Loading Events
  • This event has passed.

L’Hidrogen Verd, Nou Vector Energètic per a la Descarbonització de les Ciutats

September 14, 2021 @ 18:30 - 20:30

“L’Hidrogen verd, vector energètic renovable per a la descarbonització de les ciutats el 2050”,  és el títol de la taula rodona que es celebrarà el dimarts 14 de setembre a les 18:30h. on es parlarà sobre el potencial i recorregut de l’Hidrogen verd en les matrius energètiques de la cadena de valor dels materials i el transport; de l’energia, les xarxes de subministrament i les centrals d’energia District H&C; a l’arquitectura i a l’urbanisme, per assolir la descarbonització de les ciutats el 2050.

📄 Programa:

◾ 18.30 h Benvinguda a càrrec de la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten.  

◾ 18.40 h Presentació de la taula i introducció del debat a càrrec de Sergi Lopez-Grado, membre d’AuS i president del GixSU.

◾ 18.50 h Inici de la taula rodona amb la participació de:

– Jordi Cartanyà, coordinador de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili
Vall de l’Hidrogen de Catalunya: vols saber quins són els primers passos de la creació, a Catalunya, d’un ecosistema de generació i ús d’hidrogen renovable? L’Hidrogen renovable serà un vector energètic clau per la neutralitat climàtica.

– Juan Ramón Morante, director de l’IREC: Els gasos renovables en el sector residencial: en els pròxims anys l’electrificació i la descarbonització comportaran canvis radicals en l’ús i consum d’energia. En aquest context, els gasos renovables, essencialment hidrogen i biometà, obtinguts a partir de la utilització d’energies renovables i font biogèniques del carboni ( residus, fangs,…) esdevindran una clara alternativa per substituir l’actual consum de fonts energètiques d’origen fòssil. En aquesta contribució es farà un repàs de la situació europea prevista pel 2030 i pel 2050 en l’ús de gasos renovables (H2, bio-SNG) partint de l’actual situació d’infraestructures disponibles, de les previsions d’inversions per  dur a terme las transformacions així com els costos previsibles de l’energia (€/kWh) i de les tecnologies disponibles. Tanmateix, també es presentaran noves perspectives i conceptes per nous edificis i comunitats energètiques.

– Licínio Alfaro, cap del Departament de Construcció Sostenible de l’ITeC: Quan la sostenibilitat ho aguanta tot: Reflexió sobre el concepte de Sostenibilitat que s’utilitza en els nostres dies, la parcialitat en la seva aplicació i el necessari, de fet, obligatori, canvi de rumb que ha de tenir la nostra presa de decisió en l’àmbit Arquitectònic, Urbanístic i Constructiu.

– Jesús Hernández Vallverdú, CEO  SOMFETS, SL, Dr. Enginyer Industrial, Enginyer Tècnic Agrícola.

– Xavier Sabaté, president de la Comissió Logístics Green Deal de Barcelona Centre Logístic Catalunya

◾ 20.00 h Debat i preguntes

◾ 20.20 h Conclusions i cloenda a càrrec de Núria Pedrals, presidenta d’AuS

📍  Format online

📝  Registre: inscripció prèvia  (les places són limitades)

➡  L’acte es podrà seguir per streaming a través del canal youtube del COAC

 

L’acte es realitza amb la  col·laboració del GIxSU, Grup d’Interès per la Sostenibilitat Urbana, integrat per AuS, el GBCe, Ecounión i la Cambra d’Empreses de Serveis Professionals a la Construcció, IDAEA/CSIC i BSI, Biomimetics Sciences Institute. El GIxSU és La Vall de l’Hidrogen de Catalunya, elegible a PERTE H2 CAT.

Organizers

Agrupació AuS (Arquitectura i Sostenibilitat)
Grup d’Interès per la Sostenibilitat Urbana
Green Building Council España – GBCe
Ecounion – Changemakers towards sustainability
Cambra d’Empreses de Serveis Professionals a la Construcció.
IDAEA-CSIC
Biomimetics Sciences Institute
La Vall de l’Hidrogen de Catalunya

Venue

Online