L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

19 Novembre de 2018

El projecte Cell3ditor guanya el premi a la innovació dels FCH JU AWARDS 2018

El projecte Cell3ditor, coordinat pel grup de Nanoiònica i Piles de Combustible de l'IREC, liderat pel Dr. Prof. ICREA Albert Tarancón, guanya el premi a la innovació dels FCH JU AWARDS 2018.

Aquest projecte consisteix en el desenvolupament d'un procés d’impressió 3D que permet fabricar piles de combustible d'òxid sòlid monolítiques i amb diverses funcionalitats integrades. Les piles de combustible d’òxid sòlid permeten generar electricitat amb altíssima eficiència (<70%) i sense emissions de carboni. El nou procés dóna a aquesta tecnologia la màxima flexibilitat, reduint substancialment l’ús de materials crítics i reduint el temps de comercialització.

El projecte Cell3Ditor està coordinat per la Fundació Institut de Recerca d'Energia de Catalunya (IREC) i finançat per la Comissió Europea ((Joint Fuel Cell and Hydrogen Company). El Consorci està format per empreses i instituts de recerca de 6 països europeus: 3DCERAM (FR), Promethean Particles (UK), FAE (ES), SAAN Energy (SE), HyGEAR (NL), DTU (DK), ULL (ES).

Per consultar el vídeo del projecte Cell3Ditor al seu canal Youtube, seguiu el següent enllaç https://www.youtube.com/channel/UCLBjbtdeN454YYsftZPkKQw


 
 
08 Novembre de 2018

IREC will be present at Smart City Expo World Congress

IREC will be present at the Smart City Expo World Congress (SCEWC 2018), participating in the Smart Cities event, a meeting point for intelligent city sectors and an innovative platform for urban action worldwide.

IREC will be at SCEWC 2018 from November, 13th to 15th at Stand 19 of Generalitat de Catalunya, Hall 2 D413, presenting some of our products: Low energy districts modelling tool, Energy Aggregator, iEnergy Box, HVAC economizer and the RESCCUE tool for resilient cities.

Likewise, will actively participate co-organizing the Workshop on “Low energy districts in the GrowSmarter project” in SCEWC, in collaboration with other partners of H2020 GrowSmarter project. We will be glad to welcome you and meet you at this open workshop! SmartCity Expo in Barcelona at the Ajuntament de Barcelona: Room 1.1 CC1 on November 15th from 9h00 to 11h00.

We look forward to seeing you in SCEWC 2018, November 13th to 15th. You can't miss it!

 
 
29 Octubre de 2018

Setmana de la Ciència 2018: “Print your Energy” a l’IREC

En el marc de la 23a Setmana de la Ciència, iniciativa dedicada a la difusió de la ciència, l'IREC organitzarà el divendres 9 de novembre a les 10h un taller de la ma del Dr. Marc Torrell i Dr. Marc Nuñez, investigadors del grup de Nanoiònica i Piles de Combustible, per apropar a la societat la recerca desenvolupada sobre la impressió 3D aplicada a l’energia.

La impressió 3D , coneguda principalment per la seva aplicació en plàstics, ha arribat ja als materials metàl·lics i als materials ceràmics. Els investigadors de l’IREC, focalitzats en aquesta recerca, coordinen diferents projectes on aquesta tecnologia s'aplica per fabricar dispositius com piles de combustible, sensors o reactors catalítics, imprimint diferents materials ceràmics funcionals.

Els participants podran utilitzar impressores 3D basades en diferents tecnologies i visitaran la impressora hibrida desenvolupada durant el projecte Cell3Ditor. Alhora, s'explicaran les línies d'investigació i els resultats més destacats.

S’apropa una jornada interesant i enriquidora. Vine a experimentar com funcionen les impressores 3D quan s'apliquen a materials ceràmics i veure les tecnologies aplicades i els resultats de la investigació que fem a l'IREC.

El taller es gratuit, però s'ha de formalitzar el registre en el següent enllaç per l'aforament de la sala.

Us esperem a l'IREC el divendres 9 de novembre a les 10h!

 
 
02 Octubre de 2018

L’IREC organitza la jornada “Introducció als Edificis de Consum gairebé Nul - Nearly Zero Energy Buildings (nZEB)” a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est – EEBE (UPC)

El proper 10 d’Octubre a les 12h es realitzarà la jornada “Introducció als Edificis de Consum gairebé Nul - Nearly Zero Energy Buildings (nZEB)” a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est – EEBE. L’objectiu de la sessió és introduir als estudiants d’enginyeria que és un edifici nZEB i quines característiques ha de tenir. S’explicaran quins son els reptes de disseny i operació que s’han d’assolir per tal d’aconseguir un parc d’edificis eficients, així com alguns casos pràctics.

La jornada esta organitzada pel grup de treball format per l’IREC, LEITAT, EURECAT, CIMNE i l’Institut Català d’Energia que col·laboren conjuntament per la promoció dels edificis nZEB. Altrament, compta amb el suport del Departament de Mecànica de Fluids de la UPC.

Per més informació consulteu el Programa de la Jornada (inscripció gratuita).