El Dr. Albert Tarancón ha estat nomenat Professor d’Investigació ICREA


 

La Comunitat ICREA, Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, orientada a la contractació exclusiva del personal científic i acadèmic més extraordinari i amb més talent, incorpora enguany al Dr. Albert Tarancón com a professor d’investigació ICREA en reconeixement a la seva labor d’ investigació, sinònim d’excel·lència acadèmica a escala mundial.

El treball de recerca dut a terme per el Dr. Albert Tarancón a l’IREC, com a cap de grup de Nanoiònica i Combustibles i com a investigador ICREA,  es basa en materials avançats per a aplicacions energètiques. En particular, ha estat desenvolupant conceptes innovadors per millorar el rendiment de diferents dispositius energètics d’estat sòlid, com el combustible de òxid sòlid i les cel·les d’electròlisi (SOFC / SOEC), generadors termoelèctrics (TEGs) o bateries de liti per l’emmagatzematge d’energia i aplicacions de potència portàtils.

En els últims anys, el Dr. A. Tarancón ha desenvolupat específicament nous conceptes per al camp inexplorat de la nanòionica. L’objectiu és impulsar una nova revolució similar a la Nanoelectrònica, subratllant la rellevància dels efectes de la mida i les interfícies sobre la transferència de masses, el transport i l’emmagatzematge. El grup de l’Albert Tarancón és pioner en la implementació de nanomaterials dominats per la interfície en dispositius reals per a aplicacions radicalment noves. En aquest sentit, va rebre recentment un ERC CoG per implementar conceptes de Nanoiónica disruptiva en la tecnologia micro-SOFC integrada amb Si.

Des de l’IREC felicitem al Dr. A. Tarancón per aquesta posició ICREA tan destacable i d’impacte a la seva disciplina, ciències de l’enginyeria!