22a Setmana de la Ciència


Per celebrar la 22a edició de la Setmana de la Ciència, els dies 14, 15 i 17 de novembre de 2017, l’IREC oferirà diferents tallers amb activitats variades:

Les energies renovables son indispensables per minimitzar el canvi climàtic que ja està succeint. El problema d’aquestes fonts d’energia és la seva intermitència en la producció. Els investigadors de l’IREC treballen per desenvolupar un sistema que permet emmagatzemar aquesta electricitat que ve de les fonts renovables en forma de gas, que es podrà utilitzar en el moment que la demanda energètica ho necessiti. Així s’aconsegueix una font d’energia més flexible i neta.

En aquest taller els investigadors explicaran el funcionament del sistema power to gas. Posteriorment es farà una visita als laboratoris de l’IREC.

Introducció a la fabricació additiva (3Dprinting) i la seva aplicació amb materials ceràmics. El taller iniciarà amb una presentació sobre els principis de funcionament de la tecnologia i la innovació en el món de la impressió 3D aplicada a dispositius energètics. Seguirà una visita als laboratoris de l’IREC amb la demostració pràctica del procés d’impressió i la funcionalització final de les peces obtingudes. Anàlisi de les peces amb microscòpia òptica i electrònica.

T’imagines un plat ceràmic de la mida de Barcelona? Aquestes proporcions, reduïdes a la nanoescala, són les que s’utilitzen per fabricar nanomaterials que generin energia neta.

Els investigadors del grup de Nanoiònica de l’IREC us mostraran tot un món per descobrir que no podeu veure amb els vostres propis ulls. A través de tècniques avançades, podreu identificar i analitzar materials amb dimensions més de cent vegades més petites que el gruix del teu cabell. Junts, comprendrem com els materials nanomètrics ens permeten crear piles de combustible de dimensions de mosquits.

Totes les activitats necessiten reserva. Registreu-vos contactant amb Dr. Marc Torrel via mail: mtorrell@irec.cat . Apropa’t a la Ciència. Us esperem!