“Gara i l’energia que ens envolta”

Durant el 2021 i el 2022, l’IREC va dissenyar i desenvolupar “Gara y la energía que nos rodea” – un projecte d’exposició de divulgació d’innovació científica. És una eina destinada al públic no especialitzat que millora l’educació científico-tècnica general de la societat a través d’un tema rellevant, la sostenibilitat energètica, per mostrar les solucions energètiques actuals gràcies a la tasca realitzada per les diferents línies de recerca de l’IREC.

La segona edició, anomenada “Gara y la energía que nos rodea 3.0“, va començar al juliol de 2022. En aquesta ocasió, la novetat resideix en l’adaptació de l’exposició al format digital. La generació de diferents eines innovadores. També s’incorporen: dos mòduls educatius en línia de tipus breakout (per a educació primària i secundària) acompanyats d’un joc d’escapada, una unitat didàctica per a mestres com a recurs abans i després de la visita, un total de cinc infografies descarregables sobre aquesta àrea (amb lectura d’àudio) i una visita virtual a l’exposició mateixa.

Dissenyat per l’IREC amb la col·laboració de laFundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), “Gara y la energía que nos rodea 3.0” és un projecte de divulgació educativa dirigit a joves i estudiants per promoure vocacions científiques. L’objectiu és proporcionar coneixements sobre la generació, emmagatzematge, distribució i consum d’energia des del punt de vista de la transició energètica.

El públic objectiu són els alumnes de primària i secundària, així com els alumnes de centres rurals. A més, continua apostant per la inclusió prestant atenció als estudiants amb necessitats especials.


Materials didàctics i vídeos

Pots trobar material de difusió de Gara especialment dissenyat per a professors d’ESO i Batxillerat, relacionat amb la generació, emmagatzematge, distribució i consum d’energia, i diferents activitats relacionades amb l’ensenyament de l’energia a les escoles. Segueix aquest enllaç.

Itinerància de l’exposició

Pots trobar un resum dels llocs on Gara ha estat (o estarà) exposada al llarg del territori català. Tots els detalls es poden trobar a la pàgina web del nostre esdeveniment (fes clic aquí).

Al 2023:

Olius_LLeida Itinerància GARA IREC FECYT
CONCACTIVA Montblanc Itinerància Gara IREC FECYT
Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart Itinerància GARA IREC FECYT
Centre cultural La Violeta de Gràcia Itinerància GARA IREC FECYT

Al 2022:

Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart Itinerància GARA IREC FECYT
Centre cultural La Violeta de Gràcia Itinerància GARA IREC FECYT
CONCACTIVA Montblanc Itinerància Gara IREC FECYT
1) Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer (Sant Boi de Llobregat)
Sala d'exposicions del Centre Cultural Sant Josep (l'Hospitalet)
CAMP- Centre de les Arts i la Memòria de Ponent - Lleida
Casal Lapallavacara- Sala Reguereta – Lleida
Gara Kikiriciencia Zaragoza

Enquesta de satisfacció

Ens interessa conèixer la vostra opinió sobre l’exposició. T’ha agradat? Crees que podem millorar alguna cosa?

Si us plau, feu-nos-ho saber! Podeu trobar l’enquesta al següent enllaç.

El projecte compta amb la col·laboració de la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología) – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades en el marc de les convocatòries de 2020 i 2021 “Convocatoria de ayudas para el Fomento de la Cultura Científica, Tecnológica y de la Innovación“.