Antoni Martínez, Director General de l’IREC, forma part del Consell Assessor del programa EcoEmprenedorXXI.


El programa EcoEmprenedorXXI és una iniciativa pionera per promoure la creació de noves empreses innovadores en l’àmbit de les energies netes en el sentit més ampli: energies renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible, valorització de residus i tractament d’aigües.
 
Aquest iniciativa és promoguda per diversos agents amb un paper rellevant al sector: La Caixa, el departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Gamesa, La Cambra de Comerç de Barcelona i “Barcelona Activa”, sent per tant una iniciativa propera i coneixedora dels principals avenços científics i tecnològics en aquest àmbit, de les inquietuds empresarials i de les necessitats del mercat. Aquest impuls compartit per institucions publiques i privades és una garantia d’èxit a les empreses que es constitueixin en el marc d’aquest programa.
 

EcoEmprenedorXXI es desenvolupa principalment a través d’activitats formatives, d’acompanyament i anàlisis de viabilitat de les idees de negoci, de tutorització i mentorització, d’entrenament competencial, de mostra de bones pràctiques i experiències, d’un premi per a la millor iniciativa emprenedora, i incorpora, al final del programa, accions per donar suport a l’arrencada d’aquestes noves empreses (accés a finançament i a la internacionalització). Es tracta doncs, de facilitar als participants tot un conjunt d’eines i recursos que els permeti la creació i la consolidació de la seva empresa.
 
Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de consolidar-se com a programa de referència i pol d’atracció per a tots aquells projectes amb potencial de creixement. Per tal d’assolir les fites fixades.
 
EcoEmprenedorXXI va dirigit a titulats universitaris, investigadors, professors, doctors i emprenedors que tinguin una idea de negoci o empresa i que vulguin explorar la seva pròpia capacitat emprenedora per crear i posar en funcionament una activitat empresarial pròpia, bé com una spinoff de la seva institució o bé de forma independent.