L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

17 Abril de 2018

IREC offers a new Job Position for the Head of Business Development and Knowledge and Technology Transfer Area

The Catalonia Institute for Energy Research, IREC, has a new vacancy as Head of Business Development and Knowledge and Technology Transfer Area, reporting directly to the General Management of IREC.

Position: Head of the area of Business Development and Knowledge and Technology Transfer.

Code: IREC A300-1: Head of the area.
Area: Business Development and Knowledge and Technology Transfer.
Director of Institute: Prof. Dr. Joan Ramon Morante

Area objectives:

  • Institutional strengthening.
  • Identification and assessment of technologies with commercial potential from IREC Research disruptive results.
  • Protection of technologies with commercial potential, through a specific and well defined IP strategy. Promotion of the innovative products and initiatives.
  • Marketing and transfer of knowledge, patents and know-how through licensing agreements with industry and the promotion and creation of spin-off companies.


 
 
14 Març de 2018

Conferencia "Flexibilitat energètica en edificis: un actiu clau en la transició energètica"

El grup ECOS – Eficiència Energètica en Sistemes, Edificis i Comunitats de l'IREC organitzarà, dilluns 26 de març a Barcelona (9:00-13:00h), un taller de conferències amb el títol "Flexibilitat energètica en edificis: un actiu clau en la transició energètica". L'objectiu del workshop és aprofundir en el paper de la flexibilitat energètica que poden tenir els edificis i els vehicles elèctrics en la transició energètica cap a un futur escenari amb una elevada penetració de energies renovables. Es presentaran resultats de les activitats  desenvolupades en el marc de la  IEA EBC, Annex 67 (Energy Flexible Buildings - http://www.annex67.org ) i altres projectes de recerca internacionals i nacionals en aquest àmbit.

Informació i Inscripció: Cal formalitzar la inscripció per limitacions d'aforament en sala (places limitades). Inscripció gratuïta.

Tota la informació, incloent-hi el programa de la jornada i registre on-line està disponible en el següent enllaç: https://goo.gl/forms/dziqw1XDBztbHkFO2

 
 
18 Gener de 2018

El Dr. Albert Tarancón ha estat nomenat Professor d'Investigació ICREA

 

La Comunitat ICREA, Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, orientada a la contractació exclusiva del personal científic i acadèmic més extraordinari i amb més talent, incorpora enguany al Dr. Albert Tarancón com a professor d'investigació ICREA en reconeixement a la seva labor d’ investigació, sinònim d'excel·lència acadèmica a escala mundial.

El treball de recerca dut a terme per el Dr. Albert Tarancón a l'IREC, com a cap de grup de Nanoiònica i Combustibles i com a investigador ICREA,  es basa en materials avançats per a aplicacions energètiques. En particular, ha estat desenvolupant conceptes innovadors per millorar el rendiment de diferents dispositius energètics d'estat sòlid, com el combustible de òxid sòlid i les cel·les d'electròlisi (SOFC / SOEC), generadors termoelèctrics (TEGs) o bateries de liti per l’emmagatzematge d'energia i aplicacions de potència portàtils .

En els últims anys, el Dr. A. Tarancón ha desenvolupat específicament nous conceptes per al camp inexplorat de la nanòionica. L’objectiu és impulsar una nova revolució similar a la Nanoelectrònica, subratllant la rellevància dels efectes de la mida i les interfícies sobre la transferència de masses, el transport i l'emmagatzematge. El grup de l’Albert Tarancón és pioner en la implementació de nanomaterials dominats per la interfície en dispositius reals per a aplicacions radicalment noves. En aquest sentit, va rebre recentment un ERC CoG per implementar conceptes de Nanoiónica disruptiva en la tecnologia micro-SOFC integrada amb Si.

Des de l’IREC felicitem al Dr. A. Tarancón per aquesta posició ICREA tan destacable i d’impacte a la seva disciplina, ciències de l'enginyeria!