Antoni Martínez rep la distinció anual atorgada per l’Associació Empresarial Eòlica


El lliurament del premi tindrà lloc el proper dia 8 de juny, durant un sopar del sector, en el marc de la Convenció Eòlica 09 a Madrid on també es lliuraran els premis Eolo de Periodisme i Fotografia.


L’Associació Empresarial Eòlica (AEE) ha atorgat la distinció anual a l’actual director general de l’IREC, Antoni Martínez. El premi reconeix la trajectòria professional i el compromís d’organismes o persones per l’energia eòlica. Enguany l’Associació reconeix d’Antoni Martínez “la important tasca en la implantació de l’energia eòlica a Espanya, primer com a un dels pioners en el desenvolupament tecnològic i, posteriorment com a responsable d’una de les empreses més dinàmiques en el sector”. Antoni Martínez va formar part de l’equip que va treballar per la posada en funcionament del primer aerogenerador del país a Ventalló (Girona) el 1984. L’any 2008, aquesta mateixa distinció va recaure sobre l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE). 
L’AEE va iniciar l’activitat el 2003 amb l’objectiu de crear un marc d’estabilitat retributiva a llarg termini i de transparència administrativa, alhora d’esdevenir un fòrum de coordinació pel desenvolupament i la gestió de les infraestructures. A més d’aquesta tasca fonamental de representació del sector eòlic entre diferents administracions i entitats, l’activitat de l’AEE se centra en la tasca que duen el terme els grups de treball, els quals abracen la pràctica totalitat de les àrees que afecten l’energia eòlica.