GARA OpenLab

Gara OpenLAB” és un projecte educatiu de divulgació científica innovadora sobre energia impulsat per l’IREC dirigit a educació primària, secundària, educació especial i públic no especialitzat.

Els nous recursos estan dissenyats per estimular la participació ciutadana en la ciència i la tecnologia, amb una temàtica de gran rellevància: la sostenibilitat energètica. Volem mostrar les solucions energètiques actuals gràcies a la feina realitzada per les diferents línies de recerca de l’IREC. Per fer-ho,
comptem amb el suport d’Eduxarxa i professorat especialista en didàctica de ciències experimentals de la Universitat de Barcelona.

Gara és un projecte educatiu que porta diversos anys i en aquesta nova edició introdueix millores substancials i complements innovadors en continguts i formats amb l’objectiu d’ampliar l’abast i el recorregut dels recursos ja generats.

En aquesta edició, busquem completar el desenvolupament de continguts orientats a fomentar la participació ciutadana mitjançant la creació de 4 maletes destinades al préstec en centres interessats. Aquestes maletes contindran experiments pràctics i dinàmics que utilitzen el joc com a eina d’aprenentatge. Gràcies a les maletes, els alumnes participants podran relacionar, per exemple, el confort
tèrmic i la qualitat de l’aire a les aules del seu centre escolar, o bé muntar una bateria amb elements casolans com una llimona.

Aquestes maletes es completaran amb 3 manuals d’ús destinats al cos docent: un per a educació secundària, un altre per a educació primària i un altre per a educació especial, amb fitxes didàctiques especialment adaptades a cada nivell educatiu.

Si esteu interessats a participar en aquesta iniciativa i rebre més informació sobre com demanar que les maletes de “Gara OpenLAB” arribin al vostre centre, no dubteu a posar-vos en contacte al correu amagraso@irec.cat (posar [Gara OpenLAB] al subjecte).

Gara OPENLab (FCT-23-19465) es un proyecto de divulgación científica financiado con la colaboración de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) -Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.