L’IREC presenta un nou laboratori semivirtual d’integració energètica pioner a Europa


SEILAB pretén convertir-se en un referent en el desenvolupament de solucions per a edificis de consum zero i en la integració de les energies renovables
• El nou laboratori permet realitzar experiments en condiciones reals i adaptar els productes a les necessitats del mercat de forma més ràpida

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha presentat avui el seu nou laboratori semivirtual d’integració energètica (SEILAB) ubicat a la seu del organisme, a Tarragona. Es tracta d’un laboratori pioner a Europa en el desenvolupament i la integració de solucions eficients de generació energètica, sistemes de gestió i d’emmagatzematge elèctric, de calor i fred, així com solucions basades en energies renovables.

El nou laboratori de l’IREC té com a objectiu convertir-se en un referent en la millora del desenvolupament d’edificis de consum zero, en la integració de les energies renovables i en l’aplicació de nous conceptes d’energia a les “Smart Cities”. Així mateix, SEILAB és un dels primers laboratoris que permet la investigació en eficiència energètica de sistemes tèrmics i elèctrics de forma integrada.

El cap del grup d’energia i edificació de l’IREC, el Dr. Jaume Salom, ha assegurat que les instal•lacions de SEILAB “són una plataforma d’assajos de sistemes en condicions reals, abans de provar-los en el terreny, el que permet millorar el temps de desenvolupament d’aquestes solucions i adaptar-les així a les necessitats del mercat de forma més ràpida”. A més, ha destacat que el nou laboratori “permet adaptar els productes de les empreses a les condicions climatològiques específiques del nostre territori”.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del vicerector de Personal Docent i Investigador de la URV, el Dr. Pallarès i de la directora de l’ICAEN, Maite Masià, que ha donat la benvinguda a l’acte. Així mateix, ha comptat amb la presència del president de la European Technology Platform on Renewable Heating and Cooling, Gerhard Stryi-Hipp, que ha inaugurat la jornada amb una ponència sobre la importància de les energies renovables per a la sostenibilitat del sistema energètic. També han participat en l’esdeveniment el director de l’IREC, Antoni Martínez, el cap del grup d’energia tèrmica i edificació de l’IREC, el Dr. Jaume Salom; la cap de laboratori, la Dra. Elena Fuentes; i el tècnic de laboratori Detlef Schaefer.

Descarregar presentació Sr. Gerhard Stryi-Hipp
Descarregar presentació Dr Jaume Salom