L'IREC
Àrees Tecnològiques i de Recerca
Els Projectes
Borsa de treball
Transparència
Notícies

Projectes destacats:

KIC

bFUS

bFUS

 

Finançat per:

 

Membres de:

cerca
acer
CEICS
Campus Energia

14 Octubre de 2019

L'IREC investiga en sistemes flexibles de tri-generació basats en bombes de calor per a la transició energètica: el projecte H2020 TRI-HP

L’objectiu general del projecte TRI-HP és el desenvolupament i demostració de sistemes de tri-generació (producció simultània d'energia: electricitat, calor i refrigeració a partir d'una única font de calor) energèticament eficients, flexibles i viables econòmicament. Aquesta investigació permetrà abastir fins a un 80% del consum, mitjançant energies renovables, a edificis residencials plurifamiliars, basant-se en bombes de calor a base a refrigerants naturals acoblats amb generació renovable fotovoltaica i la utilització d’emmagatzematge en gel, calor i bateries elèctriques. El projecte pretén reduir els costos de instal·lació d’aquests sistemes en un 10-15% en comparació als sistemes actuals basats en bombes de calor.

El sistemes del projecte TRI-HP inclouran sistemes de gestió i control avançats que optimitzaran el seu rendiment i augmentaran la seva robustesa amb la detecció automàtica d’errades. L'IREC participa en el projecte com  a responsable del desenvolupament dels sistemes de gestió i de detecció d’errades, així com del test, en el seu laboratori SEILAB, d’alguns dels sistemes. L’inici del projecte fou el  Març de 2019 i el projecte durarà 4 anys amb la participació dels grups de recerca de l'IREC liderats per la Dra. Cristina Corchero, líder del grup de recerca Energy Systems Analitics i del Dr. Jaume Salom, líder del grup Thermal Energy and Building Performance.


 
 
20 Setembre de 2019

Energy Storage group’s research featured on cover of Advanced Energy Materials

The article entitle "Boosting Photoelectrochemical Water Oxidation of Hematite in Acidic Electrolytes by Surface State Modification" recently published as a cover on Advanced Energy Materials, on it has involved the ICN2 Advanced Electron Nanoscopy group, the IREC Energy Storage group and the ICIQ Nanostructured Materials for Photovoltaic Energy group. This study summarize as a cheaper and better performing photoelectrochemical water splitting cells could be designed in the next future thanks to a new technology developed by the researchers at ICN2, IREC and ICIQ.

For more information, please follow the article "Boosting Photoelectrochemical Water Oxidation of Hematite in Acidic Electrolytes by Surface State Modification" published as cover at Advanced Energy Materials.

 
 
19 Setembre de 2019

L'IREC s’adhereix a la declaració d’emergència climàtica

IREC és suma a la crida del Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC), òrgan de les Nacions Unides per avaluar la ciència relacionada amb el canvi climàtic, en reconeixent del treball del Panell l’IPCC, on es publica que pel 2030 cal reduir les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle en un 45% respecte el 2010, i establir zero emissions de cara al 2050 per preservar un escalfament global d’1.5ºC respecte l’era preindustrial.

Amb motiu d'questa declaració, l’IREC anuncia que emprendrà accions dins la pròpia institució per contribuir, dins del seu abast, a les reduccions de les mencionades emissions per la millora de la societat i el medi ambient.

Podeu trobar més informació sobre el document del grup de treball d'emergència climàtica i ecològica de l'IREC visitant el següent enllaç.