2021 - 2023
finished

HiFV

Project: Desenvolupament d’un sistema de generació d’hidrogen net acoblat a una planta d’energia solar fotovoltaica (HiFV)
Funding: ACCIO
IREC Role: Beneficiary
Main IREC Group: Power Systems, Jose Luis Domínguez
All IREC Groups: Nanoionics and Fuel Cells, Power Systems
Other PI: Marc Torrell

El projecte HiFv se centra en el disseny d’un sistema integrat de generació Hidrogen verd mitjançant energia solar fotovoltaica (FV, d’alta eficiència) que minimitzarà les pèrdues per conversió. La generació d’aquest hidrogen verd s’estudiarà amb l’ús de tecnologia d’electrolitzadors d’alta temperatura basats en òxid sòlid (SOEC), que presenten eficiències (LHV>85%) molt superiors a les tecnologies competidores (PEM, AEL). El projecte també inclou un anàlisis tecno-econòmica sobre els modes d’operació de l’electrolitzador, alimentat per una planta FV, per tal de garantir-ne la viabilitat, maximitzant-ne la durabilitat i les hores d’operació comparant els resultats a màxima eficiència i/o màxima producció, així com processos dinàmics de transició entre ambdós punts d’operació.

El projecte durarà 2 anys i està liderat per l’empresa Àliter Grup Renovables, mentre que IREC (centre TECNIO) és partner.

Ajut INNOTEC- amb el suport d’ACCIÓ.