IREC reuneix a Barcelona experts mundials en edificis de consum energètic zero

Workshop consum zero

La trobada va comptar amb més de 60 experts de l’Agència Internacional de l’Energia (IEA)

L’IREC amb la col·laboració de Rookwool, va reunir a Barcelona el dia 3 d’octubre a més de 60 experts mundials de l’Agència Internacional de l’Energia (International Energy Agency –IEA-), per presentar, analitzar i debatre els darrers avenços sobre edificis energèticament sostenibles.

La jornada amb el títol: “Experiences on Net Zero Energy Buildings – Meet the experts” es va poder posar en contacte a les institucions, administració i agents locals amb el grup d’experts en edificis de consum energètic zero.

A l’esdeveniment van participar, entre d’altres, el director de l’IREC, Antoni Martínez i el director d’infraestructures i Espai Públic del Consell Municipal de Barcelona, Manuel Valdés, que es va encarregaran de dur a terme la benvinguda; Josef Ayoub de Natural Resources Canada y David Waldren de Grocon Group, així com els experts François Garde, de la Universitat de Réunion i Francesco Guarino, de la Universitat de Palermo. La clausura de l’acte es va dur a terme per part de la Directora de l’Institut Català de l’Energia, Maite Masià.

Durant la jornada, es van presentar dos dels projectes en els que l’IREC col·labora. Un d’ells és el projecte AIDA, que ofereix recolzament als professionals del sector de la construcció i l’administració local d’Europa en el disseny d’edificis de balanç energètic gairebé nul. L’altre projecte que compta amb la participació de l’IREC és el Task 40/Annex52, de l’Agència Internacional de l’Energia, que estudia els edificis que existeixen actualment amb balanç energètic zero o gairebé nul amb l’objectiu de crear un marc comú de treball a nivell internacional.

El canvi climàtic i l’estalvi de recursos energètics són dos dels principals reptes als quals s’enfronten els governs en matèria mediambiental. En aquest sentit, la Unió Europea i altres països estan estudiant l’adopció de polítiques a curt i mig termini que promoguin que els nous edificis siguin de consum energètic gairebé nul.