Projecte EmpowerMED H2020 per a la mitigació de la pobresa energètica

  • Smart energy management

La principal contribució de l’IREC en el projecte EmpowerMED, per empoderar a les persones afectades per la pobresa energètica, és desenvolupar un mètode ràpid per fer auditories energètiques mitjançant les lectures de comptadors intel·ligents i participar per a monitoritzar el confort tèrmic de diverses llars per a proporcionar eines útils per analitzar i explicar fàcilment la factura d’energia.

La raó darrere del projecte EmpowerMED és que als països mediterranis, les zones costaneres s’enfronten a diversos reptes específics de la pobresa energètica, principalment relacionats amb el confort tèrmic dels habitatges. Els edificis no estan ben aïllats, sovint no hi ha sistemes de calefacció en els edificis, són altament ineficients o no s’utilitzen per estalviar consum i el component de refrigeració és més important que en altres zones, la qual cosa exigeix una diversitat de serveis d’energia més enllà de la calefacció. Les llars dirigides per dones es veuen afectades desproporcionadament per la pobresa energètica, mentre que l’organisme de dones es destaca en actuar contra la pobresa energètica.

EmpowerMED contribueix a la reducció de la pobresa energètica mitjançant la implementació d’un conjunt de mesures pràctiques d’eficiència energètica, mesures RES i recomanacions de polítiques amb un enfocament establert en qüestions de gènere.

El projecte s’executarà de l’1 de setembre de 2019 al 31 d’agost de 2023. Es finança amb una mica menys de 2 milions d’euros de la línia pressupostària H2020. Engloba 7 països amb 9 organitzacions associades. EmpowerMED – Programa 847052 H2020

Per a més informació seguir l’enllaç del projecte EmpowerMED H2020 project