14 Juny de 2016

L’IREC participa a la Setmana de l’Energia

El grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l'IREC participa  a la Setmana de l’Energia organitzant dues jornades per presentar el seu treball en l’àmbit de l’eficiència energètica als edificis i de les xarxes de districte de fred i calor 100% renovables. La Setmana de l’Energia, iniciativa a nivell Europeu, compta amb el suport de l’Institut Català d’Energia.

1) Dimecres 15 de juny, organitzat conjuntament amb l’INCASOL en el marc del projecte SmartReFlex, es realitza la jornada  “Les xarxes de calefacció i refrigeració urbanes abastides amb fonts d’energia renovable”. Posteriorment se realizarà la visita a la central Ecoenergies Barcelona situada a la Zona Franca. Per més informació consulteu el programa. Imprescindible confirmació d’assistència a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa, necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

2) Divendres 17 de juny, sota el títol “Eficiència Energètica als Edificis. Camí cap a nZEB” on es presentarà, entre d’altres, el treball realitzat en el marc del projecte RePublic_ZEB. Per mes informació i registre consulteu l’enllaç de la jornada.

 
 
07 Juny de 2016

L’IREC participa a la 3a Conferència CERCA mostrant la seva activitat científica

L’IREC participa a la 3a Conferència CERCA on el Dr. Albert Tarancón, cap del grup de Nanoiònica i Piles de Combustible, presentarà les línies de treball de l’IREC, destacant les oportunitats de col·laboració amb altres instituts.

El secretari d’Universitats i Recerca, Sr. Arcadi Navarro, inaugurarà dimecres 8 de juny a les 10 del matí, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la tercera Conferència CERCA, on els 43 centres de recerca CERCA de Catalunya mostraran els projectes i les activitats que duen a terme. El secretari estarà acompanyat en la jornada inaugural pel director d’I-CERCA, Lluís Rovira.

Per més informació consulteu el Programa.

 
 
06 Juny de 2016

L' IREC col·labora en el III Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul·la

El grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya presentarà els treballs realitzats dins del marc del projecte Republic ZEB en el "III Congreso de Edificios de Energía Casi Nula”, que tindrà lloc a Madrid els dies 21 i 22 de Juny. El III Congrés EECN és l'únic esdeveniment que es celebra a nivell nacional per abordar de forma integral tots els aspectes de l’eficiència energètica a l’edificació, i com les Directives europees relatives a l’Eficiència Energètica dels Edificis, afecten als sectors de l’edificació, la construcció, l’arquitectura i els serveis relacionats. El Congrés multisectorial és de màxima rellevància i s’estructura en 3 sessions magistrals, 3 taules rodones i 20 ponències orals.

l’IREC col·labora en aquest congrés, organitzat pel Grupo Tecma Red i el Ministeri de Foment, amb el "Suport Institucional" de Ayuntamiento de Madrid, la Oficina Española de Cambio Climático OECC-MAGRAMA, el Instituto para la Diversificación del Ahorro y la Energía-IDAE i la Dirección General de Innovación y Competitividad-MINECO.

Consulteu els enllaços del Programa, Video i web del Congrés per més informació.

 
 
24 Maig de 2016

El projecte KESTCELLS, coordinat per l’IREC, participa en el 3rd EU PV Clusters Workshop sota el títol “Progress in Advanced Materials and Nanotechnology for Photovoltaics: from Laboratory to the Market”

KESTCELLS, projecte europeu finançat pel 7è programa marc de la Unió Europea, coordinat per l’IREC, serà present a la tercera edició del EU PV Clusters Workshop and General Assembly, sota el títol: “Progress in Advanced Materials and Nanotechnology for Photovoltaics: from Laboratory to the Market” que es celebrarà a la Facultat de física de la Universitat de Barcelona el propers 25 - 27 de maig.

Aquestes jornades reuneixen més de 40 projectes focalitzats en les diferents tecnologies fotovoltaiques destacant els principals dels projectes que formen part del clúster. I  on s’actualitzen els resultats obtinguts dels darrers mesos en el projecte KESTCELLS,  proporcionant alhora un fòrum de discussió.

Per a més informació consultar el dossier del workshop i detall programa.