IREC i APDI signen un conveni per a la investigació i el desenvolupament de l’eficiència energètica en el sector de la il·luminació

APDI

Barcelona, desembre de 2011.- L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i l’Associació Professional de Dissenyadors d’ Il·luminació (APDI), associació creada per promoure el disseny d’il·luminació professional, han signat un conveni de col·laboració per dur a terme investigació i desenvolupament en projectes d’eficiència energètica mitjançant el disseny en el sector de la il·luminació.

L’objectiu del conveni es fomentar, desenvolupar i aplicar solucions innovadores d’il·luminació eficient en projectes innovadors on s’apliquin conceptes de disseny, sistemes de control d’il·luminació i percepció social de la llum.

L’acord que té una durada inicial de dos anys, va destinat a cobrir aquells projectes que requereixin solucions professionals tant en il·luminació exterior com interior especialment en aquells on l’estalvi energètic sigui màxima prioritat tot tenint en compte el valor de disseny en la il·luminació.

Després de la signatura del conveni, el director de l’IREC, el Sr Antoni Martínez, ha destacat que “El present acord apropa l’IREC a un col·lectiu professional -els dels lighting designers– que cada cop està més consolidat a nivell internacional i que s’ha convertit en el prescriptor per excel·lència en il·luminació, i que ajuda a apropar l’Institut a l’usuari final”.

Per altre banda el Sr. Martínez ha afegit que aquesta signatura “representa un primer pas perquè la recerca i la innovació en il·luminació flueixin, i ha de servir per fomentar la cultura de la llum i de l’eficiència energètica en il·luminació”.

El Sr. Maurici Ginés President de l’APDI veu l’acord amb el IREC com un gran pas endavant, perquè reconeix el col·lectiu dels lighting designers com garantia d’eficiència energètica i qualitat lumínica; i a mes pot esdevenir, amb el treball conjunt, una millora per la cultura de la llum de la societat a l’hora d’entendre que per tenir eficiència no hem de menysprear la nostre percepció i benestar visual.