L’IREC col·labora en la nova aliança entre Repsol i Enagás per al desenvolupament d’una tecnologia per produir hidrogen renovable


El grup d’emmagatzematge per a l’energia de l’IREC amplia la seva col·laboració amb la recent aliança entre Repsol i Enagás, i subscriu la seva col·laboració científica per seguir desenvolupant una tecnologia que permet produir hidrogen renovable. Les dues companyies podran incorporar aquesta tecnologia als seus respectius negocis, millorant així la sostenibilitat i l’eficiència.

Amb aquesta aliança, Repsol i Enagás impulsaran el desenvolupament de la producció d’hidrogen utilitzant com a principal font l’energia solar, reduint la petjada de carboni en més d’un 90% respecte a altres processos convencionals per a l’obtenció d’aquest gas.

A mig termini, l’hidrogen renovable obtingut per aquest nou procés podrà ser utilitzat per Repsol tant en els seus processos de refinació, per produir combustibles més nets reduint la presència de sofre; com en el negoci químic, en processos convencionals com la hidrogenació del cautxú.

Mentrestant, per a Enagás, aquest projecte s’emmarca en l’estratègia de desenvolupament d’energies renovables no elèctriques, com l’hidrogen i el biogàs / biometà, que són noves solucions energètiques que poden tenir un paper fonamental en el procés de transició energètica marcat per la Unió Europea.