistemes d'Energia Solar (SEMS) de l’IREC, es coautor de l’article “Understanding the cell-to-module efficiency gap in Cu(In,Ga)(S,Se)2 photovoltaics scale-up” que ha estat  publicat recentment a la prestigiosa revista Nature Energy, en col·laboració amb la Dra. Verónica Bermúdez (anteriorment a Solar Frontier KK, Centre de Recerca d'Atsugi, Japó).

Aquest treball és fruit d'una llarga col·laboració del grup SEMS amb la Dra. Bermúdez en la recerca i el desenvolupament de tecnologies fotovoltaiques avançades de capa prima de calcogenurs, entre les que destaquen les tecnologies Cu(In, Ga)(S,Se)2 (CIGS). Es tracta de tecnologies que ja han entrat en una fase d’explotació industrial, amb una producció que ha experimentat un fort creixement en els darrers anys i que ja excedeix els GWatts.  El grup SEMS és un dels principals grups de referència a nivell internacional en aquestes tecnologies avançades que constitueixen actualment una de les principals opcions industrials pel desenvolupament de productes fotovoltaics integrats, i que combinen un potencial molt rellevant per assolir valors elevats d’eficiència amb una flexibilitat tecnològica molt alta i un baix cost. El treball revisa i identifica les principals barreres que es troben en l'origen de la diferència entre les eficiències dels dispositius a nivell de cèl·lula i a nivell de mòdul en aquestes tecnologies, quantificant els principals mecanismes de pèrdua d'eficiència dels mòduls i analitzant les diferents estratègies explorades tant en l'àmbit acadèmic com en l’industrial per reduir aquesta diferència. El treball destaca una sèrie de estratègies que són especialment rellevants per a la consolidació i l'augment de la competitivitat d'aquestes tecnologies avançades industrials que estan al capdavant de camps fotovoltaics amb un fort potencial de creixement com els relacionats amb la Integració en Edificis.

Article de referència:

"Understanding the cell-to-module efficiency gap in Cu(In,Ga)(S,Se)2 Photovoltaics scale-up". Verónica Bermúdez, Alejandro Pérez-Rodríguez. Nature Energy.

 
 
13 Juny de 2018

Investigadors de l’IREC posen en marxa un projecte pilot de producció de gas renovable a Catalunya

El projecte CoSin ha posat en marxa una planta pilot de generació de gas natural d’origen renovable a la depuradora Riu Sec de Sabadell mitjançant el procés de metanació de biogàs. La unitat de metanació s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració entre l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), Gas Natural Fenosa (GNF) i la spin-off alemanya Ineratec GmbH. Aquest pilot està acoblat a un sistema d’upgrading de biogàs que duu a terme Cetaqua.

El grup d’Emmagatzematge d’Energia de l’IREC ha estat el responsable del disseny de la planta pilot, posada en marxa i actualment del seu funcionament. Durant els propers mesos es determinaran les condicions òptimes d’operació per tal de que el gas obtingut tingui la mateixa qualitat que el gas natural d’origen fòssil. En la planta pilot es validaran els catalitzadors desenvolupats per l’IREC per la conversió del biogàs a gas natural sintètic emprant hidrogen d’origen renovable.

El projecte CoSin, liderat per GNF,  forma part de la Comunitat RIS3CAT Energia, un instrument creat per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, en la que s’engloben projectes d’investigació industrial, desenvolupament experimental i innovació orientat a transformar el sector energètic cap a un model més sostenible i eficient.

El projecte CoSin està cofinançat per Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i per ACCIÓ, mitjançant la Comunitat d’Energia RIS3CAT.

Per més informació consulteu l'enllaç de la nota de premsa

 
 
29 Maig de 2018

IREC organitza el IX Seminari de la Tasca 28 de la IEA HEV-TCP en matèria de Tecnologies V2X (Vehicle-to-Everything)

L'IREC com agent operatiu de la Tasca 28 del IEA HEV-TCP, organitza el IX Seminari en matèria de Tecnologies V2X, que tindrà lloc a Barcelona els dies 6 i 7 de Juny.

Aquest Seminari internacional, que compta amb la presència de ponents de tot el món de l’àmbit acadèmic i de la indústria, té com a objectiu discutir sobre les aplicacions de les tecnologies V2X i la integració del vehicle a la xarxa elèctrica. Els temes que es tractaran durant el Seminari inclouen: anàlisi de les aplicacions de les tecnologies V2X (amb especial èmfasi en la integració del vehicle elèctric a la xarxa), efectes de la degradació de les bateries, estàndards i protocols de comunicació, anàlisi econòmiques, revisió de projectes de demostració actuals, etc.

Alguns dels assistents ja confirmats pertanyen a: ElaadNL, Vedecom, UK Power Networks, Resourcefully, Kepco, Vito, Nissan, Enel, ESB, Innovate UK, Vedecom, NRC, DTU i IREC entre altres experts en aquest àmbit.

Aquesta activitat s’organitza dins de la tasca 28 “Xarxes domèstiques i tecnologies V2X” del Programa de Col·laboració de Tecnologia híbrida i de vehicles elèctrics (HEV-TCP) dins el marc de l’Agència Internacional de l’Energia (IEA).

Per informació més detallada consulteu l’enllaç del programa del IX Seminari i/o les activitats de la Tasca 28 de la HEV-TCP.

Inscripció: Cal formalitzar la inscripció per limitacions d'aforament en sala (places limitades). Inscripció gratuïta. https://goo.gl/forms/BD3joPGVwCziIpHA3

 
 
17 Abril de 2018

IREC offers a new Job Position for the Head of Business Development and Knowledge and Technology Transfer Area

The Catalonia Institute for Energy Research, IREC, has a new vacancy as Head of Business Development and Knowledge and Technology Transfer Area, reporting directly to the General Management of IREC.

Position: Head of the area of Business Development and Knowledge and Technology Transfer.

Code: IREC A300-1: Head of the area.
Area: Business Development and Knowledge and Technology Transfer.
Director of Institute: Prof. Dr. Joan Ramon Morante

Area objectives:

  • Institutional strengthening.
  • Identification and assessment of technologies with commercial potential from IREC Research disruptive results.
  • Protection of technologies with commercial potential, through a specific and well defined IP strategy. Promotion of the innovative products and initiatives.
  • Marketing and transfer of knowledge, patents and know-how through licensing agreements with industry and the promotion and creation of spin-off companies.