Conclusions finals projecte Marie-Curie MULTI-ITN “KESTCELLS”, coordinat per IREC


IREC ha coordinat des de 2012 i durant 4 anys el Projecte KESTCELLS. Aquest Projecte s’ha basat en un ambiciós programa per a la formació d’investigadors d’alt nivell en Centres d’Investigació i Universitats de referència de nivell internacional i finançat per la REA (Research Executive Agency) amb un import de 3,7 M€.

El projecte ha contribuït al disseny i desenvolupament de cèl·lules solars basades en nous materials emergents (kesteritas). S’ha obtingut al final del projecte una eficiència de conversió fotovoltaica de l’11,8%, que està per a sobre del 10% que s’havia fixat com objectiu final. El projecte ha contribuït al desenvolupament de noves tecnologies fotovoltaiques sostenibles i de baix cost basades en la utilització de materials abundants en l’escorça terrestre. Els objectius aconseguits ajuden a millorar la competitivitat de la indústria fotovoltaica europea, un dels elements clau per a assegurar l’increment de la producció d’energia a través de fonts renovables. Aquesta va ser la meta fixada pel programa de treball 20/20/20 establert per la comissió europea i el “SET-Plan”. El projecte s’ha basat en el desenvolupament dels següents pilars:

1) Un intens programa d’intercanvis entre els socis del projecte, que ha permès als investigadors l’adquisició d’experiència rellevant en el desenvolupament de projectes d’investigació en diferents ambients acadèmics i industrials.

2) Un programa de formació interdisciplinar que ha inclòs l’organització de seminaris específics, la participació en congressos temàtics de referència a nivell internacional, i la realització de dos mòduls formatius en creació d’empreses i gestió de negocis, impartits per l’escola de negocis ESADE.

3) La realització de reunions de seguiment semestrals, on els investigadors han presentat i revisat els seus avenços, han rebut orientacions dels membres del consorci, i han interactuat amb els altres investigadors en la discussió i planificació del programa global d’investigació cooperativa definit en el projecte.

Per a més informació, consulteu l’enllaç de la Nota de Premsa