L’IREC nomena els primers membres que formaran part del seu Consell Científic


El Consell Científic du a terme funcions d’òrgan assessor i avaluador de les activitats científiques de la Fundació.

 

El juny passat, el patronat de la Fundació Institut de Recerca en Energia de Catalunya va nomenar tres membres del Consell Científic assessor de les activitats científiques de l’IREC. Els doctors Esteban Chornet, Johan Driesden i John Anthony Kilner són els primers científics de reconegut prestigi en el camp energètic que durant tres anys exerciran aquest càrrec.

Esteban Chornet (Espanya, 1942), enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona) és doctor en Enginyeria Química per la Lehigh University, Pennsylvania (EUA) i cofundador de l’empresa de gestió de demanda energètica Enerkem a Canadà. Des de l’any 1970 i fins a l’any 2007 va ser professor d’Enginyeria Química a la Université de Sherbrooke, Quebec (Canadà); especialitzat en els fonaments de la disciplina i conducta de la investigació avançada en biomassa, energia i sectors ambientals. A la mateixa universitat ocupa la càtedra de recerca industrial en segona generació de biofuels. Entre els anys 1993 i 2003 va ser també investigador principal d’Enginyeria al National Renewable Laboratory, Colorado (EUA). L’any 1984 va rebre el reconeixement Steacie Fellowship Award del Canadà i al 2004 va ser guardonat amb el més alt reconeixement que dóna el Govern de Quebec anualment, el Prix Lionel Boulet. És membre de la Royal Society of Canada’s Academy of Sciences.

Johan Driesen (Bèlgica, 1973) va rebre el màster en Ciències l’any 1996 com a enginyer electrotècnic de la K.U Leuven, Bèlgica i és doctor per la mateixa universitat en Enginyeria Elèctrica. Actualment és professor associat d’Electrònica de Potència i Conductors a la K.U. Leuven. Durant els anys 2000 i 2001 va ser professor visitant al Imperial College of Science, Technology and Medicine de Londres (Regne Unit). L’any 2002 va treballar a la Universitat de Califòrnia, Berkeley (EUA). Actualment dirigeix investigació en distribució de fonts d’energia, incloent-hi sistemes en energies renovables, electrònica de potència i aplicacions.

John A. Kilner (Regne Unit, 1946) doctorat pel Departament de Física Metal•lúrgica i Ciència de Materials per la Universitat de Birmingham (Regne Unit) l’any 1975. De la mateixa universitat va rebre el màster en Ciències del Departament de Física l’any 1971. Actualment ocupa la càtedra de Materials en Energia a l’Imperial College de Londres i és codirector del UK Energy Research Centre. Ha rebut reconeixements com el Christian Frederich Schoenbein Gold Medal of Honour (European Solid Oxide Fuel Cell Forum) l’any 2004,el Verulam Prize and Medal de l’Institute of Materials, Minerals and Mining (2005), el Royal Society Armourers and Brasiers Award (2007) i el Fellowship of the City and Guilds Institute de Londres (2007). És fundador i consultor de l’empresa Ceres Power ltd.