L’IREC participa a la Nit Europea de la Recerca


Els dies 25, 26 i 28 de setembre d’enguany investigadors del grup d’Emmagatzematge d’Energia de l’IREC participen en les activitats relacionades amb la Nit Europea de la Recerca. Aquestes activitats combinen entreteniment i educació, reunint a la comunitat científica amb l’objectiu d’apropar la ciència, la recerca i la tecnologia a la ciutadania.

En aquest marc, el dimecres 26 de setembre al Parlamentarium (centre de visitants del Parlament Europeu – Brussel·les), els investigadors Nina Carretero y Sebastián Murcia ensenyaran com obtenir hidrogen solar al taller “Catching the Light to Split Water” de l’esdeveniment “Science is Wonder-ful!” promogut per la Nit Europea dels Investigadors i l’acció Marie Sklodowska-Curie.

Així mateix, el proper divendres 28 de setembre, coordinat pels divulgadors científics Raül Toran (ISGlobal, ACCC) i Jordi Diaz-Marcos (CCiTUB, ACCC), es celebrarà al Cosmocaixa (Barcelona) la Nit de Recerca a Catalunya amb una programació nocturna especial on la recerca surt del laboratori amb tallers de nanociència i altres activitats. Entre els diferents tallers, les investigadores del grup d’Emmagatzematge d’Energia de l’IREC, Dra. Teresa Andreu i Dra. Nina Carretero, duran a terme el taller Hidrogen Solar i conversió fotocatalítica, on es donarà a coneixer el potencial de la llum solar per la generació d’energia i descontaminació d’aire i aigua. Els tallers són adreçats a edats de 10 a 17 anys.Els investigadors duran a terme tres tallers relacionats amb la seva recerca. Adreçat a edats de 10 a 17 anys. En cada taller hi poden participar entre 12/15 nois/noies.

Trobareu més informació al següent enllaç.

Us esperem a la gran nit de ciència, de 19:30h a 23:00h. No us ho podeu perdre!