L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

21 Setembre de 2017

Comunicat de les universitats i dels centres de recerca de Catalunya

Avui s’han reunit els màxims representants del conjunt d’universitats i centres de recerca de Catalunya (una seixantena d’institucions que representen prop del 90% del sistema) per valorar la situació creada a Catalunya de resultes de les actuacions de l’Estat espanyol en els darrers dies. A la reunió hi han assistit també representants dels sindicats i de les associacions d’estudiants.

S’ha constatat que s’ha atemptat a l’honorabilitat de les institucions acadèmiques i de recerca de Catalunya, que han estat incloses per part del Ministerio de Hacienda y Función Pública en una llista d’entitats financerament intervingudes i per tant sospitoses a ulls del Ministerio de poder realitzar actes de frau de llei. Aquesta llista s’ha fet arribar a les entitats bancàries per tal de bloquejar i posar sota control l’activitat de gestió econòmica ordinària sense cap mena de comunicació prèvia i directa a les universitats i els centres de recerca. Aquest fet posa en risc l’activitat acadèmica i de recerca, també quan aquesta és finançada amb recursos de la Unió Europea o amb fons privats, i malmet tant la reputació com la credibilitat internacional de les institucions, aspectes crítics als efectes de la seva participació en projectes internacionals i a l’atracció i retenció de talent.


 
 
21 Juny de 2017

IREC participa al projecte europeu SABINA

El projecte SABINA va començar el passat Novembre 2016, i es un projecte finançat per la Unió Europea en el marc de la convocatòria “competive low-carbon energy” del programa de Recerca i Innovació H2020. IREC participa al projecte europeu SABINA on s’optimitzarà l’aprofitament de les energies renovables a l’edificació.

SABINA - SmArt BI-directional multi eNergy gAteway - te com objectiu utilitzar la capacitat d’emmagatzematge disponible als edificis (tèrmic mitjançant la inèrcia dels edificis, i elèctric amb l’ús de les bateries elèctriques) per augmentar la flexibilitat energètica i optimitzar la utilització de les energies renovables. Per assolir aquest objectiu s’implementaran tecnologies basades en intel·ligència artificial i algoritmes bioinspirats. El sistema desenvolupat s’instal·larà en tres pilots per tal de testejar el seu funcionament i avaluar el seu impacte en termes d’aprofitament de les energies renovables, costos energètics i confort dels usuaris.


 
 
09 Juny de 2017

IREC participa a la Setmana de l’Energia Sostenible organitzada por la Comissió Europea

El grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) presentarà com els resultats del projecte RenewIT (www.renewit-project.eu), liderat per l’IREC, poden contribuir a la reducció del consum energètic en Data Centres (CPDs) i minimitzar el seu impacte ambiental, seguint els objectius de la Unió Europea.

El Dr. Jaume Salom, cap de grup d’ Energia Tèrmica i Edificació, actuarà como conferenciant convidat en la sessió DATA CENTRE, Nearly Zero Energy Consumption en el marc de la 2017 EUSEW que se celebrarà el 21 de Juny 14:00-15:30 h. a l’Edifici CHARLEMAGNE de Brussel·les.

El registre per a la Setmana de l’Energia Sostenible i la sessió de Data Centres estan disponibles en els següents enllaços:

http://eusew.eu/policy-conference-2017

http://eusew.eu/data-centres-%E2%80%94-nearly-zero-energy-consumption

 
 
28 Abril de 2017

IREC presenta l’eina RenewIT al 9é EURECA workshop

Les jornades tindran lloc el dies 9 y 10 de maig a Barcelona i contaran amb la presència d’experts i líders europeus que discutiran sobre la innovació en el sector públic de les infraestructures digitals.

Els temes claus seran la innovació en los processos de contractació pública, eficiència energètica i sostenibilitat.

La inscripció és gratuïta i per motius d’aforament és recomana la inscripció anticipada mitjançant el següent enllaç

Els assistents que participin en quatre de las sessions de formació d’ambdós dies rebran un certificat de formació de EURECA CPD.

Visita el següent enllaç per obtenr més informació.

Lloc: “The Foundery” – Plaça Reial, 18, 2º 2ª (Barcelona)