L‘Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) incorpora quatre nous membres al seu patronat


Fundació Repsol, Enagás, Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) i Alstom se sumen als deu patrons actuals. L’acte de signatura d’incorporació al patronat ha estat presidit pel conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells. Divendres, 21 de maig de 2010.–

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha incorporat les empreses Fundació Repsol, Enagás, Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) i Alstom al seu patronat, en un acte presidit pel conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells.

L’arribada de nous patrons reforça l’IREC i n’augmenta el potencial de desenvolupament, consolidant la seva aspiració d’esdevenir un centre de referència mundial en la investigació relacionada amb el sector energètic. 

A l’acte, que ha tingut lloc a la seu de la conselleria d’Economia i Finances, hi han assistit Antoni Brufau, president de la Fundación Repsol, Antoni Llardén, president de Enagás, José Luis López de Silanes, president executiu de CLH i Antonio Oporto, president d’Alstom Espanya, com a representants dels nous patrons, i també ha comptat amb la presència d’Antoni Martínez, director general de l’IREC. Els representants dels nous patrons de l’IREC han volgut destacar, en el moment de la signatura de la seva incorporació a l’entitat, la importància de la recerca tecnològica al nostre país i la necessitat d’investigar en un sector tan estratègic com el de l’energia.

Els nous membres se sumaran als patrons que l’IREC té a l’actualitat, que són la Generalitat de Catalunya -a través del departament d’Economia i Finances i el d’Innovació, Universitats i Empresa-, el Govern de l’Estat –a través del Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) i del Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía (IDAE)-, la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, Endesa, Gas Natural Fenosa i la Societat General d’Aigües de Barcelona.

Sobre l’IREC
L’IREC és el centre de recerca del sector de l’energia de referència de Catalunya, amb seus a Barcelona i a Tarragona. Creat l’any 2008, està especialitzat en tasques de Recerca i Desenvolupament de Tecnologia relacionades amb l’estalvi i l’eficiència energètica i amb energies renovables; més concretament, té línies de treball en les tecnologies relacionades amb microxarxes, vehicle elèctric, emmagatzematge d’energia, eficiència en edificació, bioenergia i biocombustibles, i energia eòlica marina. El centre també disposa d’una àrea d’electricitat i electrònica de potència, d’una altra destinada a la investigació en recerca, disseny i caracterització de materials per a l’energia, i d’una tercera dedicada a la Investigació sociotècnica en l’àmbit de l’energia. El centre es desenvoluparà de manera progressiva fins al 2014, data en què comptarà amb 160 investigadors i enginyers d’alta qualificació.