L’ IREC col•labora a l’organització de la sessió al Congres World SB14 Barcelona: “Com promoure edificis de energia gairebé nul•la (nZEB- nearly Zero-Energy Buildings) en obra nova i rehabilitació a l’àmbit municipal”


El CIMNE (International Center for Numerical Methods in Engineering) en col·laboració amb l’ IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya) i, en el marc del projecte europeu AIDA (Affirmative Integrated Energy Design Action), tenen el plaer de convidar-li a participar a la sessió tècnica: “Com promoure edificis de energia gairebé nul·la (nZEB- nearly Zero-Energy Buildings) en obra nova i rehabilitació a l’àmbit municipal” (1) que es realitzarà a la propera conferència internacional World Sustainable Building 2014 – WS14 al Palau de Congressos de Catalunya,  Barcelona, del 28 al 30 de Octubre.

L’objectiu de la sessió serà permetre una discussió entre experts de rellevància internacional, nacional i regional en eficiència energètica a diferents escales (municipi i edifici), tècnics i autoritats del sector públic, sobre com promoure els edificis energia gairebé nul·la en els seus municipis. A més a més, es presentaran experiències rellevants de casos pràctics de nZEB tant d’obra nova com rehabilitació, pautes i conclusions sobre com implementar les actuals definicions de nZEB en l’àmbit de Planificació Urbana i Plans d’ Acció per a l’ Energia Sostenible – PAES del Pacte d’Alcaldes, conjuntament amb articles científics i una visita tècnica internacional a un nZEB.

 

L’activitat està oberta al públic i es realitzarà en anglès (requereix d’inscripció al Congres World SB14 Barcelona).

Més informació:

en anglès

en castellà

Consulteu el programa provisional en anglès

Consulteu el programa provisional en castellà

(1) Alcaldes, representants municipals i autoritats locals: Aquests agents juguen un paper important per aconseguir els objectius del 2020. Tenen el poder de contribuir als objectius mitjançant l’ús racional de l’energia i l’estalvi energètic, fins i tot amb la implementació d’energies renovables. En aquest sentit, el projecte AIDA ofereix informació precisa a municipis, per donar suport a les estratègies que contribueixin als objectius 20-20-20. L’objectiu és crear focus de difusió d’edificis nZEB a Europa, a partir de les comunitats locals. El coneixement d’aquests edificis (nZEB) serà el model per a la població local i comunitats properes, que es podran convertir en fortes multiplicadors o activadors del mercat en edificis nZEB.