Apropant la recerca a les escoles de secundària


En el marc de la difusió activitats del projecte JumpKEST (Marie Curie Actions), estudiants de segon grau de Batxillerat de l’Institut Jonquères han estat convidats pel Dr. Paul Pistor per visitar als laboratoris del grup de Materials i Sistemes per l’Energia Solar de l’IREC, centrant-se en les activitats de recerca relacionades amb les cel·les solars de capa prima basades en Kesterites.

El Dr. Paul Pistor va presentar una introducció general de l’estat de la tecnologia fotovoltaica, complementant l’explicació amb una visita als laboratoris on van poder observar el procés de fabricació de plaques solars en diferents moments de la fabricació. Els estudiants es van sorprendre pel poc gruix de les cel·les solars i pel simulador solar.

Arrel d’aquesta visita, els estudiants prepararan el treball i presentació del projecte de recerca, que hauran de presentar com a part del seu currículum de batxillerat. Amb l’ajuda del seu professor Pablo Marin,  y del Dr. Paul Pistor, que va oferir-se per respondre a les consultes dels estudiants i aportar informació addicional durant aquest el procés de les seves recerques.

“The research leading to these results has received funding from the People Programme (Marie Curie Actions) of the European Union’s Seventh Framework Programme FP7/2007-2013/ under REA grant agreement n°GA 625840 (“JumpKEST”).

Reflects only the author’s view and that the Union is not liable for any use that may be made of the information contained therein.”