Loading Events
  • This event has passed.

Descarbonització de la indústria – Eficiencia energética en el sector industrial

September 15, 2020 @ 10:00 - 12:00

El Cicle de jornades ‘Descarbonitzacióde la indústria. Impuls de les energies renovables i l’eficiència energètica al sector industrial de Catalunya. Horitzó 2030’, consta de quatre sessions virtuals eines i alternatives per a la indústria en matèria d’energia i eficiència energètica. Aquest cicle té l’objectiu de seguir treballant i consolidant la transició energètica i veure els diferents camins existents a Catalunya per reimpulsar i modernitzar la indústria.

En el cicle de jornades participen 34 experts en la matèria, durant 4 sessions, que exposaran i obriran espai de debat i discussió sobre les oportunitats reals i futures pel sector empresarial català en temes d’eficiència energètica i ús d’energies renovables, des de punts de vista tècnic, administratiu, legal i econòmic.

Aquestes jornades es desenvolupen al llarg de quatre sessions:

1. Jornada inaugural (10/09/2020).

 

2. Eficiència energètica en el sector industrial (15/09/2020).

La innovació en eficiència energètica, guiat per Manel Sanmartí, Director de Desenvolupament i Transferència Tecnològica a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC).

Data:  dimarts,

Hora: 

Lloc:  Online

Program: PDF –  Cicle descarbonització industria

 

3. Bioenergia (16/09/2020).

 

4. Energia solar i fotovoltaica (22/09/2020). 

Aquest cicle està organitzat pel Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), el Clúster de bioenrgia, Solartys, la Cambra de Comerç, el Consell General de Cambres i amb el suport de l’ICAEN.

Tria la teva sessió i inscriu-t’hi!

Programa de l’eficiència energètica en el sector industrial (15/09/2020)

10: 00h | Situació actual del nou model energètic, reptes i oportunitats per a les empreses – Joaquim Daura, vocal del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya.

10:20 h | Novetats de la regulació i possibilitats per les activitats industrials per incorporar-se a la producció d’energies renovables – Jorge Anddrey, responsable Àrea Dret de l’Energia. Dauss Abogados SLP.

10:40 h | Presentació d’experiències i casos d’èxit.

Bloc 1: Tecnologia i solucions per a la implementació de l’eficiència energètica i les energies renovables a la indústria – Modera en Francesc Ribera, gerent del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya.

Auditories energètiques – SMART ENERGY

Monitoratge i control energètic a la indústria – Àngel Fernàndez, Business Development Manager a Kromschroeder.

Manteniment industrial i eficiència energètica a la indústria – Albert Ginestà, General Manager a KfeW Systems.

Energia geotèrmica: Aplicació industrial. Ignasi Herms, Cap de l’Àrea de Recursos Geològics del Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Torn obert de paraules.

11:20 | Bloc 2: Innovació i finançament. Eines per a la implementació de l’eficiència energètica i les energies renovables a la indústria – Moderat per la Carla Rebés, project manager del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya. 

La innovació en eficiència energètica – Manel Sanmartí, Director de Desenvolupament i Transferència Tecnològica a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC).

Finançament de projectes d’eficiència energètica a la indústria: Inversions per reduir els consums energètics a les empreses – Ferran Garrigosa, Director de Desenvolupament de Negoci de Km0.energy.

Projectes singulars – Joan Geli, Project Manager d’Engie.

Torn obert de paraules.

 

Venue

Online

Organizers

Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC)
Clúster de bioenrgia
Solartys
Cambra de Comerç
Consell General de Cambres
ICAEN