L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

  • Imprimeix

18 Gener de 2018

El Dr. Albert Tarancón ha estat nomenat Professor d'Investigació ICREA

 

La Comunitat ICREA, Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, orientada a la contractació exclusiva del personal científic i acadèmic més extraordinari i amb més talent, incorpora enguany al Dr. Albert Tarancón com a professor d'investigació ICREA en reconeixement a la seva labor d’ investigació, sinònim d'excel·lència acadèmica a escala mundial.

El treball de recerca dut a terme per el Dr. Albert Tarancón a l'IREC, com a cap de grup de Nanoiònica i Combustibles i com a investigador ICREA,  es basa en materials avançats per a aplicacions energètiques. En particular, ha estat desenvolupant conceptes innovadors per millorar el rendiment de diferents dispositius energètics d'estat sòlid, com el combustible de òxid sòlid i les cel·les d'electròlisi (SOFC / SOEC), generadors termoelèctrics (TEGs) o bateries de liti per l’emmagatzematge d'energia i aplicacions de potència portàtils .

En els últims anys, el Dr. A. Tarancón ha desenvolupat específicament nous conceptes per al camp inexplorat de la nanòionica. L’objectiu és impulsar una nova revolució similar a la Nanoelectrònica, subratllant la rellevància dels efectes de la mida i les interfícies sobre la transferència de masses, el transport i l'emmagatzematge. El grup de l’Albert Tarancón és pioner en la implementació de nanomaterials dominats per la interfície en dispositius reals per a aplicacions radicalment noves. En aquest sentit, va rebre recentment un ERC CoG per implementar conceptes de Nanoiónica disruptiva en la tecnologia micro-SOFC integrada amb Si.

Des de l’IREC felicitem al Dr. A. Tarancón per aquesta posició ICREA tan destacable i d’impacte a la seva disciplina, ciències de l'enginyeria!