L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

21 Maig de 2010

L‘Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) incorpora quatre nous membres al seu patronat

Fundació Repsol, Enagás, Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) i Alstom se sumen als deu patrons actuals. L’acte de signatura d’incorporació al patronat ha estat presidit pel conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells. Divendres, 21 de maig de 2010.–

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha incorporat les empreses Fundació Repsol, Enagás, Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) i Alstom al seu patronat, en un acte presidit pel conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells.

L’arribada de nous patrons reforça l’IREC i n’augmenta el potencial de desenvolupament, consolidant la seva aspiració d’esdevenir un centre de referència mundial en la investigació relacionada amb el sector energètic. 


 
 
30 Abril de 2010

El conseller Castells es reuneix amb les empreses implicades en el projecte Zèfir

Nou impuls a la plataforma d'assajos d'energia eòlica marina

 El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, s’ha reunit avui amb el director de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), Antoni Martínez, i les empreses que han compromès el seu suport i participació en promoure la planta d’assajos d’energia eòlica marina, anomenada Zèfir.

Castells, màxim responsable de la política energètica del Govern de Catalunya, ha volgut conèixer de primera mà l’estat del projecte i donar-hi el seu suport. A la trobada hi han assistit representants d’Iberdrola, Endesa, Alstom Wind, Acciona, FCC, Prysmian, EDP Renovables, Gas Natural Fenosa, Gamesa, Repower España, Siemens i Comsa Emte.


 
 
28 Març de 2010

El projecte ZÈFIR, d’energia eòlica marina, suposarà una inversió de 143 milions d’euros i situarà Catalunya al capdavant del desenvolupament d’aerogeneradors en aigües profundes

Projecte Zèfir
El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presentat avui a Tortosa el projecte ZÈFIR. La planta de proves internacional suposa un gran oportunitat única per Catalunya per situar-se líder en el desenvolupament tecnològic d’aerogeneradors en aigües profundes, en  parcs eòlics lluny de la costa.

A més a més de l’impacte en recerca i desenvolupament de tecnologia que té el projecte, la construcció de ZÈFIR representarà una bona oportunitat per iniciar el desplegament industrial d’una nova activitat econòmica en el territori. La inversió aproximada d’aquest projecte és de 143 milions d’euros. S’estima que la primera fase de ZÈFIR podria tenir aerogeneradors en funcionament l’any 2012.

 


 
 
21 Desembre de 2009

Jaume Salom al capdavant del Grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l’IREC

L’IREC posa en marxa un grup de recerca d’eficiència energètica de l’edificació, liderat per una de les persones amb millor reputació tècnica en l’àmbit de l’eficiència energètica a Espanya i amb una llarga trajectòria professional dins de l’edificació.