L’IREC participa en el projecte Green@hospitals per aconseguir estalvi energètic als centres hospitalaris


L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) participa en Green@hospitals, un projecte que té com a objectiu l’estalvi energètic en el sector hospitalari mitjançant nous sistemes de control que permetin millorar la gestió i reduir les pèrdues energètiques.

El projecte suposa la integració de solucions ICT (Tecnologia de la Informació i Comunicació) que facin possible un estalvi energètic. Els centres o organitzacions sanitàries examinades han estat quatre: la Fundació Sanitària de Mollet (Barcelona), l’Hospital Chania Saint George de Creta (Grècia), l’Hospital Riuniti d’Ancona (Itàlia) i l’Hospital Universitari Virgen de las Nieves (Granada). A través de Green@hospitals, s’han analitzat i millorat nou sistemes que inclouen il·luminació, refrigeració de data centers, climatització i calefacció de sales i ventilació en els quiròfans, entre d’altres.

Una desena de socis entre entitats, centres d’investigació i empreses de diferents països europeus participen en el projecte, coordinat per l’empresa Loccioni – AEA. L’IREC s’ha encarregat de desenvolupar i validar models dels diferents sistemes tèrmics, el que ha permès definir quin és l’estalvi d’energia obtingut. A més, aquests models han servit com a base per desenvolupar algoritmes de control i gestió que finalment s’han integrat en les diferents solucions ICT propostes en el projecte.