El projecte Cell3ditor guanya el premi a la innovació dels FCH JU AWARDS 2018


El projecte Cell3ditor, coordinat pel grup de Nanoiònica i Piles de Combustible de l’IREC, liderat pel Dr. Prof. ICREA Albert Tarancón, guanya el premi a la innovació dels FCH JU AWARDS 2018.

Aquest projecte consisteix en el desenvolupament d’un procés d’impressió 3D que permet fabricar piles de combustible d’òxid sòlid monolítiques i amb diverses funcionalitats integrades. Les piles de combustible d’òxid sòlid permeten generar electricitat amb altíssima eficiència (<70%) i sense emissions de carboni. El nou procés dóna a aquesta tecnologia la màxima flexibilitat, reduint substancialment l’ús de materials crítics i reduint el temps de comercialització.

El projecte Cell3Ditor està coordinat per la Fundació Institut de Recerca d’Energia de Catalunya (IREC) i finançat per la Comissió Europea ((Joint Fuel Cell and Hydrogen Company). El Consorci està format per empreses i instituts de recerca de 6 països europeus: 3DCERAM (FR), Promethean Particles (UK), FAE (ES), SAAN Energy (SE), HyGEAR (NL), DTU (DK), ULL (ES).

Per consultar el vídeo del projecte Cell3Ditor al seu canal Youtube, seguiu el següent enllaç https://www.youtube.com/channel/UCLBjbtdeN454YYsftZPkKQw