El projecte de “Fabricació additiva d’alta velocitat i resolució mitjançant un nou sistema de control del posicionament del material addicionat” de l’IREC rep l’ajut AGAUR-LLAVOR

  • Energy storage

El projecte “Fabricació additiva d’alta velocitat i resolució mitjançant un nou sistema de control del posicionament del material addicionat” persegueix desenvolupar una nova tecnologia d’impressió 3D utilitzant jets electrohidrodinamics.

Aquest projecte permetrà augmentar la velocitat d’impressió respecte a les tecnologies tradicionals basades en injecció de materials, crear objectes 3D amb gruix de línia de fins a 100 nm i amb una gran versatilitat pel que fa a la composició. Resolent diferents reptes encara pendents, aquest projecte permetrà convertir aquesta tecnologia en comercialment explotable. A més, es definiran les aplicacions i una ruta de comercialització en el mercat mitjançant l’estudi de la seva viabilitat comercial.

L’Agència de Gestió i Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat un ajut Llavor per aquest projecte. Està cofinançat per la Unió Europea a través de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.