ENDESA dissenya amb la col·laboració de l’IREC, un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que permetrà abocar energia a la xarxa

Endesa

Barcelona, 5 de novembre de 2010 .- Endesa ha presentat avui oficialment el projecte V2M, que té l’objectiu de dissenyar un punt de recàrrega ràpida bidireccional que permeti la connexió dels vehicles elèctrics a la xarxa i possibiliti que, a més de rebre, també puguin abocar energia al sistema elèctric.
 
A més, la iniciativa V2M (Vehicle to Microgrid: Sistema intel·ligent per a la integració de vehicles elèctrics a les xarxes elèctriques amb generació distribuïda) pretén avaluar l’impacte que tindrà la implantació massiva d’aquest tipus d’automòbils sobre les infraestructures elèctriques i poder garantir, d’aquesta manera, el subministrament. Amb aquest projecte s’estudiaran més nous procediments de recàrrega perquè es pugui maximitzar l’ús de les energies renovables.

 
La presentació del projecte ha tingut lloc a la seu d’Endesa a Catalunya, ubicada a Barcelona, i l’acte ha comptat amb la presència del director general d’Endesa a Catalunya, Josep M. Rovira, i de les entitats que estan desenvolupant el V2M: el vicerector d’infraestructures de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Josep Bosch, i el director general de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), Antoni Martínez.
 
 
Premi Novare d’“Entorns energètics sostenibles”
 
El projecte en qüestió ha estat guardonat per Endesa amb el Premi Novare “Entorns energètics sostenibles” en la seva tercera edició, celebrada el passat mes de març.
 
Els Premis Novare estan dirigits a equips de treball de la comunitat científica internacional i tenen una dotació global de 2 milions d’euros (500.000 euros per a cadascuna de les quatre propostes que es premien). La quantia del premi ha de servir per finançar el desenvolupament dels projectes guanyadors, sobre els quals Endesa reté la propietat industrial, almenys en la quota de projecte finançada.
 
Aquests guardons són els únics d’aquest tipus que hi ha a Espanya que es dirigeixen a patrocinar línies de R + D + i en el marc dels àmbits de sostenibilitat, eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, pretenen promoure el desenvolupament de projectes que fomentin l’esperit emprenedor i la innovació tecnològica, de manera que contribueixin a atendre les necessitats energètiques i ambientals de la societat. 
 
La Companyia considera que és necessari fomentar l’esperit innovador en tots els temes relacionats amb la cadena de valor de la indústria energètica si es pretenen afrontar amb èxit els grans desafiaments que es preveuen per al futur desenvolupament econòmic mundial.