L’IREC reunirà a Barcelona experts mundials en edificis de consum energètic zero

2012-Net-Zero-Energy-Buildings

Es tracta d’una trobada de més de 60 experts de l’Agència Internacional de l’Energia (IEA)

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), reunirà a Barcelona durant la setmana de l’1 al 5 d’octubre, més de 60 experts mundials de l’Agència Internacional de l’Energia (International Energy Agency –IEA-), per presentar, analitzar i debatre els darrers avenços sobre edificis energèticament sostenibles..

Dins el marc d’activitats programades, l’IREC ha organitzat el dia 3 d’octubre el workshop: “Experiences on Net Zero Energy Buildings – Meet the experts”. La jornada, que se celebrarà al Palau Robert de Barcelona, estarà oberta al públic i té com objectiu posar en contacte les institucions, administració i agents locals amb el grup d’experts en edificis de consum energètic zero.

La despesa energètica mundial concentra un 40% del seu consum en els edificis. Els factors d’escassetat de recursos energètics, els elevats preus dels combustibles fòssils i l’efecte que el seu ús té en el clima, converteixen els edificis en un dels principals punts on focalitzar les polítiques d’estalvi i eficiència energètica.

A l’esdeveniment participaran, entre d’altres, el director de l’IREC, Antoni Martínez i el president del Consell Municipal de Barcelona, Joan Puigdollers que s’encarregaran de dur a terme la benvinguda;   Josef Ayoub de Natural Resources Canada i David Waldren de Grocon Group,  així com els experts François Garde, de la Universitat de Réunion i Maurizio Cellura, de la Universitat de Palermo. La clausura es durà a terme per part de la Director de l’Institut Català de l’Energia, maite Masià.

Durant la jornada, es presentaran dos dels projectes  en els que l’IREC col·labora. Un d’ells és el projecte AIDA, que ofereix recolzament als professionals del sector de la construcció i l’administració local d’Europa en el disseny d’edificis de balanç energètic gairebé nul. L’altre projecte que compta amb la participació de l’IREC és el Task 40/Annex52, de l’Agència Internacional de l’Energia, que estudia els edificis que existeixen actualment amb balanç energètic zero o gairebé nul amb l’objectiu de crear un marc comú de treball a nivell internacional.

El canvi climàtic i l’estalvi de recursos energètics són dos dels principals reptes als quals s’enfronten els governs en matèria mediambiental. En aquest sentit, la Unió Europea i altres països estan estudiant l’adopció de polítiques a curt i mig termini que promoguin que els nous edificis siguin de consum energètic gairebé nul.

Descarregar-se el programa fent click aquí