L’IREC defineix l’estratègia d’energies renovables per a la societat europea KIC InnoEnergy SE durant unes jornades a Barcelona


El ‘KIC InnoEnergy Corporate Day’ ha servit per analitzar i debatre l’activitat de la companyia, així com per presentar la convocatòria de projectes del 2013

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha participat en el ‘KIC InnoEnergy Corporate Day’, que s’ha celebrat aquesta setmana a Barcelona. Durant la jornada, l’IREC ha sigut l’encarregat de definir el “roadmap” sobre energies renovables que adoptarà l’empresa en els propers cinc anys.

En la trobada, que ha reunit tant a membres del KIC InnoEnergy com a entitats externes, s’ha analitzat l’activitat de l’empresa en les seves activitats fonamentals en energia sostenible: projectes d’innovació tecnològica, programes d’educació de postgrau i acceleració de start-ups. A més, s’ha fet balanç dels dos primers anys de funcionament i s’ha presentat la convocatòria de projectes per al 2013.

L’IREC, accionista i membre actiu de l’empresa, dirigeix l’estratègia tecnològica de renovables des de la filial de KIC InnoEnergy a Barcelona. És coordinador dels dos projectes d’energia eòlica de tota la societat europea i participa en més de 13 projectes conjuntament amb entitats de prestigi que pertanyen al KIC.

El KIC InnoEnergy SE
El European Institute of Tecnology & Innovation (EIT) va seleccionar l’any 2010 al consorci InnoEnergy per promoure la innovació, emprenedoria i la creació d’empreses en l’àmbit de la sostenibilitat energètica. KIC InnoEnergy està constituït en societat anònima europea participada per 28 empreses, universitats i centres d’investigació de tota Europa, líders mundials als seus respectius àmbits i més de 90 partners participen en les seves diferents activitats.

KIC InnoEnergy està gestionat amb criteris empresarials i a la seva seu de Barcelona coordinen totes les seves activitats relacionades amb les energies renovables.

L’IREC, com un dels centres de referència europea en investigació energètica, forma part del KIC InnoEnergy, i participarà en els projectes que s’impulsaran en el període 2010-2016.