El projecte ZÈFIR rep el primer premi en el concurs internacional “Ciència en Acción”

Zefir

El treball “Zèfir: a la recerca de l’energia eòlica marina d’aigües profundes” realitzat pels alumnes del Col·legi Cor de Maria de Valls, guanya el 1er premi en la modalitat de Sostenibilitat.

Més de 12.000 persones de totes les edats han participat en la 12a Edició de “Ciencia en Acción”, que enguany s’ha celebrat a Lleida en el recinte del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari. Aquesta dotzena convocatòria ha estat organitzada per el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), el Instituto de Ciencias Matemáticas (ICMAT), la Real Sociedad Española de Física (RSEF) i la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).

La modalitat de Sostenibilitat (Premio Antares), ha estat atorgat al projecte “Zèfir: a la recerca de l’energia eòlica marina d’aigües profundes” realitzat pels alumnes del Col·legi Cor de Maria de Valls, Tarragona.

ZÈFIR Test Station serà una planta de recerca internacional per a l’assaig d’aerogeneradors marins en aigües profundes que s’ubicarà a la costa de Tarragona i es desenvoluparà en dues fases. La primera consistirà en la instal·lació d’un màxim de 4 aerogeneradors ancorats al fons del mar, a uns 3,5 quilòmetres de la costa, amb una potència total no superior a 20 MW; i la segona comptarà amb un màxim de 8 aerogeneradors flotants que s’instal·laran a uns 30 quilòmetres de la costa i que sumaran un màxim de 50 MW.

El concurs “Ciencia en Acción” és una iniciativa en la qual participen professors de tots els nivells educatius que pretén l’acostament de la ciència a la ciutadania i la difusió de la cultura científica, així com la participació d’alumnes, professors i investigadors en la comunicació de la ciència. Aquest esdeveniment ofereix la possibilitat d’ensenyar i aprendre per part de tots i per a tots.