L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

27 Maig de 2020

Self-consumption systems for smart buildings in Barcelona

Energy Research Institute of Catalonia (IREC) have launched a pilot system to improve the energy efficiency in the therapeutic and educational center within the “Acompanya'm” project in Sant Joan de Déu, inside the Monastery of Valldonzella, in the Sarrià-Sant Gervasi district of Barcelona. The solution manages in an intelligent and autonomous manner the generation of photovoltaic energy and its storage in batteries for self-consumption, while satisfying the service needs of the building.

The initiative is part of the European project GrowSmarter on Smart Cities. IREC has designed a smart energy management system that optimizes its management. The pilot demonstrates the technical feasibility and lower costs of the solution, showing the potential for the integration of renewable energy on a large scale. Not only does it improve the energy management of buildings, it also decreases the impact on the environment by reducing the footprint of greenhouse gases.

The system autonomously coordinates the charging and discharging of the batteries and communicates with the other elements to make decisions. It incorporates artificial intelligence technologies, which learn how the center works based on its behavior and experience. This integrates factors such as weather forecast, energy market price, building demand forecast.

 


 
 
15 Març de 2020

Comunicat de l’IREC davant l’activació de l'estat d'alarma pel COVID-19

L’IREC contribueix de manera responsable per combatre el virus COVID-19 (SARS-CoV2) i vol protegir la salut dels seus treballadors/es, col·laboradors/es, així com, dels usuaris i clients. Per això, d’acord amb les darreres directrius de les autoritats (Real Decreto 463/2020, del 14 de març, del Gobierno del Estado), des del 16 de març es donaran totes les facilitats per dur a terme les activitats del centre principalment sobre la base de teletreball. Les instal·lacions romandran tancades excepte per aquelles situacions en les que el funcionament i seguretat requereixin actuacions presencials.

D’acord a la seguretat de les normes de treball que s'han adoptat i a partir de les tecnologies de comunicació, es continuarà treballant en els projectes amb la major regularitat possible, i de forma eficient, en coordinació amb els responsables dels projectes, dels investigadors principals i del caps dels grups de recerca.

També es mantindrà la comunicació pertinent amb tota la Comunitat IREC (treballadors proveïdors, col·laboradors...) via telefònica, per correu electrònic o amb l’organització de conferències i reunions a distància mitjançant sistemes de teleconferència amb diferents plataformes com Microsoft Teams o Skype, per atendre i realitzar totes les reunions i comunicacions que siguin necessàries.

 
 
11 Març de 2020

Canvis en els combustibles: l'hora dels biocarburants

L’augment en el consum i producció posen aquests combustibles al punt de mira. L'article publicat en La Vanguardia inclou l'entrevista al Prof. Joan Ramon Morante, director de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya, com a expert en la matèria, i en base als treballs de recerca que està liderant el grup d’emmagatzematge de l’Energia, Harvesting i Catàlisi de l’IREC,  analitza com els biocarburants contribueixen a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i el perquè es més viable en el transport marítim i l’aviació.

Podeu trobar l’article complert a La Vanguardia en aquest enllaç.