2019 - 2023
finished

FEM IoT P1

Project: Infraestructures del Carrer Connectat (FEM IoT)
Funding: Emergents 2018
Project ID: IU16-011655
IREC Role: Beneficiary
Main IREC Group: Nanoionics and Fuel Cells, Alex Morata

TÍTOL DEL PROJECTE:

Infraestructures de carrer connectat.

 

ACRÒNIM DE L’ACTUACIÓ:

FEM IoT (P1)

 

RESPONSABLE PRINCIPAL:

Àlex Morata

 

CONSORCI:

i2CAT (coordinador), CTTC, UPC, UOC, URV, CVC, UPF, Eurecat, Leitat i IREC.

 

ÀREES D’IREC IMPLICADES:

Nanoionics and fuel cells group

 

DURACIÓ DEL PROJECTE:

3 anys (inici: 02/05/2019)

 

CONVOCATÒRIA:

Emergents 2018

 

OBJECTIU DE LA CONVOCATÒRIA

Assignació de cofinançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a agrupacions en tecnologies emergents per a la realització de projectes de valorització i transferència de resultats de la recerca.

 

REFERÈNCIA:

IU16-011655

 

ABSTRACT:

El projecte té l’objectiu de contribuir a la definició, implementació i desenvolupament de les infraestructures de carrer a la ciutat intel·ligent del futur. Per tal de dissenyar una arquitectura global que pugui donar resposta a totes les necessitats de connectivitat i serveis d’un entorn urbà, la originalitat del projecte es centrarà en tres elements tecnològics:

  • Una infraestructura ICT integrada, multi-tecnologia i flexible, que suporti el desplegament dinàmic de diferents serveis de ciutat intel·ligent de manera àgil i eficient.
  • Les tecnologies IoT de baix consum, que son la base per connectar els milions de dispositius sensors que es desplegaran a les ciutats, i generaran les dades que permetran extreure decisions intel·ligents.
  • Les comunicacions vehiculars, que son imprescindibles per tal d’integrar en la ciutat del futur un element tant disruptiu com és el futur cotxe autònom i connectat.

Aquest projecte és singular en la mesura que posa de relleu diverses iniciatives de la ciutat de Barcelona com a capital del mòbil, l’existència d’interessos reals en la indústria de la mobilitat (Seat) i el consorci 5GBarcelona.

El projecte forma part de l’agrupació FEM IoT. La finalitat de l’agrupació és resultat de tres factors: respondre a la demanda tecnològica futura, encaixar i contribuir en l’estratègia RS3CAT i recolzar-se en els resultats aconseguits enguany. La visió de l’agrupació és esdevenir una plataforma de laboratori per la recerca i la innovació en els elements d’infraestructura intel·ligent de ciutat i tots els serveis de valor afegit resultants.

 

AGENT FINANÇADOR:

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.