Participació de l’IREC a la 17a edició de la Festa de la Ciència

  • Energy storage

Barcelona ha celebrat un any més la Festa de la Ciència, arribant a la seva 17ª edició amb un programa ple d’activitats innovadores i divulgatives. Investigadors i investigadores del departament de Nanoiònica i Piles de Combustible de l’IREC tornen a participar en aquest esdeveniment anual, oferint una varietat de propostes centrades en la ciència, l’energia i la innovació tecnològica. Aquesta festa es presenta com una oportunitat única per gaudir de la ciència des d’una perspectiva diferent i enriquidora.

Diversos investigadors van participar el dissabte 8 de juny al teatre científic amb l’espectacle “Concurs d’intel·ligència: l’ésser humà versus les màquines“. Aquest esdeveniment va comptar amb dues sessions, a les 17:55 i a les 19:20, on investigadors com Juan Carlos Gonzalez-Rosillo, Francesco Chiabrera, Lucile Bernadet i Carlota Bozal van explorar la relació entre la intel·ligència artificial i la humana. L’espectacle va presentar una competició d’intel·ligències en diverses activitats i reptes, desafiant els assistents a reflexionar sobre el passat, present i futur de la intel·ligència.  

El mateix dissabte la investigadora Daiana Ferreira va participar en un emocionant Slam de Ciència titulat “Pots imprimir bateries a casa teva?“. Aquest esdeveniment consisteix en una sèrie de microxerrades on 10 participants van tenir només cinc minuts cadascun per divulgar temes científics i de recerca. Conduït pel carismàtic presentador Johnny Alemán, el públic va tenir l’oportunitat de votar per la millor presentació.

El diumenge 9 de juny, la Festa de la Ciència va continuar amb un taller innovador sobre la impressió 3D aplicada a l’hidrogen com a vector energètic. Amb dues sessions, a les 16:30 i a les 17:20, aquest taller va comptar amb la participació d’investigadors com Juande Sirvent, Gianfranco Sabato, Walter Zambelli, Santiago Marquez, Ana María Martos i Antonio María Asensio. Els participants van descobrir els avantatges de l’hidrogen com a font d’energia renovable i la seva producció mitjançant la impressió 3D. Les demostracions en viu i les activitats d’aprenentatge van permetre als assistents introduir-se en aquesta tecnologia emergent que promet transformar el futur de l’energia sostenible.

Totes les activitats es van dur a terme al Born Centre de Cultura i Memòria i a la plaça Comercial. Aquesta edició de la Festa de la Ciència és una cita ineludible per a tothom interessat en la ciència i la tecnologia. Us esperem amb més activitats a la 18a edició l’any vinent.