IREC presenta el Roadmap de “Vehicle to Grid” en el marc del Electric Vehicle Symposium (EVS32) a Lió

  • Smart energy management

Els darrers quatre anys l’IREC ha liderat la tasca en “Vehicle to Grid” al Programa de Col·laboració Tecnològica en Vehicle Elèctric i Híbrid de l’Agencia Internacional de l’Energia. En la tasca han participat 12 països: Alemanya, Bèlgica, Canada, Dinamarca, Espanya, Estats Units, França, Holanda, Irlanda, Corea, Regne Unit i Suïssa.  En aquest període, s’han organitzat nombrosos workshops arreu del món amb experts provinents de la indústria i d’entitats de recerca.

A l’Electric Vehicle Symposium (EVS32, Lió-França) s’ha presentat el Roadmap “Vehicle to Grid” elaborat dins de la tasca per accelerar la integració d’aquesta tecnologia. Al Roadmap s’identifiquen els reptes i les accions necessàries per avançar en una millor integració del vehicle a la xarxa elèctrica i un aprofitament major de la flexibilitat que ens proporciona, identificant models de negoci que pronostiquen un potencial benefici per l’usuari de fins a 1500€/any.

Durant el EVS32 també es dóna inici a la següent tasca liderada per l’IREC a l’Agencia Internacional de l’Energia en Integració del Vehicle Elèctric, que analitzarà diferents aspectes per una integració òptima i una connexió real entre el sector de la mobilitat i el sector elèctric.