Tecnòlegs internacionals debaten a Barcelona els reptes energètics del futur

energy-callenges-2012


La jornada comptarà amb la presència de membres del prestigiós Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Barcelona, 11 de juny de 2012.- Tecnòlegs i científics internacionals es reuniran en la VII Conferència Barcelona Global Energy Challenges que tindrà lloc els propers dies 28 i 29 de juny per analitzar els reptes energètics als que s’enfronta la societat. La jornada està organitzada per l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), la Fundació b_TEC i el Massachusetts Institute of Technology (MIT), considerada la millor universitat tecnològica del món.

En la conferència es debatran els reptes tecnològics als quals donen prioritat alguns dels més prestigiosos investigadors internacionals en l’àmbit energètic, així com “l’estat de l’art” dels diferents desenvolupaments. Algunes de les principals empreses del sector que estan liderant aquest canvi exposaran també les estratègies i els desafiaments als que s’enfronten.

L’objectiu de la trobada és contrastar la visió de la investigació amb la del negoci i comprendre quines seran les claus del futur desenvolupament tecnològic en el sector energètic. Tanmateix, la trobada donarà peu a conèixer els diferents models de desenvolupament i de posicionament estratègic, des del punt de vista de la investigació energètica entre Europa i els Estats Units.

Entre les ponències més significatives destaca la del professor associat de l’àrea de tecnologia en la construcció del departament d’arquitectura del MIT John Fernández, el professor del departament d’enginyeria química del MIT, Martin Z. Bazant, i el professor d’enginyeria elèctrica del departament d’Informàtica del MIT, Vladimir Bulovic.

La jornada, que se celebrarà a l’auditori de la Torre Telefónica a Diagonal 00, compta amb el patrocini de les entitats: Alstom, Fundació Repsol, Gas Natural Fenosa, KIC InnoEnergy i Telefónica i amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Unió Europea i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Què: Barcelona Global Energy Challenges (www.bcnenergychallenges.com)

Dies: 28 i 29 de juny

LLoc: Auditori de Torre Telefónica

Diagonal, 00 – Plaça Ernest Lluch i Martín, 5

CONTACTE PREMSA:

Ivón Martínez
Responsable de comunicació
IREC Institut de Recerca en Energia de Catalunya
T. +34 933 562 615

www.irec.cat