Impuls a la recerca en energia amb la modificació dels estatuts de l’IREC

  • Energy and environment

El Consell Executiu del Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la modificació dels estatuts de la Fundació Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), i el text íntegre resultant. L’objectiu d’aquest procediment és adequar el marc jurídic de la institució al seu funcionament ordinari actual.

Els nous estatuts incrementen la participació de la Generalitat de Catalunya en l’òrgan de govern de la fundació, i implementen un nou sistema de deliberació i adopció d’acords en el Patronat. A més, també s’hi introdueixen altres novetats, com l’adscripció a la Generalitat de Catalunya, i per tant, la inclusió en el règim pressupostari, comptable i econòmic-financer per part de la Generalitat.

D’aquesta manera, el Govern de la Generalitat referma la seva aposta per la recerca com un dels principals eixos de la transició cap a un nou model energètic més net, democràtic i sostenible que viu Catalunya, i que ha de permetre fer front a la situació d’emergència climàtica. Les bases del Pacte Nacional per a la Transició Energètica identifiquen l’IREC com l’instrument de referència a l’hora de canalitzar i potenciar aquelles línies d’investigació que contribueixin a reduir el consum energètic i les emissions contaminants. Identifica també l’IREC com a referent en aquelles línies d’investigació que busquen diversificar les fonts energètiques i a incrementar l’aprofitament de les energies renovables per assolir un nou model energètic que permeti minimitzar els costos socials i ambientals associats al model energètic actual, i reduir els elevats costos econòmics de la dependència exterior.

Nota de premsa per a més informació.