Loading Events
  • This event has passed.

Vermuts de nanociència

May 15, 2020 @ 12:44

10alamenos9 és el Festival de Nanociència i Nanotecnologia, una trobada divulgativa per compartir amb tots els públics el coneixement al voltant del nanomón. En edicions anteriors, l’esdeveniment ha passat per Barcelona però enguany, a causa de la situació de confinament, no es pot celebrar de manera presencial durant aquestes dates. A canvi, 10alamenos9 ofereix setmanalment les xerrades online Vermuts de nanociència, que es poden seguir en directe via streaming des del seu canal de YouTube.

Les xerrades tenen el focus posat en l’escala nano. Quina és aquesta escala? Si un mil·límetre és la distància resultant de dividir un metre per mil i un micròmetre, la de dividir-lo per un milió, un nanòmetre és el que obtenim si el dividim per mil milions. Matemàticament, aquesta milmilionèsima part s’expressa amb deu elevat a menys nou o, abreujant, deu a la menys nou, expressió que dona nom al festival. Doncs bé, el nanòmetre és la unitat amb què es mesura la mida d’allò més petit: els àtoms i les molècules. A l’escala nano, la natura respon a unes propietats físiques molt diferents de les de l’escala humana i avui disposem dels mitjans per treure partit d’aquestes propietats i manipular els maons que formen la matèria.

L’estudi de la natura a l’escala nano ha donat lloc a la nanociència i la nanotecnologia, dues disciplines amb un enorme ventall d’aplicacions presents i futures en un munt d’àmbits del nostre dia a dia: la indústria, la salut, el transport, l’energia, el medi ambient… Tant el festival 10alamenos9 com els Vermuts de nanociència tenen com a objectiu apropar al gran públic els darrers avenços d’aquest àmbit i mostrar com el coneixement sobre el nanomón permetrà millorar la nostra qualitat de vida i la nostra relació amb l’entorn.

Podeu seguir en directe els propers Vermuts de nanociència des d’aquest enllaç i veure els actes passats al canal de YouTube de 10alamenos9.

Data:  Divendres, 15 de maig, 2020

Títol:  Monalisa Chakraborty “Bateries de flux Redox: una elecció prometedora per a l’emmagatzematge d’energia estacionària” ➡️ https://youtu.be/4KUfGKffRxg

Hora:  12:44h. 

Lloc: Online – YouTube channel Live Streaming https://youtu.be/m_u7mbSK8qQ

—————————

Data:  Divendres, 15 de maig, 2020

Títol: Marcelo Chávez  “Tratamiento de aguas por medios electroquímicos”  ➡️ https://youtu.be/33nDSZyCm5w

Hora:  13:21h. 

Lloc:  Online – YouTube channel Live Streaming   https://youtu.be/m_u7mbSK8qQ

Venue

Online

Organizer