L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

06 Maig de 2011

La Secretaria d’Estat de Canvi Climàtic ha resolt atorgar el recolzament d’Espanya al projecte de l’IREC “ZÈFIR Floating Med Wind Plant”, d’aerogeneradors marins flotants, a la convocatòria europea del Programa NER 300

Zefir

El projecte ha obtingut la màxima puntuació d’una llista de 16 propostes presentades.

El projecte “ZÈFIR Floating Med Wind Plant”, que consisteix en la construcció d’una planta eòlica experimental de 25 MW en aigües territorials del mar Mediterrani, davant les costes de Tarragona, composta per 5 aerogeneradors flotants, ha estat seleccionat per la Secretaria d’Estat de Canvi Climàtic, del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, per representar Espanya en la convocatòria de la Comissió Europea NER 3001.1

En el marc de les Categories de projectes de demostració de tecnologies innovadores d’energia renovable (FER), la proposta de l’IREC s’ha presentat a la categoria de projectes en el sector eòlic i a la subcategoria “Sistema eòlic flotant en alta mar, amb una capacitat nominal de 25 MW”.


 
 
06 Maig de 2011

L’IREC participa en les jornades Wind to Wheel

W2W 2011 es tracta del primer simposi que pretén proporcionar un espai per discutir els desafiaments del sistema d’energia elèctrica del vent i els desafiaments de la integració dels vehicles elèctrics a la Xarxa. Això significa un Calvi en la manera d’explotar el sistema amb les xarxes intel·ligents ( smart Grids) xarxes de comunicació, electrònica de potencia i ENERTRONIC.

Per més informació podeu consultar el web fent click aquí.


 
 
05 Maig de 2011

L’IREC rep el premi Valortec de la Generalitat pel seu projecte pioner de reproducció de llum Lightelligence

ValortecEs tracta d’un aparell capaç d’enregistrar i reproduir en temps real la llum d’un entorn i que pot simular la llum del sol o d’una aurora boreal.

Barcelona, maig del 2011.- L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha rebut el premi Valortec de la Generalitat pel projecte Lightelligence, un aparell d’il·luminació amb LED que permet mesurar i enregistrar l’espectre de llum d’un entorn i reproduir-lo en temps real.

Aquest projecte ha guanyat el premi en la categoria de millor Pla de Negoci de Comercialització d’una Tecnologia o Patent, guardó que concedeix ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

L’IREC ja disposa d’un primer prototip del projecte Lightelligence que permet simular llums com la de la sortida del sol o la de l’aurora boreal a qualsevol espai. Es podria dir que Lightelligence és a la llum el que l’MP3 és al so (música). 


 
 
21 Abril de 2011

El Grup de Materials i Sistemes per a l’Energia Solar de l’IREC coordinarà el projecte “Marie Curie IAPP INDUCIS” del 7è Programa Marc del Programa People de la Unió Europea

El Grup de Materials i Sistemes per a l’Energia Solar de l’IREC ha estat convidat a iniciar negociacions amb la Comissió Europea per a la preparació de l’acord del projecte de recerca INDUCIS, corresponent a la convocatòria 2011, del programa “Marie Curie Industry-Academia Partnerships and Pathways (IAPP)”.

INDUCIS proposa un ambiciós programa de recerca en col·laboració amb la companyia francesa fotovoltaica NEXCIS. INDUCIS es centra en el desenvolupament i la implementació industrial de tecnologies fotovoltaiques (PV) avançades per a la fabricació de cèl·lules solars i mòduls de baix cost i d’alta eficiència basats en dispositius de Cu (In,Ga)(S,Se)2 (CIGS) de capa prima. El projecte té com a objectiu explotar el potencial de les tecnologies basades en cèl·lules CIGS per obtenir dispositius d’una eficiència molt alta, juntament amb el dels processos d’electrodeposició per a la implementació industrial de tecnologies PV de baix cost. La millora en la competitivitat d’aquestes tecnologies requereix un esforç significatiu en l’augment de l’eficiència dels dispositius, cosa que, a la vegada, implica la necessitat de desenvolupar una caracterització detallada dels processos que permeti identificar els principals mecanismes responsables de la pèrdua d’eficiència de les cèl·lules solars.